Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 454
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Какво, освен намазване със сапун, може да се направи за по-лесно работене на цип?
Намазване с восък (парченце от свещ).
Напръскване със спрей WD-40.

# 586
И зехтин също,на чанта съм слагала.

# 587
Какво, освен намазване със сапун, може да се направи за по-лесно работене на цип?

Взимаш една най- обикновена свещ и я прокарваш по зъбчетата от горната и от долната страна.

# 588
Зехтинът и спреят са мазни и да се внимава. Аз ползвам свещ и е ОК.

# 589
Има ли начин да се разтегне/върне в първоначално състояние  поларено горнище, което се е събрало в сушилня?

# 590
  • Благоевград
Купих си преди месец босилек в саксия и гледам от вчера има листни въшки. Имам и други цветя вкъщи и ме е страх да не ги заразя.
Мога ли някак да ги унищожа или да не се занимавам и да си взема нова саксия?

# 591
Можеш - напълни един буркан до половината с вода и пусни една цигара вътре да преседи няколко часа. Ако имаш пръскалка, пресипи водата и напръскай листата 2-3 дни поред. Ще ги умориш въшките. Ама то пък босилекът за подправка... Не става. Само за стайни растения.

# 592
Оцет, нарязани люти чушки и намачкана, обелена 1/2 или цял глава чесън в  една чаша прясно мляко. Преседяват, прецеждат се и се разрежда  с вода в съотношение 1:4. Пръска се саксията, изкарана на вън преди това, защото е  адски миризлива течност.

# 593
Видях, че си писала че се изкарва на вън. То иначе ще изпукаме преди мушиците Simple Smile от миризма.

# 594
Аз на няколко пъти си спасих цветята с една далеч по-сложна рецепта, в която има и цигари и престояване за 24 часа. Но да, беше неприятна миризма...☺️ Тази есен си накупих мента, босилек, джоджан и свекърва ми каза по-простичката рецепта, защото по ментата видях някакви гъсенички. Но рецептата е универсална - за всякакви буби става, дори убива и мушиците в почвата... Забравих да спомена - държи се в хладилник, неразредена, а растението се пръска с разреденото често  всеки  ден, докато се свършат с тези гадинки.

# 595
Забрави рецептата.

# 596
Vicky_P аз точно от мента, босилек и розмарин завъдих мушици. И сега са изцялата къща. Останаха по един стрък. Всичко изсъхна че в нас жега. Поливам, овлажнявам въздух, но така ги моря аз. Една цветрка съм, да не ти е работа. Но ми свиди да ги хвърля. Сега кой къде мерне мушица и пляска из нас и сега те пък ми лазят по нервите, че ме стряскат.

# 597
  • Пазарджик
Аз така си спасих цветята на пролет от листните въшки.

бутилка от 1,5 литра (или пулверизатор)
-100 мл пр. мляко
– йод 10 милилитра
Изсипете 1 литър вода в бутилката с пулверизатор, към млякото добавете йода и хубаво разбъркайте. Получава се течност с красив жълт цвят. Добавете я към водата, отново разклатете добре и сте готови да се борите с листните въшки.

# 598
Това само по листата ли пръскаме? В почвата? Или там не?

# 599
Аз и в пръстта пръсках, особено когато видях че има мушици.... Ама ми отне седмица борба. Хайде весело посрещане на новата година 😘😘😘

Общи условия

Активация на акаунт