Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 402
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Според мен може на програма на 70 градуса .

# 631
Аз, бих накиснала с оцет- обикновено обира всички миризми и няма опасност да се повреди кутията( щото не всяка би понесла 70 градуса в съдомиялната).

# 632
Специално кутии от IKEA мия в съдомиялната, няма проблем.
Ето такава
https://ikeabg.azureedge.net/images/320x320/variantimages/79269104/0.jpg

# 633
Мама има две страхотни кутии, които намирам, че самата пластмаса отделя някаква миризма.
Нищо не помага. Отказвам да ми слага храна в тях.

# 634
vici75, ще споделиш ли как се казва или изглежда това лепило, ще видя дали го има тук.
Разбира се. Ето го (ALEENE'S® FABRIC FUSION® PERMANENT FABRIC GLUE PEN):
Скрит текст:
Според мен всяко едно лепило за текстил би свършило работа.

# 635
Момичета, насъбра ми се доста червено пране.
Кажете перилен препарат - прах/гел - за цветно, но конкретно червено...

# 636
Момичета, насъбра ми се доста червено пране.
Кажете перилен препарат - прах/гел - за цветно, но конкретно червено...
Преди кърпите и покривките  ми бяха червени и събирах за червена пералня . Перях ги на бързата програма на 20 градуса . Беше преди години но ги перях с този Ариел https://www.kosmosonline.bg/Ariel-gel-za-cvetno-prane-15-praneta_pr132.html. Но не ерях с него само червено ами и всички тъмни и светли дрехи .  Така че нямат нужда от отделен препарат само за тях ами просто от по ниски градуси и отделно пране .

# 637
Прах за цветно пране и поне 40гр.. програма за 1,30 Мин..Какво изпиране се постига  на бърза програма и ниски гр.?

# 638
Прах за цветно пране и поне 40гр.. програма за 1,30 Мин..Какво изпиране се постига  на бърза програма и ниски гр.?
Червените дрехи пускат много боя . Дори цв. кърпичка не помага . За това  е добре да се перат на ниска температура . Не  всичко трябва да бъде пускано на високи температури и дълги програми .

# 639
А студена вода и малко време дали се изпират? Намокрят се и след малко плакнене и центрофуга почва.

# 640
А студена вода и малко време дали се изпират? Намокрят се и след малко плакнене и центрофуга почва.
Аз лично си сменям кърпите всеки ден . За това не смятам ,  че  им е нужно пране на повече от 30 градуса и дълга програма .

# 641
  • оттам, откъдето започва България
Dizzy Face Thinking Извинявай, нищо лично, не смятах да се намесвам, но не издържах.
На 30 градуса само малко може да се стоплят тези кърпи, макар и сменяни всеки ден, а не да се изперат.
В крайна сметка всеки сам решава как да пере.

# 642
Малко да уточня че май нещо не ме разбрахте .
Преди четири години се нанесохме в нов апартамент . Кухнята и банята бяха червени . За това и кърпите и покривките бяха червени . Перях ги на 30 градуса защото пускаха страшно много . Просто над 30 градуса всичко ставаше червено дори веднъж барабана на пералнята се беше оцветил .  Има дрехи който и след 20 пранета пускат боя . Веднъж даже ги прах на ръка . Радиаторът от бял беше станал червен . Дори още сега след четири години петната още не са се измили . Надявам се да сте ме разбарли !

# 643
  • оттам, откъдето започва България
Разбрах те. Аз имах такава покупка от Т-Макс - 2 бр. лилави хавлиени кърпи, които пускаха много. Пробвах ги няколко пъти на 60 градуса, продължиха да пускат и ги изхвърлих.

# 644
Всичко червено пера с червено. Както и другите цветове. Не бих прала на 30 грасуса, за да мога да съчетая различни цветове.

Общи условия

Активация на акаунт