Хитринки за всякакъв случай - 25

• 44 378
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Стига, бе, това е порцелан, нищо не може да попие в него. Залей с Доместос и остави да поседи малко. Той е гелообразен и не се стича, а остава по стените на чинията

# 361
Стига, бе, това е порцелан, нищо не може да попие в него. Залей с Доместос и остави да поседи малко. Той е гелообразен и не се стича, а остава по стените на чинията
Сигурно  става въпрос за чинията отгоре, за седалката. Те са от пластмаса или бакелит.
И на мен ми се е случвало такова оцветяване. С белина май се махна или вениш окси, не си спомням добре.

# 362
  • Пловдив
Не, не...точно за порцелана говоря...едвам се вижда, ама го има това оцветяване.

# 363
Не, не...точно за порцелана говоря...едвам се вижда, ама го има това оцветяване.

ами и порцелан може да се оцвети
например чашите за кафе или чай
аз слагам гореща вода с лимонтозу и се избелват
а твоето трябва да третираш според боята - с киселина, с белина или с вениш окси

# 364
Здравейте. Как мога да изчистя петно от сироп за кашлица? Детето го разсипа върху чаршафа, но пропи до матрака...

# 365
Пробвай с газирана вода. Вчера така успях да махна едно  прясно петно - лъжица газирана вода и мокри кърпи. Но матрака се намокри  доста и после включих и сешоар и ютия....

# 366
Благодаря! Ще пробвам.

# 367
Момичета, споделете хитринки за по-лесно почистване на люспите на шаран/амур.

# 368
Не знам дали въпросът ми е точно за тук, но го задавам.
Малко над нивото на гърдите имам една черна точка, доста дълбока. Последните дни обаче усещам, че около нея също е подуто. Предполагам набира. Не мога да я изтискам, а ме боли и то доста. Идея с какво да намажа за облекчение? Или нещо, което да издърпа ако има гной?

# 369
Не знам дали въпросът ми е точно за тук, но го задавам.
Малко над нивото на гърдите имам една черна точка, доста дълбока. Последните дни обаче усещам, че около нея също е подуто. Предполагам набира. Не мога да я изтискам, а ме боли и то доста. Идея с какво да намажа за облекчение? Или нещо, което да издърпа ако има гной?

Гъсто чайче от смрадлика. На памучен тампон и го слагаш отгоре да около час.

# 370
Ако е черна точка, а не друго, топъл компрес да се отпусне кожата и после с игличка се изчопля капачето и се вади с пинцета. Виж видеото след първата минута. Но ако е чак толкова голяма по-добре на козметик/доктор.  Ако е малка може и само с нокти, но не се стиска, а трябва да се надигне кожата и да се бутне изотдолу, под точката.

https://www.youtube.com/watch?v=M27HsBXNgr8

# 371
За мазило не знам, но има една джаджа за изстискване на черни точки, ако искаш да я изстискаш. Слагаш точката в центъра на дупчицата и натискаш - всичко излиза.

Скрит текст:

# 372
Тампон с ихтиол, залепи го с лейкопласт да престои възможно най дълго. Сложи го вечерта и спи с него.
Ихтиол, Ихтигал... едно и също е.

# 373
Ако е черна точка, а не друго...
Може и да не е ч.точка. май е просто разширена пора. Досега обаче не ме е боляло,, нито се е подувало около нея. Като подкожна пъпка сякаш.
Бяха ми обяснили, че такива разш. Пори могат да се третират с някаква специална игла, в дълбочина.  Моята козметичка не беше запозната и го оставих , не съм проувала допълнително.

# 374
  • софия
Разтворът с кислородна вода, сода и препарат е вълшебен. Извади петно от цвекло от бял вълнен килим.
Сетих се хитринка, която ползвам за подправките в яденето. Вкъщи мразим да намираме зрънца черен пипер, бахар, дафинов лист, а на мен ми беше досадно да ровя да ги вадя. От няколко години слагам всички подобни подправки в парче марля или бинт, връзвам с конец и когато яденето е готово, много лесно махам всичко. Виждала съм в чужбина пликчета за подправки, но с марлята е не по-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт