ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 25 967
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Имаме грандиозна криза на доверието - никой не вярва и то не без основание, че държавата ни е способна да овладее основните обществени стълбове - здравеопазване, образование, правораздаване и сигурност...

# 406
  • Между гори и планини
В момента слушам учителката по английски, тоест заместничката... Някакъв ужас , все едно са взели ученичка от 11клас. Няма такъв акцент... Моя син няма тежък американски акцент и въпреки това никой не разбра като говори. Правиха диалози и едното момче го избра и блокира в разговора и мина на български.

# 407
  • София
Наборът пък има втора 6ца по японски - няма, няма пък като се почне... Тъкмо набраха инерция. Дано сега това ДО не се окаже препъни камък.

# 408
Много грубо се заиграват с цифри. Представени нещата така, изглежда Апокалипсис. Учители умират, болници изнемогват, няма лекари, локдаун в Европа..... Направо не мога да повярвам как интелигентни и психически здрави хора са се зомбирали и с лекота жертват образованието на децата  под предлог, че се спасяват животи. Не става въпрос да неглижираме. Става въпрос да ползваме главите си по предназначение. Ще подпиша писмо, ще участвам всячески в инициативи, които имат за цел да поддържаме и запазим някаква нормалност.

# 409
Здравейте, идвам само да кажа, че ще подкрепя писмото, но за съжаление не очаквам положително в тази насока развитие... Sad А по повод Вълчев и медийната му реакция, аз не му вярвам, че е изненадан в гръб, че не са се допитали до него и т.н....-смятам, че това поведение е по сценарий, понеже вече хората са разделени на 2 полюса- За и Против ДО... Така отиграно от негова страна, всички ние например, които сме против ДО, се чувставаме морално подкрепени и се надяваме на евентуално действие , което по всяка вероятност няма да се случи.... Властовите участници също се разделят на 2 полюса, за да смекчат напрежението...Ох, много се ядосвам.... Дано не съм права! Хубав ден на всички пожелавам!

# 410
  • София
Започвам ужасно да се ядосвам.
Ето го докладът на Кунчев, върху който е стъпила заповедта на МЗ:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/10/27/predl … ster_27102020.pdf
Много са категорични данните за смъртност по възрастови групи.
Нали щяха да обмислят мерки за възрастните хора?
Защо трябва да съсипем и образование и икономика?
Каквото и да се предприема като ограничения, вирусът си се разпространява главоломно навсякъде.

# 411
Защото, момичета, едно е да гледаш собственото домакинство, дори град, друго е за всички
Това е положението, не виждам смисъл да се ядосваме.
Вълчев е 6ца от тотото в тази ситуация, така че не всичко е черно.
Ред ,нашето училище специално в момента представя обучението 1:1 като успешно, още училища( включително 138 Wink ) очакват сертифициране. Това не е лоша новина, обучението в електронната среда не е просто пред камера, а изцяло структурирано по друг начин. Но конкретно в момента това значи, че едва ли ще решат да са присъствено, след като имат успехи като лидери онлайн.
Моето мнение е, че времето за анкети и писма отмина. Министърът също го вижда.

# 412
  • София
Ами не знам колко да е 1:1.
Дъщеря ми сутринта не беше хич възторжена; каза, че всичко върви по-бавно отколкото в клас.
Явно ще трябва да почакам да натрупа впечатления. Каза ми, че на този етап не може да направи сравнение между ДО в предишното училище и тук. Но тя по-принцип винаги е супер въздържана да раздава преценки в началото на нещо ново.
Иначе беше като кисела краставица сутринта. Тя не харесва ДО по принцип и иска да си ходи на училище.

# 413
Е вие не сте 1:1 Simple Smile
Нашия клас е. И вече се оплаквах от разликите. Сега предстои да видим дали са +

# 414
  • София
Да бе, не сме, ама цитирам какво са писали за миналата учебна година:

Подготовката и обученията, през които са преминали учителите, им позволяват да преподават по този начин и в останалите паралелки. По този начин дистанционното обучение се оказва успешно на всяко едно ниво.

Явно ще трябва да проявя търпение. Но силно се съмнявам, че и най-съвършеното ДО би ми харесало.

# 415
  • софия
Аз нямам идея при нас как е, но мрънкалото уж е в час, а ми пише на вайбър през компютъра, което означава, че върви паралелна на урока комуникация. Основно не с мен. И това не ми харесва.
При нас се готви хоум офис по график. ОК съм. Имаме лаптоп, прехвърлям телефона, всичко ми е достъпно отвсякъде.

# 416
Е това вече си е лично усещане. Аз може би защото имам досег със здравната система и вече ДО ми е малко...whatever,  а и работя в сходна среда и всъщност не смятам, че уменията, добити по време на ДО ще са им само в минус...а и отчитам +опит от ми слага година...та не искам да се отпайвам. Просто се опитвам да настроя ежедневието и психиката.

# 417
  • София

Ред ,нашето училище специално в момента представя обучението 1:1 като успешно, още училища( включително 138 Wink ) очакват сертифициране. Това не е лоша новина, обучението в електронната среда не е просто пред камера, а изцяло структурирано по друг начин. Но конкретно в момента това значи, че едва ли ще решат да са присъствено, след като имат успехи като лидери онлайн.

Аз пропуснах министъра, защото слушах представянето на нашето училище! Сега вече още повече се чудя , къде е повредата в моя телевизор!? Всички участници в процеса 1:1 се изказват с  въодушевление за новият начин на обучение! Следях коментарите , колко много други училища са тръгнали по този път и чакат да преминат към този начин на обучение! Като слушах нашата класна си виках -Ей ама то моето дете е изкарало шестица от тотото! После се изказа една майка, доколкото разбрах на дете от 9 клас, която почти ме увери, колко много ще е научило детето ми в края на учебната година по английски , въпреки,че не учи езика по традиционния начин! Гледах и си мислех , ами явно това е бъдещето! И образованието се променя , заедно с промяната на света!  С наученото до 7 клас, поне набора не е неграмотен! От тук нататък, ако може да надгражда и да се развива, ще е само плюс!

# 418
A някой ще обясни ли какво е това обучение 1:1 ?
И искам като обявят ДО да забранят ремонтите (освен аварийните) в жилищни сгради.

# 419
  • о`майна лунна нощ е
Не ми е ОК и няма да го приема това ДО, колкото и да ни го навират като спасителна лодка в момента. Не. Не е такава. Сламка е и скоро не въздух, а вода ще се глътне с нея.
Чатят си децата, гледат какво ли не. Хич да не ми обясняват, че са на 100% концентрирани в урока.
И студентите са същата работа. Включат се във виртуалната аудитория, цъфнат ми на екрана табелките с промоциите на МсДоналдс. Нищо против, социално изолирани сме.
Ще изчакам още половин час и ще прослушам набора как е минал днешният ден. Не е показателен, но е един от шарените в програмата с математика, философия и физическо. Сестра му имаха забавни часове по ФВС. Докарахме се до там да правим клип на хвърляне на топка в кош, използвайки тези на кучето и панера за плодове.

Общи условия

Активация на акаунт