ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 26 028
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Toчно този акаунт ни дадоха в края на 7 клас от старото училище, защото в новото нямало да могат да им генерират такива
В много от училищата обаче не са го направили, а в някои дори ИТ не знаят за съществуването на такива акаунти

# 136
Акаунти в Тиймс раздадоха при нас на всички през март. Никога не са ги ползвали. Работеха си в Moodle и казаха, че Тиймс ще е евентуално някакъв резервен вариант. Направиха си обаче и двамата регистрациите, смениха паролите. Идея си нямам младежът дали си я е запомнил някъде. Той си има един файл на флашка със сто пароли сигурно. Използва навсякъде различна парола, всяка с поне 16 различни символа. Човек ще рече, че за сигурността на Форт Нокс отговоря.

# 137
  • София
Днес при Николета е имало така да се каже интересно ДО. Едната им учителка е в болничен заради детето си. Съответно само тя е била онлайн, класът си е бил в стаята, а тя им е преподавала дистанционно. Не се бях замисляла и за подобен вариант и приложение на лаптопите, които са за дистанционно включване на учениците избрали този начин на обучение.

# 138
  • София
Моят син очаква утре да изкарат часовете по АЕ по този начин. Госпожата от дома, на прожектора, те в стаята.

# 139
  • sofia
Светът вече не е същия, уви!
А в петък и понеделник са ваканция, нали?

# 140
  • София
Светът вече не е същия, уви!
А в петък и понеделник са ваканция, нали?
Да.
Аз съм много нещастна, защото се отмени планираното мероприятие за уикенда с една нощувка. Има забрана за събиране на повече от 30 човека на обучение, а ние сме повече. Нямах търпение да оставя мъжът ми да се оправя сам със седем девойки по време на хелуин с преспиване, а сега явно аз по-скоро ще се занимавам. Все пак се надявам в даден момент да успеем да осъществим събирането с нощувка в спа хотел с колежките.

# 141
  • София
Леле, Aila, нямаш милост към твоя човек!
7 девойки с пресипване! Joy

# 142
Синът ми не реагира особено емоционално на новината. Каза, че така ще има повече време за учене, подхилквайки се:) Реално наистина ще има повече време за учене, защото той започва да се приготвя много рано за училище, тръгва и час и половина- два преди началото на часовете. Аз не съм шофьор и детето си пътуваше в претъпканото метро, в което, по думите му, вечер не се диша от хора.
Ще прекарва повече часове на открито, ще може сутрин да тича и да тренира, а вечер да разхожда кучето. От виждане с приятели навън няма да го спра, в молове не вярвам да пожелае да ходи, но и не бих му позволила в сегашната ситуация.
Дано ДО да се случи добре. Аз по-скоро се притеснявам как ще е при малкото евентуално ДО, защото той пише бавно на клавиатурата на лаптопа, стои при мен и ми пречи да работя.
Моето мнение е, че малките носят повече вируси и не умеят да се пазят. Поне при нас е така. Големият спазва всички мерки, но дребното забравя, че има вирус.

# 143
  • София
Момичета,бях ви споменала, че резервирах две нощувки в хотел за есенната ваканция.
Според вас тази заповед забранява ли ги или все още е само за организирани групови екскурзии и може да отидем Rolling Eyes?

# 144
Е стига, де. Никъде не пише, да не пътуваш семейно.

# 145
За туризма винаги се мисли, спокойно.

# 146
  • Отвъд алеята зад шкафа
Всичката истерия я правят медиите! И който искаше централизация, ето я - сутринта ни даваха демократично да взимаме решение училище за училище, вечерта общо ДО, без да ни питат. Сега, като спрат гимназистите, ще спре заразяването! 👿 Току-виж  забележат, че има и други болни, които имат нужда от лечение.

# 147
Добро утро!
Gadamer, много точно.
Централизирано ДО е голяма глупост, да.
Във Видин почти няма заразени. За чий е нужно децата там да минават на ДО?
В малките градове са единици родителите, които могат да подсигурят устройства на децата и ДО на практика няма. Лично наблюдение.
Но кой да мисли за такива неща, всичко сега е само страх и паника.

# 148
  • София
Не успях да гледам новини, ДО за кои класове се отнася, нали щяха да пощадят осмокласниците?

# 149
И според мен не трябваше да се случва централизирано, но няма угодия, както стана ясно и от коментарите тук.

Общи условия

Активация на акаунт