ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 26 023
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Снощи опитахме да се регистрираме в тиймс, но нещо заби. Писахме в Школо на класната, но беше късно. Днес трябва да мине тази регистрация, но не знам как. От старото училище нямаме пароли, бяхме през други платформи.

# 151
За всички в гимназиален етап се отнася. 8-12 клас.
Пощадени няма.

# 152
  • софия
ПиснА ми на положителните тестове да казват "заразени". Да не говорим, че не се казва дали това са тестове на уникални хора или е 2ри, 3ти тест на вече тестван.
Смятам да спра да гледам/слушам телевизия.
В момента Радослав Гайдарски е в БТВ и говори изключително разумно.

# 153
  • София
Онова за "пощадяването" дойде по-рано от Фандъкова за София, но после излезе заповедта на Министъра на здравеопазването и тя касае целия гимназиален етап 8-12 клас за цялата страна.

# 154
Тестовете са уникални,или поне би трябвало.
Да видим днес какви решения ще се вземат.

# 155
  • софия
Тестовете са уникални, естествено. На уникални хора ли са?
Убедена съм, че подобна статистика не се поддържа или поне цифрите, които дават не са на уникални хора.
Аз съм си правила 2 теста и те се водят точно 2 теста, а не 1, защото са правени на един и същи човек. Т.е. човек с първи положителен тест след това генерира още 2 или 3 положителни теста до изчистване, но човекът е все така един, а не трима или четирима. Но ти в статистиката имаш 4, 5, 6 положителни теста.

# 156
Ох, какво й беше на заповедта на МОН? Толкова си беше добре да си се решава отделно. Вчера пак подскочих на анонс на Данибон:
„Въпреки нерешителността на МОН, взехме трудното, но отговорно решение да използваме предстоящата есенна ваканция и от утре (28.10.2020 г.) до следващия петък (06.11.2020 г.) училището да премине в дистанционен режим на работа“, съобщават от Частно училище „Увекинд“."
Яко актьорско майсторство: нерешителност, "трудно решение"...

# 157
Обявените новозаразени би трябвало да са уникални. Доколкото имам личен досег със системата, са. Разбира се с нашите управляващи, пък и служители, всичко е възможно. Но би трябвало да са уникални новозаразените случаи.
Новозаразени и болни се откриват и без тест, но за обявената статистика се обявяват тестове.

# 158
  • София
Не разбрах... как така се откриват И без тест заразени/болни? То и с тест е съмнително, какво остава без? Как се прави разликата дали става дума за корона, настинка или грип при подобна, да кажем лека, симптоматика?

Новозаразени и болни се откриват и без тест, но за обявената статистика се обявяват тестове.

# 159
Сега се замислих..за какво се пънаха децата да учат, класирания, трепет за елитна гимназия?
За да получим сега ерзац обучение...
Извинете минорния ми тон, но не виждам никаква светлина в тунела.
В Ковидната тема вече надават глас да се затвори цялото образование. Ами не е нормално.

# 160
  • софия
Цитат
смъртността в световен мащаб при първия коронавирус САРС е 9.55% (774 починали от 8098 заразени), а при втория МЕРС е 34.37% (866 починали от 2519 заразени).

https://zdraven.bg/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1 … %82-%D0%BA%D0%BE/
Вече и самите лекари и математици тихо споменават, че смъртността при вируса е ниска. Дори онзи неприятен бг математик от НОЩ вчера го каза. За какво е цялата истерия и хаос? По времето на САРС и МЕРС нямаше подобни "мерки". Защо спряха да обсъждат Швеция?

# 161
Ох, няма нужда да се пренася темата за ковид тук, но тя пък е нечетима...
Ами така,кръвни, снимка, има достатъчно вече натрупани данни за уникални показатели. Снимката особено,не сте ли чули?
Звънче, смъртността е малка когато болниците ги поемат. В момента идва вълна от болни,които трудно се поемат от болниците- да, поради ред причини трудно се поема, не само медицински. Много хора могат да се излекуват, но има етапи на влошаване, където е нужна мед. Помощ. И така.
И мен ме е яд. Особено за университета. Нямат много заразени, а нужда от упражнения да. Но това е положението. Надявам се след две седмици да е друго.

# 162
  • София
Чули сме, Хепи, спокойно, аз неслучайно попитах при ЛЕКА симптоматика как се разграничават нещата..Измененията в кръвните показатели идват по-късно, на снимката видимото като показател за Ковид - също...

# 163
Чули сме, Хепи, спокойно, аз неслучайно попитах при ЛЕКА симптоматика как се разграничават нещата..Измененията в кръвните показатели идват по-късно, на снимката видимото като показател за Ковид - също...
аз нямам нужда да се обяснявам. Отговорих за тестовете. От там насетне разбирам яда и паниката и всички чувства,но нека сме разумни.
То и заради повсеместното неверие се обявяват пср тестовете,не нещо друго. И лекарите на контра искат тест за преглед от няколко дни. Но както и да е.

# 164
  • София
И аз вчера звънях на старата и новата класна по повод профили в Школо и Майкрософт, защото не сме ги ползвали, нито имаме пароли за профили там. Никой нищо не знае. Оказа се, че в новото у-ще всеки учител ползвал каквото му е удобно. В това отношение мога да похваля смотаното ни квартално, защото имаше стройна организация.
Не разбирам защо хората продължават да мислят, че всичко е лъжа и че някой има интерес от това положение. Ситуацията не е нормална и няма как да има нормален живот. И колкото по-навреме се вземат мерки, толкова по-рано има шанс да нормализира, което не вярвам да стане скоро. За всички е по-трудно така. Ако не се броят като човек, а като направен тест дори ще са повече. Защото някой път се повтарят, когато са съмнителни. За МЕРС и САРС не е имало такива мерки, защото бяха локални. За грип има лечение и ваксини, въпреки че и при него умират хора. Това е различен вирус, със нетипично поведение и предполага по-сериозни мерки. Да си затваряме очите или да си заравяме глави в пясъка не е решение.

Общи условия

Активация на акаунт