ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 26 005
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Нашите ще са със същата програма и по същото време като сега.

# 241
Добре де, тия................../цензурирах се/, как си представят, качествено онлайн обучение  като не осигуриха устройства за децата. В едно семейство с 2 деца и евентуално родители хоум офис, колко устройства трябва да се закупят със средства от семейния бюджет?! Цяло лято раздаваха пари, намаляваха ддс-та и спасяваха кой ли не, къде  са устройствата на децата?!

# 242
  • София
В момента тече обществената поръчка за закупуване на 16 000 устойства - 12 000 за ученици и 4 000 за учители, което е крайно недостатъчно според мен...

# 243
Колко ли стаи трябва да има това жилище, за да може да се провежда качествено обучение на децата и хоум офис за родителите? Физкултурен салон също, предполагам. Предлагам антидепресантите да се отпускат без рецепта. На всяка майка по кутия Прозак, на тази с 2 деца, 2 кутии:)

# 244
  • у дома...
Колко ли стаи трябва да има това жилище, за да може да се провежда качествено обучение на децата и хоум офис за родителите? Физкултурен салон също, предполагам. Предлагам антидепресантите да се отпускат без рецепта. На всяка майка по кутия Прозак, на тази с 2 деца, 2 кутии:)
А късно ли е да си засадя нещо в саксия и да си го гледам в кабинета? То един стрък за лична употреба.

# 245
Качествено ДО и хоум офис може само ако не се повтаря 1:1 същото като присъствено. То просто няма как да е същото. Уви, ще е на проба грешка.

# 246
  • софия
А късно ли е да си засадя нещо в саксия и да си го гледам в кабинета? То един стрък за лична употреба.
Засади, засади, все ще бъде оползотворено преди края на лудостта, няма да иде зян.

# 247
Много зле ще ми се отрази евентуално ДО при малкото. Сигурна съм, че учителката ще бъде всеотдайна, както беше и миналата учебна година, но това не означава, че няма да съм непрекъснато ангажирана да му помагам да набира разни неща, да слушам уроци и т.н А съм сама с двамата през цялата работна седмица. В повечето дни работя от вкъщи.
По време на ИП помагаше и баща им.
Осмокласникът ще си се оправя сам, то там и без това не мога да бъда полезна с основния предмет.

# 248
  • Велико Търново
Днес дъщеря ми се върна след 3-ия час от училище - имала неблагоразумието да кихне в часа/тя си киха целогодишно  от време на време - като всеки нормален човек/, та директно са я помолили да напусне сградата. Беше нервна, то ясно, че с днес или не , утре всички са дистанционно, но тя не е хремава, нищо й няма, едва се сдържала като я погъделичкал носа и се опитала да обясни, ама не. Ходи й се на училище, ама...Та, така станаха времената...не упреквам учителя, а се подписвам под всичко, което сте изписали тези дни...
Дикси, пожелавам скорошно завръщане у дома на Митко! Бързо възстановяване!

На мен ми предстои изпит през средата на ноември в София, сега тръпна дали ще го отменят...Ама има 600 кандидата..

# 249
  • София
Аманда, моята ситуация е същата. Само дето помощ нямах нито пролетта, нито сега ще имам. Хлапето не проумява, че е на училище, щом е вкъщи и е постоянна борба да седне и да внимава, да работи паралелно с другите.
Добре, че шкафчето е заредено Simple Smile

# 250
  • София
Ехх, къде ме върнахте при другарката Ефремова преди 89г. Жена 1,80 и повече от 100кг, много обичаше сладичко..
За дробите донесе една торта. Реже и обяснява - 1/2, 1/4, 1/8 и тн до 1/32 .. И сега ми е пред очите с маслен крем и розички по края.
Жената събрала пари от родителите, влязла и обяснила какво ще направи и как ще научим, че колкото по-голямо е числото в знаменателя, толкова е по-малко парчето, което ти се полага.  После поръчала за всеки клас по една торта в Хлебозавода!

не разбрах кой яде тортата все пак? Grinning

# 251
грейпфрут, аз се замислих, че предпочитам даже да не участва в час, а да му обяснявам уроците, когато съм свободна. Че не ми се преживява това чудо наново.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 14:27 от Amanda.D

# 252
  • София
Да, има нещо вярно.
Добре, че работата ми позволява да си организирам задачите сама и нямам досег с клиенти, че иначе ще е ужасно.
Още помня преди години как говоря с клиент по телефона и обикалям от стая в стая в отчаян опит да се откъсна за малко от дребното, но то неотлъчно ме следваше и дуднеше постоянно Laughing Сега ми е смешно, но тогава ми се ревеше.

# 253
....
На мен ми предстои изпит през средата на ноември в София, сега тръпна дали ще го отменят...Ама има 600 кандидата..

По никой начин не можеш от сега да знаеш дали и как ще се проведе.
Виждаш, че точни планове и обявени мерки в проект при точно посочени условия няма. Решенията са на парче и от днес за след час.
Ако това те успокоява - каквото за останалите кандидати, такова ще е и за теб. Не го мисли от сега. Две седмици са наистина много време в тези условия.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 14:40 от Judy

# 254
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята малка госпожица ще стои сама по време на ДО, защото и двамата с ММ сме на работа извън дома. Сама ще трябва да учи и да пише домашни. Демек едно нищо!

Общи условия

Активация на акаунт