ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 26 005
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Абе, хора, аз ли съм луда или нещо хората вече не могат да комуникират нормално?
Днес един татко от класа направи фб група на родителите от класа (няма да казвам, че няма дори филтър, аз имам известен опит като администратор на фб групи). И пуснал пост нещо от рода: Здравейте братя и сестри по съдба, дано станем приятели. И отдолу коментирам: предлагам да се представим, за да знаем кой на кого е родител, аз съм майката на Ния. А той ми отговаря: Супер, ама ние НЕ познаваме Ния. Почувствах се идиот и си изтрих коментара.
И сега пак питам: не е ли нормално в една група от родители на 26 деца да е ясно с кого разговаряш? Не е ли нормално да има адекватен тон (защото поводът да има такава фб беше, че друг татко се скара, че се задават въпроси, които не го касаят, но въпроси за класа в групата с класната)? Или съм прекалено наивна, или разглезена от родителите в СМГ, където имахме 3 (даже 4) години прекрасни и човешки взаимоотношения?

# 256
  • софия
Ти защо не му написа, че пък ти не познаваш него? Може отговорът да е било неуспешен опит за шега.
Не харесвам мъже, които се опитват да се правят на интересни без да познават събеседника.

Така рязко спрях да харесвам Стаматов. На официално събитие направи нелепа отпратка към bg-mamma. След това вече и други изцепки имаше де, но тъпотията с нещо от рода "ние тук не сме майките от bg-mamma" рязко ме събуди. Имам силно положително мнение към форума. Ако си нормален човек знаеш как да отсяваш полезната информация, а тук съм намирала тонове такава. Да не говорим, че срещнах прекрасни хора и съм и получавам помощ и подкрепа, дори когато не очаквам Heart

# 257
Кофти, Мария, но не му се връзвай. Представи се като "сестра по съдба" и толкоз.

# 258
  • София
На мене нещо хич не ми се получава с ФБ напоследък.
Като споделих онзи ден тук, че нещо сме обещавали куче, рекох да се присъединя към една група за английски булдог. Пуснах културно запитване дали някой може да сподели опит за съжителството между тази порода и котка. Няколко души публикуваха красноречиви снимки, дотук добре. Обаче след малко получвам съобщение, вярно добронамерено, в което един човек ми обяснява, че никак не се е получило при тях, котката станала агресивна и т.н. И после канонада от други подробности, покани ме да намина покрай !!! гумаджийницата му на улица едикоя си и то в друг град, за да ми разкажел всичко за породата, остави телефонен номер... ААА, ужас!

# 259
  • София
Да, можеше и да не се прави на интересен, но явно целта му не е да прави аналогии между родител и дете. Не всички деца споделят всичко вкъщи. Аз лично чак на третата година може би вече знаех всички имена на деца и можех да свържа на 80% кой е родителят. Предполагам сега в гимназията изобщо няма да разбера.

# 260
  • у дома...
Леле, Ред, уреди се! Ай честитУ! И гумите безплатно ще ти смени... Grinning
Сега чета в осмокласната тема във фейса една майка как се тюхка защо давала пари за курсове и уроци като сега щяла да получи ерзац обучение. Аз с моята телешка логика и мисъл на данъчен служител стигам до извода, че щом е плащала за уроци и курсове, значи и присъственото обучение е ерзац. А в крайна сметка нали за всички е еднакво сегашното положение?

# 261
Сигурно е давала пари за курсове и уроци в 7 клас, за да влезе детето в добро училище, където да получи качествено образование и не вярва да е такова онлайн Simple Smile
И да сме спокойни, щом е за всички. Не само нашето ще е неграмотно... Simple Smile))
Вече чак не ми се пише...остава и малкия да е ДО и ще я втасаме.

# 262
  • у дома...
Моли, няма как да сме спокойни, щом децата ни са ощетени. Но в случая какъв е полезният ход на родителите?
А и не ми хареса изказването в часта "аз пари съм давала". Нима положението е различно за децата, които не садавали пари и пак са в добри училища? Нима тези, дето са давали пари за курсове, трябва да получат друго образование в държавните училища?

# 263
Полезен ход е ясно, че няма. Защото никой не го интересува какво мислим ние. Това не значи, че трябва да сме доволни от ситуацията, нали?
Аз изказването в фейса не съм го чела. Прочетох тук твоя коментар! Прозвуча ми като порицание към някого, който се оплаква от ситуацията и не сметнах твоята логика за правилна. Това че не сме получавали достатъчно добро образование в 7 клас, че чак се е налагало на школи и курсове да ходим, не значи че при постигната цел не ни се полага качествено образование.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 15:30 от MollyBy

# 264
jam,  всички ядохме, но в нейните часове не се влезаше гладен.. Цилиндърът беше тортичка, конусът скаличка, паралелепипедът е естествено пастичка
Аз на учители по математика случих много във всичките си години, че и в университета,  без този по  ИГМ (избрани гадости от математиката)

# 265
Нашата фб група също не потръгна, в старото училище също нямахме. Някакви темерути сме, явно. Във фег също нямахме. Познавах майките на 4те й близки приятелки и 2-3 учителки и ми беше напълно достатъчно Simple Smile.
Тука намерих 3-4 майки от класа и ми стигат Simple Smile.
Членуването във фб групи от по-големите също е риск. Определено има голееееми странности. Simple Smile Не препоръчвам.

# 266
  • София
Абе, хора, аз ли съм луда или нещо хората вече не могат да комуникират нормално?
Днес един татко от класа направи фб група на родителите от класа (няма да казвам, че няма дори филтър, аз имам известен опит като администратор на фб групи). И пуснал пост нещо от рода: Здравейте братя и сестри по съдба, дано станем приятели. И отдолу коментирам: предлагам да се представим, за да знаем кой на кого е родител, аз съм майката на Ния. А той ми отговаря: Супер, ама ние НЕ познаваме Ния. Почувствах се идиот и си изтрих коментара.
И сега пак питам: не е ли нормално в една група от родители на 26 деца да е ясно с кого разговаряш? Не е ли нормално да има адекватен тон (защото поводът да има такава фб беше, че друг татко се скара, че се задават въпроси, които не го касаят, но въпроси за класа в групата с класната)? Или съм прекалено наивна, или разглезена от родителите в СМГ, където имахме 3 (даже 4) години прекрасни и човешки взаимоотношения?

Мария, напълно нормално е да се представим, да знаем кой на кого е родител - точно това ми липсваше във Вайбър групата, където днес трябваше да водя диспут с телефонен номер. Даже мислех да напиша такова предложение, не съм видяла твоето, жалко, че си го изтрила - не трябваше...

Много се надявам, че такива случаи все пак ще са малцинство и ще успеем да създадем истинска общност и на родителите в класа. Навсякъде има "зрънца", не е добре да допускаме те да стават причина за провалени добри намерения... Струва ми се, че има потенциал сред хората, просто все още се ослушват много от тях.

jam,  всички ядохме, но в нейните часове не се влезаше гладен.. Цилиндърът беше тортичка, конусът скаличка, паралелепипедът е естествено пастичка
Аз на учители по математика случих много във всичките си години, че и в университета,  без този по  ИГМ (избрани гадости от математиката)

скаридка, сигурно съм разказвала вече тук за моята учителка по математика от основното училище, при която също задължително се правеше проверка за наличност на закуски. който нямаше закуска в чантата, другият път носеше закуска за всички. в кръжока по математика всеки път отговорник за закуската и групово ядене. но какъв учител беше!

# 267
  • у дома...
Полезен ход е ясно, че няма. Защото никой не го интересува какво мислим ние. Това не значи, че трябва да сме доволни от ситуацията, нали?
Аз изказването в фейса не съм го чела. Прочетох тук твоя коментар! Прозвуча ми като порицание към някого, който се оплаква от ситуацията и не сметнах твоята логика за правилна. Това че не сме получавали достатъчно добро образование в 7 клас, че чак се е налагало на школи и курсове да ходим, не значи че при постигната цел не ни се полага качествено образование.
Аз също не съм доволна, макар този начин на обучение да спестява на детето 4 часа в път и мотане, докато започнат часовете. Но изборът си е изцяло наш.
Обаче и друго съм на 100% сигурна - децата ни са умни и търсещи знания. Особено тези, които сами са си избрали какво да учат. Сигурна съм, че ще дадат всичко от себе си, за да учат. Съвсем отделен е въпросът дали отсрещната страна ще има желание да предаде знанията и опита си. Както направи една от учителките в старото училище. Огромно желание от нейна страна и 5-6 мотивирани деца. Заедно намериха начин да постигнат целите си. Останалите просто си караха на майтап и после се сърдеха за резултатите на НВО.

# 268
  • о`майна лунна нощ е
Устройства имаме. Стаи също се намират. Баща им няма начин да е хоумофис, защото работи на терен и е леко невъзможно да монтира климатици онлайн. При мен също е почти обречена кауза работата от вкъщи. Остава наборът е сестра му да си поделят владението на апартамента като някак успеят да укротят и кучето. Добре, че леко почва да се кротва с възрастта и като цяло през деня е ангажирано със себе си. Подмества се от единия край на дивана на другия и не налита да яде току-що написани домашни.
Мария, от този индивид с "братя по съдба" бих бягала с 200. Не създава група, за да обменяте информация с реални действия и помощ, а все едно на психотерапия те кани. Трибуна си търси човекът, нищо повече.

# 269
  • Велико Търново
И аз с петокласничка, обаче отказах алкохола завинаги преди 11 години и дробите ще ги учи с баща си или частната учителка.Снощи я попитах защо не решава  задачите по математика първо в упр. тетрадка, а тя директно ме отразя, че като разбира какво прави и не й трябват тетрадки.
Божка пък има 100% на някакъв райтинг и е супер горда, че само тя е с такъв резултат.Влязла госпожата и казала, правите тест за оценка.По български пак от днес има 5 за 3 правописни грешки, ядосва се много, че е се подвела по етикета на Горна Баня и го е написала грешно.Това е положението у нас.Децата няма да й липсват, защото ще празнуват Хелоун у нас-поканила е 5 деца от класа, те са 11 и още 5-6 приятели, сестра й не знам дали е канила отделно.Ние с баща им ще сме на ресторант по време на празника.
У нас всеки си има стая с компютър, но не е там работата, трябва да си ходят на училище, спорт и други места.
Аз със сигурност ще съм на работа, баща им също.
Басейните ще работят, поне не съм чула да затварят.Тази сутрин го коментирахме във фитнес залата, а и имам 3-4 приятели треньори по плуване и никой от тях не е писал нищо във фб.
По отношение на иронично изказване към форума, реагирам много остро.
Дикси, Калинко кой знае колко е голям!
Бисквитка, неприятно е това със София.Божка както ходи само по къс ръкав все още и с връхна дрехо отгоре кога ли и нея ще я върнат, ама тогава ще яде бой от мен както е по-висока и едра.

Общи условия

Активация на акаунт