ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 25 959
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Иначе и синът ми прекопаваше градината в часа по Свят и личност. Слушаше го като радио, но по едно време чух, че отговаря на въпрос на учителката Simple Smile

# 436
  • Някъде в Европа...
Хепи, напълно ми е наясно..особено като са сами...Сутринта не можах да го накарам да стане..В 7.25 (когато излизам), буквално го сритах все още спящ, поне да влезе в Скайп да се отметне (в 7.30 почват часове), протегна се и си взе телефона...Аз излязох за работа....Каза, че камера категорично не иска да пуска и няма да пуска през пц, ако толкова настоявали - щял за малко през телефона....Ако се радвам за нещо в този момент е, че не е в ЕГ, че не го виждах как би усвоил и  усъвършенствал език..не, че сега не учат интензивно АЕ, но поне не е ЕГ...

# 437
Моят си се е затворил на тавана и толкова и ще разбера как се обучава онлайн. Иначе от сутринта яде три пъти, надявам се до довечера да изтрае без храна
Звънче, много е готина. Сетих се как преди време му правих костюм на призрак от чаршафи.

# 438
  • у дома...
Миналата събота и неделя от старото училище на детето поведоха всички от 5 клас нагоре на двудневна екскурзия. Нищо, че има препоръки от МОН. Същевременно в клас, в някои часове стоят на отворени врата и прозорец, като да е август. Щото някои учители ги е страх от КОВИД. И май сега пак са стартирали ДО през най-добрите платформи - месинджър и вайбър. И не е до липса на средства, а просто учителите не искат да се обучават. Няма желаещи да работят в наше село и те са си сигурни в постовете. Отделно и училището е защитено и няма да го закрият.

# 439
  • софия
А спортните/танцови училища и училищата по изкуства как провеждат дистанционно уроци?
Мрън се е закахърила какво ще прави по физическо. И без това е извън таблиците. В старото училище нямаше проблем, дори камера не пускаше, но сега е различно.

# 440
Неспазването на начало и край на учебния ден би ме побъркало. Децата имат нужда от режим, може да са на ДО, но пък последният им ангажимент е да стоят пред екраните и да чакат кога госпожа Х ще влезе в час.
Имат си младежите странични занимания, допълнителни уроци и в крайна сметка трябва да имат и свободно време

Нашето училище са обявили график за провеждане на часовете. Начало 8:30, 40 мин часове и 10 мин междучасия.
Надникнах през прозореца в часа по математика - госпожата решаваше задача на виртуална бяла дъска

# 441
  • sofia
При нас всичко е нормално, поне така ме информира в "междучасията". Аз съм си на работа, сутринта само изчаках как ще тръгнат нещата с новия акаунт. След като направиха проверката за присъствие го оставих да си учи. По език са писали и са правили упражнения, както обикновено. По математика и петминутка си е имало.

# 442
  • Между гори и планини
Ох, хайде моя свърши за днес. Понеже е в трапезарията, в средата на къщата, постоянно слушам часовете. По едно време тока спря, та пусках Тиймс на телефона. При бури се е случвало да няма ток или интернет за кратко и е хубаво да има резервен вариант.

# 443
  • София
Аз пък съм безкрайно разочарована, че дори в тази тема, хора с по-различно мнение се определят като такива с примиренческа психика и ниска летва. Нека всеки уважава чуждото мнение и приема, че хората постигат целите си по различен начин и с различно убеждение. Никога не съм си позволила да обидя някой или да си натрапвам мнението, но мисля, че имам право да го споделя.

# 444
  • София
Фал старт при набора - първи час ИТ за сега все още няма. Поне по японски се очертава да няма проблем. Имат готова виртуална стая.

# 445
И моят дойде при мен  да яде в часа по физическо за четвърти път. Господинът дал насоки с някакви клипчета от youtube, но нямали в момента активен курс Той вече си е минал една тренировка между храненията.

# 446
  • у дома...
Аз пък съм безкрайно разочарована, че дори в тази тема, хора с по-различно мнение се определят като такива с примиренческа психика и ниска летва. Нека всеки уважава чуждото мнение и приема, че хората постигат целите си по различен начин и с различно убеждение. Никога не съм си позволила да обидя някой или да си натрапвам мнението, но мисля, че имам право да го споделя.
Аз затова вече си подбирам битките. Нямам нито време, нито желание да се боря за предварително загубени каузи.

# 447
  • София
Каквото искат да говорят за учителката по БЕЛ (със сигурност имат основание децата), но тя първа си подготви виртуалните класни стаи веднага щом като се разбра, че минават на ДО.

# 448
Няма как да не върви по-бавно часът на ДО. При присъственото почти без изключения са навреме. Сега докато влязат  минава време - на кой интернета прави проблем, кой не разбрал къде, какво, как. Тъкмо почне часа и се почва - Госпожо, № 8 тук, Госпожо, добър ден....

# 449
  • о`майна лунна нощ е
В гимназията единствената класна стая, в която не стояхме свободно, където решим, беше тази по физика. Там всеки сядаше на мястото, на който номер от класа отговаряше то. 10 секунден обход с очи й беше достатъчен на учителката да регистрира и запише отсъстващите.
Сега мигат тия аватари, кой с дракон, кой с анеме и учителят уж знае, че Иван, н.11 в класа, е влезнал във виртуалната класна стая.
А спортните/танцови училища и училищата по изкуства как провеждат дистанционно уроци?
Мрън се е закахърила какво ще прави по физическо. И без това е извън таблиците. В старото училище нямаше проблем, дори камера не пускаше, но сега е различно.

По време на локдауна наборът караше тренировки от вкъщи. През ден в 17 или 18 часа от детската почваше да се се чува музика и стадо бизони се впускаше в бясно тропане. Това беше времето, в което имах абсолютен бан да влизам в бърлогата. Тъй като не са много деца, се включваха през някоя от социалните мрежи и играеха, но всеки от къщата си. При момичетата беше една идея по-лесно, защото при тях има индивидуални хореографии /няма много деца и в България е позволено иначе на международно ниво са формации и двойки/. Наборът обаче изглежда комично, когато играе сам. Не знам колко от вас са се заглеждали в акробатичен рокендрол. Там момчетата са само в двойка с момиче. Не участват във формации и няма как да играят сами, но се налагаше да го прави с виртуалната партньорка.

Общи условия

Активация на акаунт