ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 25 957
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ами не знам, аз ако работя хоумофис, или ако съм пенсионер, или ако съм майка на малко дете, не бих имала никакво желание да имам съседчета на ДО, които играят рокендрол/ свирят на цигулка/ произвеждат всякакви форми на шум, свързани с обучението им.

# 451
  • о`майна лунна нощ е
Ред, бързам да се оправдая, че живеем на първия етаж и единствените, които безпокоим, са мишоците в мазето. Музиката не е силна.
Имаме си близко приятелче, което учи в музикалното училище. Жал ми е за него в ситуация като сегашната. Талантливо дете е.

# 452
  • софия
Представих си да съм в стаята, под която се провежда час с физически упражнения Bowtie

# 453
  • София
Аз пък съжалявам, че дори тук има достатъчно хора, които  са се отказали от загубените каузи. Аз мислех, че не писмо, а даже протести ще се организират от родители и учители. Колко съм глупава и наивна. И безсилна. Чак ми се плаче от гняв, срам и безсилие.
Мисля, че ДО е наистина пагубно за повечето деца. Мисля също, че го внедряват завинаги. Другата година ще има нов вирус, после пак...И отново ДО Щом веднъж е минал номерът без много шум... Досега опасни вируси и дистанционно нямаше- занапред ще има редовно и от двете. Щом се понася търпеливо, че даже с желание....

# 454
  • у дома...
Когато си се борил за много каузи, воден от идеята и вярата, че ще промениш нещо и в един момент като резултат видиш, че твоя идеализъм е бил употребен няколко пъти, просто се научаваш кога има смисъл да се бориш. Ето, че успяхме да се преборим НВО да не е онлайн. Това беше възможна кауза. Министър Вълчев не успя да се пребори за ДО на база анкети. Направиха всичко през главата му.

# 455
Аз също мисля, че се заблуждавате в степента и естеството на кризата и в нещата, на които можем да влияем.
Студентите обмислят писма и не са съгласни и там аз подкрепям, но нещата са доста различни.

# 456
Аз пък съжалявам, че дори тук има достатъчно хора, които  са се отказали от загубените каузи. Аз мислех, че не писмо, а даже протести ще се организират от родители и учители. Колко съм глупава и наивна. И безсилна. Чак ми се плаче от гняв, срам и безсилие.
Мисля, че ДО е наистина пагубно за повечето деца. Мисля също, че го внедряват завинаги. Другата година ще има нов вирус, после пак...И отново ДО Щом веднъж е минал номерът без много шум... Досега опасни вируси и дистанционно нямаше- занапред ще има редовно и от двете. Щом се понася търпеливо, че даже с желание....

Абсолютно се подписвам под това.Heartpulse
Със завинаги обаче няма как да стане. Горе главата.

# 457
  • Някъде в Европа...
Лошото е, че влияе на психиката...Аз самата се хващам понякога да изпадам в мислене колко безсмислено е някакво усилие, което е довело до успех - и , бам, затварят те вкъщи...Първият ми сблъсък от такова естество беше с отпадналата египетска почивка - с такова желание и енергия търсих информация за хотели и забележителности; избрах; изнамерих и добра оферта, дори и места в самолета за перфектната дата имаше; въобще перфектно бях нагласила нещата, платила - и хоп - няма почивка...Давам само като пример...И някак си взе да ми става едно такова безразлично и апатично..Така започна и уч. година - с липса на желание за закупуване на пособия, дори дрехи, просто знаех, че е безсмислено като ще си стои вкъщи...
По същия начин съм сега за задаващите се коледни празници - нищо няма да е, както ми се иска. Друга година по това време вече се мисли накъде ще се пътува или празнува, тази - нищо...

# 458
  • Между гори и планини
Представих си да съм в стаята, под която се провежда час с физически упражнения Bowtie

Това правеха пролетта под зоркият поглед на учителката. Лицеви опори, коремни преси и разтяжки. По едно време чувам - бягане на място и викнах - сакън! Ей сега падаш в мазата! Стара къща с гредоред сме 😂

# 459
Air, това е така. Аз например не съм прочела нито една книга(художествена, за кеф) от март насам, а преди четях адски много. Просто нямам желание. За доста други неща също. Има психологически процеси. Да. При децата също.
Няма какво да се лъжем.

# 460
Извинете, аз така небрежно да попитам... кога зпочваме с уроците по математика за неправилните дроби?
Наблюдавам, че голяма част от подвизаващите се тук можи би този вид уроци ще им помогне да приемат ситуацията по-леко.

Мили хора, светът до сега е видял какво ли не. Човечеството е минало през какви ли не по-страшни периоди. Ние тука за един вирус се тръшнахме като че ли настъпва свършека на света. Нито децата ще останат неграмотни, нищо ще станат асоциални, нито пък Земята ще спре да се върти...
Да, на никой не му е приятна настоящата ситуация, но тя е факт. И да седнем да си скубем косите нищо няма да постигнем, освен да оплешевеем, което по никакъв начин няма да разреши проблема.

Мисля, че прекалено много се преекспонира цялата ситуация, излишна драма и трагедия.
Ясно е, че всеки приема нещата от собствената си камбанария, но докато не се погледне глобално до положително решение няма да стигнем. Ясно е, че на неадекватните решения на правителството не може да се разчита, значи ние като общество трябва да бъдем по-разумни от тях като политици...

# 461
  • София
Колко пък да са по-различни нещата при студентите? Точно там с изключение на няколко специалности е всъщност по-приложимо ДО, понеже следването по принцип до голяма степен е основано на много четене и на самоподготовка. Не казвам, че и там е хубаво в дъгосрочен план,  негативите ги видяхме и миналата година, но не разбирам защо да е  по-оправдано тяхното присъствено от това на ученици, особено  в решаващи класове като седми, осми,  дванайсти..Същите тези деца един ден ще влачат  на гърба си сериозен товар  от натрупани в гимназията пропуски и във висшето.

# 462
При моята студентка не е приложимо, групата е едва 10 човека и болни в университета я имаше 1-2, я не. По време на упражненията са с ЛПС. Така че ДО беше излишно, а и в момента е неприложимо почти.
Лекциите онлайн си вървяха успешно, упражненията бяха разчетени съвсем културно, вероятно черпейки опит И от пролетта.

# 463
Тя, ситуацията, се преекспонира и драматизира, ама не от нас, а от властите.
Ние се притесняваме най-вече за този непълноценен заместител ДО, който не дава почти нищо.
Иначе от вируса страх нямам, ама грам. И малко нещата стават, че някой ме пази от нещо без да съм го искала.

# 464
  • София
Ами, вижте, аз все пак мисля да напишем писмо.
Не знам дали греша, мисля, че то трябва да види бял свят няколко дни преди 12-ти и преди да решат да удължат ДО.

Общи условия

Активация на акаунт