ОСМИ клас 2020/2021 - От чина или от вкъщи - осмокласникът на речника (не) се мръщи

• 25 936
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Нямате изчитане.
За писмото съм, ще го подпиша.
От набора доста новини, все хубави тези дни - на контролното по мат на вектори има 5,съвсем малко под 5.50, много добре се е справил. На изпитване по френски има 6. На националното състезание по английски, което трявбаше да е март но беше септември, е на 8 място, само 3 точки от първото. Доволна съм, той не ходи в Британика от 6 клас. Явно, все още е ок. Родителската мина добре, класа явно е с добра дисциплина, това за 1 път му се случва, да има късмет, та поне е някакво успокоение. Часовете за им по 40 минути и си повчат в 7.30. Класната им е супер! Вчера се е карала, че като знаят, че ще ги изпитва, тогава учат повече, и защо учат само за оценки, много се била ядосала🤣🤣🤣 Днес за първите 2 часа написали съчинение, имали 120 думи и кво ли не. Даже и 2 двойки написала, хванала е момчета да преписват (може би един от друг, не знам, била ги предупредил). Доволна съм засега.
Иначе сме в болница със средната дъщеря, за съжаление явно е отключила епилепсия, между другото в техния клас едно друго детенце (което иначе няма проблеми) също отключи, по време на ДО. Не знам дали Има връзка. При нас може би не, тя беше рискова така и така. А, детското отделение е празно, нас можеха да не ни приемат. Не искат пср тест, само питат дали си бил болен последните 3 дни.
Та, честно казано, вече се примирих с всичко. Но до март. Акко безумието продължи, смятам да организирам граждански бунт против безумията не само у нас, а и по света.
Редактирам се да добавя - в Испания, въпреки без умната паника и овчедушие на народа, децата са присъствено. Все още. Макар и с маски.

# 481
  • софия
Преди, в началото, харесвах Карбовски. Но, според мен, в този текст, както и във всеки друг негов, има толкова манипулации, че компрометират всяка обективност и рационалност в него.

# 482
  • София
Днес на брифинга Вълчев каза, че е имало много молби за отпуск от учители, отделно и болнични, преди да се вземе решение за ДО. Редуване онлайн и присъствено няма да премахне страховете на учителите. По-добре онлайн, но с провеждане на часове, отколкото проформа присъствено обучение.
Отделно, това че няма много положителни бройки по места, не означава непременно, че няма заразени и болни. Просто държавата не тества, хората си боледуват вкъщи и никой не ги отчита.
Бяхме преди 2 седмици в родния ми град - ми страшно ми се стори, всеки около нас беше болен, половината ми роднини изкараха или в момента карат нещо, неясно какво - не са тествани.

# 483
Хванала съм се на бас с колежка докога ще сме на ДО. Тя смята, че ще сме само 2 седмица, аз не. Ще ви кажа  вкусен ли беше шоколада.

# 484
Цитат
Извинявайте, че съм на всяка манджа мерудия, ако ви дразня просто кажете....

Мисля, че нямаш основание да смяташ така.
Тук си говорим и за разлика от доста други теми, в които се замита всяко инакомислие, в тази се толерират и различни мнения.
Просто тук повечето хора виждаме абсурдността и безсмислието на ситуацията, в която насила ни въвлече за втори път тази година държавното ни управление. Без да е готово с нужните ресурси.

Днес на брифинга Вълчев каза, че е имало много молби за отпуск от учители, отделно и болнични, преди да се вземе решение за ДО. Редуване онлайн и присъствено няма да премахне сраховете на учителите. По-добре онлайн, но с провеждане на часове, отколкото проформа присъствено обучение.
Отделно, това че няма много положителни бройки по места, не означава непременно, че няма заразени и болни. Просто държавата не тества, хората си боледуват вкъщи и никой не ги отчита.
Бяхме преди 2 седмици в родния ми град - ми страшно ми се стори, всеки около нас беше болен, половината ми роднини изкараха или в момента карат нещо, неясно какво - не са тествани.
Страховете няма да се премахнат от психиката на всеки наплашен. Особено когато се втълпяват непрестанно и хората се облъчват с месеци със заплахи и неясна, недоказана, но за сметка на това панираща ги информация Има хора с лабилна психика - лесно поддават.
Има и такива, на които откровено не им се работи.

Хванала съм се на бас с колежка докога ще сме на ДО. Тя смята, че ще сме само 2 седмица, аз не. Ще ви кажа  вкусен ли беше шоколада.
Наивна е твоята колежка.
Да ти е сладко!

# 485
Luba, бързо да се оправя детето!
Всички болнички- да оздравяват скоро!

Карбовски понякога успява да улови есенцията и има точни попадения, но от стила му ме е гнус.

# 486
  • София
Грейпфрут - раздвижи се из темите по училища, фалстарт на ДО на повечето места...Да беше за първи път, ОК, ама се предполага, че след цял срок  на ДО трябваше да има натрупан опит. А то какво -  или кратки часове по 30 мин за деца, учещи активно нов език, или непоявили се онлайн учители, или задали само някакво упражнение в платформа, че на всичкото отгоре и оправдани от управата за последното.

# 487
  • у дома...
Русалче, аз съм ЗА идеята на Вълчев - по места, с анкети. Но щом така ни натресоха ДО-то, дайте да предложим и друга алтернатива. Или да предложим два варианта - идеята на Вълчев и нещо друго.

# 488
  • о`майна лунна нощ е
Ох, Люба 😢 Кураж, момиче. Дано максимално бързо овладеете положението и организмът успее да се бори с това състояние. Много сили пожелавам.

# 489
  • София
Може и така да е, аз виждам само в едно училище - всичко си върви нормално днес.
Предишните дни обаче нямаха математика - учителката в карантина, караха или свободен час, или влизше друг учител и си говорят просто. И съм сигурна, че подобни ситуации щяха да зачестят.
Не трябваше да затварят най-напред училищата, категорично, но трябваше да тестват много агресивно. Ясно е обаче, че тук пари за други мерки няма да се дават, приемат се само безплатните.

Люба, дано бързо овладеете ситуацията, кураж!

# 490
Редактирам се да добавя - в Испания, въпреки без умната паника и овчедушие на народа, децата са присъствено. Все още. Макар и с маски.
А, и Испания ли не си затвори училищата? Ехе, пак доказахме, че тук ни управляват доказани илитерати.
За маските: Ужасно ги мразя, но ако кажат, че пускат децата присъствено с условието да са с маски навсякъде в училище, ще се съглася.
Бързо изписване на детето и прегръдки...Heart

Карбовски не го харесвам. Ама като е прав - прав е.
Пускам ви и една преведена статия от Фигаро, която той е публикувал в сайта си.
Много е добра и дава надежда, че не всичко е изгубено. Най-малкото французите и тяхното правителство са в същите "любовни" отношения, както и ние с нашето. В момента сме точно в центъра на европейския тренд - нито сме се изложили, нито сме се справили добре.
https://www.lentata.com/page_19202.html

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 16:50 от Анонимен

# 491
  • Велико Търново
Моята хубавица хич не желая да е дистанционно, но никой не я пита.Сега излезе от стаята си за да ми каже, че цял е цял ден на компютъра и не е добре за очите й, а има още 90 минути английски от школата.
В на мъжа ми службата вече имало хора под карантина, аз телевизия, радио и вестници не гледам/чета/слушам от поне 8 години и мисля, че след спиране на цигарите това е най-доброто, което съм правила.Работя в най-голямата аптека в града и ако съм по-лабилна психически трябва да напускам/една колежка го направи през пролетта/.
Люба, да се оправя момиченцето ти, а за набора браво-чудесни резултати, а ти само недоволстваше от него!

# 492
  • софия
Люба, Hug Кураж и сили. Дано организмът на детето Heartbeat успее да се справи с това състояние.

Триш и Аманда да минат да кажат как са техните момчета.

# 493
  • у дома...
Люба, стискам палци бързо да се справите с проблема.

На Ани часовете са по 40 минути. По испански са правели онлайн упражнения. Натоварването първия ден е било като в училище.

Преди месец в общината ни имаше 2-ма болни и десетина карантинирани. Преди седмица болните бяха три-четирима. От днес е ад! При нас има и много работници, които строят магистралата и там от няколко дни има много заразени. Те живеят на квартири в града. Много скоро ще си пламнем. Обсъжда се да преминем на смени, за да може поне по един от отдел да остане здрав.

Не ме е страх за мен. Страх ме е за баща ми - със сърдечно заболяване е, диабет, а като младеж е бил болен от туберколоза и има петна по дробовете. Страх ме е за съпругът ми. Аз мартенско-майската епопея я изкарах на първа линия и съм кораво говедо.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 16:49 от Просто_майка

# 494
  • София
Люба, и от мен прегръдки! Heart
Много сила ви желая на теб и детето и някак да го преборите това нещо.

Общи условия

Активация на акаунт