За принудителното дистанционно обучение

• 8 344
  • 158
  •   1
Отговори
# 120
  • София
В нашето училище устройствата се закупуват от училището по програма, като за сметка на ученика са 300 лв. от споменатата сума.
Ние за нашия клас искахме да се присъединим, като сами си осигурим устройства - не можело.

# 121
Категорично съм против дистанционното обучение! И то не защото дъщерите ми не се справят или че не е добре организирано. Напротив - миналата година мина доста добре, децата ми са дисциплинирани и отговорни и не са имали проблеми със самоподготовката.
Моите доводи " против" са много простички - липсва ежедневният контакт със съучениците и с учителите. Отделно съм дала над 300 лв за ученици и помагала ( и двете са гимназистки) и сега какво - да търкат дивана по пижами?!? Никой не може да ме убеди, че това е по добър вариант! Децата нямат повод да се облекат, да излезнат, само в къщи и на разходка с кучето. Малката е 8 клас и с такъв ентусиазъм почна учебната година, ходеше с желание на училище, а сега е подтисната и не е доволна от ситуацията. За няколко седмици - да, но да завърши още една година така....Още повече,че в нашето училище нямаше случай на ковид, ама на - затвориха ги .

# 122
Пандемия е, а не прищявка. Гимназистите са достатъчно големи за да  проумеят положението.
Дай боже всичко това е временно и преминем с малко поражения от това

# 123
Разбира се, че не е прищявка и сме наясно, че е пандемия. Това,че разбираш " нещо", не го прави приятно и приемливо, нали? Специално  мен ме плаши тенденцията ДО да се приема за норма и да се налага като постоянна форма на обучение. Това не  методът и всички го знаем! За няколко седмици е ОК, но да отиде пак 4 месеца като миналата година...мне.

# 124
  • София
А, няколко... На мен две ми се виждат много и си мисля как после трябва да се наваксва.

# 125
Иначе на мен ми е по спокойно , че са си в къщи и не се събират с други хора в момента. Но за тях не е добре  дългосрочен престой.

# 126
  • Пловдив
А аз искам ДО. Повече искам да са живи и здрави отколото обучени. Все нещо ще научат и чрез ДО.

# 127
  • София
За да гарантира ДО-то, че децата ще бъдат живи и здрави, трябва те и хората, с които живеят, да нямат никакви контакти.

# 128
  • Пловдив
За да гарантира ДО-то, че децата ще бъдат живи и здрави, трябва те и хората, с които живеят, да нямат никакви контакти.
Изобщо не е същото. Аз си нося маската по цял ден и сменям по 4-5 маски, а малкия ми син си беше разменил маската със съученик, за какво говорим!

# 129
  • София
Само че има хора с ффп3 маски, които се заразяват.

# 130
  • Пловдив
Само че има хора с ффп3 маски, които се заразяват.
По принцип маската не предпазва на 100%, никое предпазно средство не го прави. Вадиш смешен довод, то и да сме затворени у нас някой доставчик може да кихне върху доставката и да се заразим. Обаче процентната вероятност е по-малка. Значително се различава.

# 131
  • София
Не съм съгласна - заразяването от повърхност е много по-слабо, отколкото заразяването от човек, с когото живееш.

# 132
  • София
хората вкъщи не ходят с маски, обаче. Децата не са с маски на училище и ДГ и ясла, нито на курсове или на места, където са поне две деца. И в ГТ не са с маски - и оттам могат да го лепнат и да го занесат вкъщи. В общи линии човек, който ходи без маска може да лепне вируса и да си го занесе вкъщи. Това бонус към опасността, че може да се разболее.
Не разбирам и какво е това върпане от ДО при сегашните числа и темпове на заразяване. ДО е най-малкият проблем в момента.

# 133
  • София
Точно това казвам и аз - затваряме детето, но не и родителите. А те могат да го заразят.

# 134
  • Пловдив
Не съм съгласна - заразяването от повърхност е много по-слабо, отколкото заразяването от човек, с когото живееш.
Ами именно - аз се пазя да не се заразя навън. Мисля, че няма да оспориш, че го правя много по-успешно от едно дете.

Моите деца спряха всички курсове на живо, преминаха към онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт