За принудителното дистанционно обучение

• 8 324
  • 158
  •   1
Отговори
# 105
Значи бъдещето ще е с очила с мнооогоооо диоптри.

Някак си не напирам да влизам в него при тези условия. Предпочитам зрението на децата да е добро, па макар и още някоя годинка.

# 106
  • София
Роузи, това, че за теб качеството на ДО е достатъчно, не означава, че всички са така. Нито че всички нямаме против зрението на децата ни да се разваля.
Подаде ли заявление за твоето дете?

# 107
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/prof-kostadin-angelov-za-2-sedmit … -uchebnata-godina
"според последните проучвания една от основните причини за бързото разпространение на вируса е именно присъственото обучение."
"според прочувания заразата в много държави се увеличава от започването на обучението на ученици и студенти"
Още през септември това беше ясно. Кой е отговорен за бодряшките приказки за голямото пазене в училище и починалите учители?! На границата на умишлено причиняване на смърт. Дори не по непредпазливост. Незнанието не било оправдание, комай. А не вярвам и да не са знаели, та да ползват този аргумент.

# 108
Съгласна съм и считам, че учителите трябва да поработят над компютърната си грамотност, вместо да поднасят кофти учебно съдъжание и да мрънкат.
 Освен това, считам за задължително да се поставят условия- всеки ученик да си закупи камера и някакъв достъп до микрофон, така както си закупуват учебници. Без включена камера и микрофон да се пише отсъствие. Децата, които живеят в 21 век, в България и нямат таблет, смартфон или лаптоп са лишени от основно човешко право и такова устройство трябва да им се предостави.....
Учениците от горен курс нямат за задължение да си закупуват учебници и повечето от тях не си закупуват! Пък какво да кажем за мобилни устройства, камери, микрофони... Това е в областта на фантазиите!

# 109
  • Ямбол
Започването на училище съвпадна с есенния сезон и пребиваването на хората на закрито.
При нас за месец и половина имаме само едно заразено дете, което се е заразило в семейството си, майката е била преди това болна, и нула учители. Общо 5 деца бяха под карантина, заради болни членове на семейството или контакт в извънкласно занимание. Гимназия сме. В областта ни сравнително малко са като цяло болните.

# 110
  • Пловдив
Аз мисля, че присъственото обучение е по-добро от дистанционното. Обаче точно в момента и сега предпочитам децата ми да учат дистанционно. В момента имам 4-токласник, 6-токласник и 8-мокласник. Миналата учебна година големия беше седмокласник, справи се съвсем добре на изпитите. На мен ми се искаше повече, но е факт, че се справи добре. За да се справят с ДО обаче сме осигурили три независими работни компютъра, камери и слушалки с микрофон. И принтер-копир-скенер. Въпросът е, че не всички семейства ще могат да осигурят необходимата техника, а ДО на телефон е много, много трудно.

Искам да добавя още една мисъл - осмокласникът сега е в училище в което нямат учебници и всичко им е във виртуалната среда на училището, но използват тетрадки и се пише на ръка в тях. В началото на учебната година ни попитаха дали желаем децата да са без учебници и дали можем да осигурим машините. Имаше различни варианти - част са осигурени от училището, някои родители купиха втора ръка, някои купиха нови. Искам да ви кажа, че това нещо няма нищо общо с образование от таблет, телефон и дори с обикновен лаптоп. Учителката говори в реално време, всички имат камери и микрофони, пуска различни приложения. Пуска сканирана страница от сборник, в реално време, детето хваща писалката и учителката може да проследи как се попълва писмено на ръка на екрана даденото упражнение. Екрана е тактилен, има писалка (стилус), нищо не се налага да се принтира, може да се работи в реално време, може да се работи и самостоятелно за домашно, може да се пише ръкописно, може да се рисува, има и клавиатура да се печата. Училището не е частно, общинско средно училище в Пловдив. Мислех, че може и да съм против, мъжът ми (техничар) и всичките деца бяха във възторг, обаче честно ви казвам - харесва ми. Подозирам, че и другите ми деца ще искат в същото училище.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 20:06 от Янтра

# 111
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Янтра, супер звучи

# 112
Значи начини има, остава и да навлязат масово.

# 113
  • София
Янтра, това да не е програмата 1:1, с хромбук?
В нашата гимназия все повече паралелки са така, но ние - 10 клас - не можем да се уредим, трябвало от 8 клас да се почне.

# 114
  • Пловдив
Янтра, това да не е програмата 1:1, с хромбук?
В нашата гимназия все повече паралелки са така, но ние - 10 клас - не можем да се уредим, трябвало от 8 клас да се почне.
Да, с хромбук. Моят е в 8-ми клас, така почват. Целия 8-ми клас, всички паралелки са така.

# 115
  • Майничка
Не са всички, 6 от 9 само.😁

# 116
  • Пловдив
Не са всички, 6 от 9 само.😁
А, може, информацията идва от 8-класника.

# 117
Не зная колко струва това устройство, но аз за учебници и помагала дадох към 200лв. По голяма част купени втора ръка.
Хубаво звучи и най вече  може би учениците ще са една идея по заинтригувани от този метод на обучение.

# 118
  • Майничка
Да кажем, средно ок.800 лв. (зависи от модел, екстри и т.н.)
Със сигурност са заинтригувани. Но за мен най-голямата добавена полза от този тип обучение ще е, когато "екранното" поколение спре да възприема екрана като сигнал за забавление (сега ми е паднало!), а като инструмент и се научи да се концентрира върху конкретната му употреба и най-вече, върху игнорирането му, когато не е необходим.

# 119
  • Пловдив
800 лв, втора ръка имаше по 200-300, и отделно от училището имаше за които не могат да си ги позволят (при какви условия ги отпускат не съм наясно).

Общи условия

Активация на акаунт