Азиатска козметика и грим 19

• 43 144
  • 780
  •   1
Отговори
# 675
Дами, това е тама за Азиатска козметика- козметика, формулирана и произведена, за да се използва изключително и само при редовна употреба на СЛЪНЦЕЗАЩИТА!

Всички продукти, които обсъждаме, цитираме или препоръчваме се прилагат САМО И ЕДИНСТВЕНО в комбинация с правилна и редовна (и целогодишна) употреба на слънцезащитни продукти.

Всеки има право на лично мнение за ползите или вредите от химичните и физичните филтри, както и право  на личен избор дали и как да използва SPF в ежедневието си, НО в тази тема не се толерира позиция отхвърляща по какъвто и да било начин редовното използване на слънцезащитни продукти.  

Няма слънцезащита, няма корейска козметика😉

# 676
  • Prismatica Aerie
Отворих преди няколко дни есенс-тонера от тази кутия. Ето му състава, ако някой се интересува, сниман от кутията. (Не го намерих онлайн, дори на корейски, когато поръчвах, иначе едва ли щях да направя тази покупка)
Скрит текст:
На мен лично не ми допада силният аромат на есенциални масла, иначе е хубав за суха кожа. Двукомпонентен е и му трябва време да попие. Беше ми малко сложно да му измисля последващ серум.

И да не забравя, че ме питаха на лични - серумът на Krave Beauty не е с консистенция на серум, по-скоро лек овлажнител и може да се ползва вместо крем. Писала бях, че е без аромат - имах предвид, че е без изкуствен такъв, иначе си мирише осезаемо и може би не особено приятно на таману - но не само се свиква, а се и пристрастяваш към тази характерна миризма.

Поръчки не пускам, с п0рно съм заредена. Малко скука и здраве.

Весела Коледа! Heart

# 677
Това, че корейската козметика се използва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО със слънцезащитен фактор целогодишно не го знаех. Просто мой близък си докара проблеми от недостиг на витамин Д, защото се пазеше от слънцето целогодишно. И оттам съм разбрала и “другата страна на монетата”.
В никакъв случай не налагам мнение. И точно като човек интересуващ се от гледните точки, ми стана интересно кое налага използването на фактор постоянно...

# 678
За витамин Д не може да се разчита на зимното слънце, слагането на слънцезащита с нищо не пречи. Витаминът може да се набавя и чрез правилно хранене. Има някакви статистики според които между 50 и 70% от хората страдат от недостиг на витамин Д.  Та едва ли от пазенето от слънцето. Това е един от начините за набавянето му. Всеки лекар ще препоръча излагането на слънце да е със слънцезащита. Без слънцезащита други проблеми ще си докараш.
Не е само за корейската, всички останали също препоръчват, а голяма част от европейската е с някакъв слънцезащитен фактор.

Така че спокойно си слагай слънцезащита, щом се притесняваш, пусни си изследване виж имаш ли нужда от витамин Д, нямаш ли и си направи режим как евентуално да го попълваш.

# 679
  • Prismatica Aerie
..ми стана интересно кое налага използването на фактор постоянно...
Регулярното използване на киселини, например.

# 680
Момичета, Габко са планирали курс на 9 януари, който до днес го нямаше в програмата им - да се надяваме, че са се отказали да връщат пратки и тези, които чакаме, все пак ще ги получим Simple Smile

# 681
  • софия
Регулярното използване на киселини, например.
[/quote]
За по-чувствителните и склонни към пигментации кожи, даже и вит С с по-високите концентрации, арбутинът - също.

# 682
М-дам.
Видях го този курс и ме сърбят ръцете за един голям мист на Лоджикали...

# 683
При мен се оказа да си взема поръчки от София по трудно, отколкото да пристигнат от Азия през Англия до България. Много съм им сърдита на ггбг. Сега и нещо да не е наред с поръчките изтекоха сроковете за 2 и не мога да правя рекламация.

# 684
М-дам.
Видях го този курс и ме сърбят ръцете за един голям мист на Лоджикали...
Що не поръчаш до БГ вземи още нещо дребно и ако имаш 3-4 долара кредит ще докараш за безплатна доставка и да е до 30 лв . за да не се начислява ДДС
Аз мисля ,че имам една отказана пратка вече на 21.12 е пристигнала
11:18 21-Dec-2020    Unsuccessful delivery    GU1 1AA    

Reason : Refused by addressee

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 20:08 от iliana__

# 685
Deborra, няма по- голям враг на красивата, млада и здрава кожа от УВ радиацията. Излагането на слънце без защита обезсмисля всяка форма на козметична грижа било то антиейдж, лифтинг, борба с пори, омазняване, релеф, сухост, пигментации и тн.
Азиатската и в частност корейската, козметика се разработва основно за огромния азиатски пазар и съответно следва техните изисквания и норми за красота. Целта на почти всеки продукт е регенерация и избелване/избистряне на тена и борба с естествения азиатски меланин. Ако не се ползва със слънцезащита може да доведе до обратен ефект. Самите корейци и японци не само, че се мажат фанатично със СПФ, но и въобще не се излагат на слънце. Ходят с шапки, очила, маски, козирки плюс специални ръкави и дълги чорапи, с които закриват всяка открита плът, както в града, така и на плажа. Не веднъж сме обсъждали, че нямат слънцезащитни продукти за тяло в големи разфасовки, защото нямат практиката да се "пекат" на плажа и просто няма нуобходимост от такъв формат.
Колкото до вит. Д много изследвания показват, че той не може да се набави през лицето и като цяло е почти невъзможно да се набави в градска среда. При желание за естествен синтез първо се пускат изследвания за дефицити , защото са  важни общите нива и хормоналния баланс в организма, за да може въобще да се очаква да се синтезира естествен вит.Д. След това се правят слънчеви бани на цяло тяло при определен УВ индекс в определени часови диапазони, когато слънцето не е толкова опасно ( напр. 7-9ч сутринта).

# 686
От сетове в джолсе ме изкушават някои неща, резерви на резервите. Решила съм от нова година да разкарам всички трудно вървящи неща.

Това съм заглеждала преди време по други сайтове и тук се появи на добра цена
https://jolse.com/product/derma-lift-ultraderm-sculpt-fit-liftin … p;display_group=1

има и някои други травъли на добра цена.

# 687
Момичета, първо да ви пожелая Весела Коледа. Бъдете най-вече здрави и все така по корейски красиви. Hug

Второ, с този договор за безмитен внос между UK и ЕС, как стои въпросът с вносът от Азия до  UK? Тоест, митото отпада само в посока БГ-UK/UK-БГ или..?

# 688
  • софия
Да, Reddish. Би трябвало да, се запази сегашното пложение- без мито UK/BG и BG /UK. За Азия, както досега, няма причина да се промени. Друг въпрос е, че сега англичаните могат да си сключат отделно, примерно с Корея или Китай, за безмитен внос, но това са спекулации!

# 689
При нас митата и до сега не бяха проблем.
Въпросът е какво става с ДДС?

Общи условия

Активация на акаунт