Азиатска козметика и грим 19

• 43 139
  • 780
  •   1
Отговори
# 705
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Какво ще кажете за състава на този ретинол
Aqua, Propanediol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, 異山梨醇二甲醚 Polyacrylate-13, Diethylhexyl Carbonate, Polyisobutene, Aminobutyric Acid, Phenoxyethanol, Hydroxypinacolone Retinoate, Bisabolol, Chlorphenesin, Sodium Polyacrylate, Xanthan Gum, Avena sativa (Oat) Kernel Oil, Polysorbate 20, Sorbitan Isostearate, Caprylyl Glycol, Citric Acid
Hydroxypinacolone Retinoate (HPR) е сравнително нов "хит", търговското му име е Granactive Retinoid. Счита се, че действа като третиноин, без да причинява раздразнения. Но няма категорични доказателства за това.
Ето повече тук. (Клик more)
"When a product claims 2% Granactive Retinoid, it means 0.2% Hydroxypinacolone Retinoate (and 1.8% dimethyl isosorbide) on the ingredient list."

Тази опция е много полезна - вкарвате състав и излиза кое какво е.

# 706
Изкуших се.. Пуснах една малка поръчка от Jolse до Габко
10бр от маските на Huxley, но на тази цена как да устоиш! Срокът е до месец май и ще успея да си ги използвам. Взех и Blithe Instant Glowing Cream. Отдавна искам да го тествам.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 13:54 от Viola Tarakanova

# 707
  • Варна
Viola, пускаш до УК , защото нямаш 50 долара за безплатна доставка , така ли да разбирам ?

Я ми разяснете сега с тея доставки, че нали се каня да пусна по-голяма поръчка някой ден. Правя над 50 долара, безплатна доставка до БГ ( тези дни) и за колко време и с какво пристигат  ? Имам опция да си избера бг пощи или DHL ? Питам , защото преди ми идваха в пощата малки поръчки, а после пак малки поръчвах до УК с превозвач и общо взето за по-голяма поръчка до БГ не знам как става .
Бях чела в темата в ФБ, че идват за 10-15 дни до БГ и не минават митница ( късмет ясно ми е ).

# 708
Напротив, имах достатъчна сума за безплатна доставка до БГ (ако е била 50$), но предпочитам да пускам до Англия, за да не се занимавам с митници и идиоти. До момента за повече от година и половина поръчване само с превозвач и спазване на определени условия нямам нито една поръчка, задържана на митница, а става въпрос за огромно количество пратки. Не виждам защо трябва да рискувам с поръчка до БГ. Имах 2пратки с ДЧЛ и то с платена доставка, и двете бяха задържани и после освобождаването беше бюрократичен ад! плюс допълнителни разходи за изваждане на документи, нотариални заверки и тн.

От Jolse до БГ имаш опция само ДЧЛ. Дали ще я задържат е въпрос на късмет. След шипването пътува около 3-6дни.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 17:02 от Viola Tarakanova

# 709
Miss_V   ,   
Безплатна доставка до БГ от Jolse  в момента е за поръчки над 150 $ , при това реално платени т.е. цени след отстъпките .

Viola Tarakanova, последно от Габко няма да отказват пратките така ли ?

# 710
  • софия
Допълвам Виола, че митницата  в Англия се оправя за 3 минути!!!!!
Напоследък всичко от J. минаваше митница тук.
А беше ли писал някой, че се отлага необлагаемия минимум до юни, и за къде се отнасяше?

# 711
iliana__, има подписано споразумение и към момента мисля всички превозвачи са обявилли курсове и твърдят че ще работят след НГ. Честно казано не съм сигурна дали няма да има някакви допълнителни такси, и пускам по-скоро пробна поръчка (да си начеша крастата, защото от месец и половина нищо не съм поръчвала Wink  ). Нито ми е толкова важна, нито е на висока цена, за да е проблем ако не си я получа или пък ако трябва да плащам ДДС.

# 712
ООО ,месец и половина Виола , от желязо си Simple Smile
Аз пуснах няколко до БГ с безплатната доставка ,че и са до необлагаемия минимум.Вече получих и смс от ДЧЛ кога е са при мен .
Пуснах и от yesstyle  до тук пак , време е да се спра .

swetulka ,да някой беше написал такова нещо .Вчера рових ама в нета нищо по въпроса не намерих.

# 713
  • Germany
В Германия мисля, че  се отлага до юни.
Някой питаше  за кремчета, които не лепнат и са по-лекички. Може да пробва TONYMOLY - The Chok Chok Green Tea Watery Cream, също и ALPINE BERRY WATER CREAM или A'PIEU HAMAMELIS CREAM. Тези се сещам на първо четене, но има и още толкова много👍
Аз до юни ще продължа да пазарувам от ибей, после ще видя какви ще ги мисля, но категорично не искам да минавам на друга козметика. Супер доволна съм от корейската. Кожата ми никога не се е чувствала по-добре.

# 714
Много готини тампончета са пуснали в  miniso. Удобни пластмасови кутии с 2 вида вътре, плътни и тънки за тонер.

Преди време гледах едни дифузери със сребърни йони в yesstyle, но сега не мога да ги открия в коя секция са и дали въобще още ги продават. Някой попадал ли е на нещо подобно по корейските сайтове.

# 715
Зари, плътните какви са? Ако е удобно да снимаш кутията. На мен ми изчезнаха техните хубави 5 слойни и си взех някакъв нов вариант, но не се делят и се обезсмисля цялата работа.. Имам и от тънките в кутия, добри са.

# 716
Искам да попитам къде влизате в джосле,за да ви излезнат продуктите с късия срок на годност. Сега от тези дето са на мега дийл, защото аз не мога да ги филтрирам.

# 717
Използвате ли тоници с хиалурон директно след измиване? Видях някъде из стари мнения тук споменато, че може да изсуши, ако преди това няма нанесено нещо друго. И се чудя дали Rovectin или Supple preparation тонер са ок за първа стъпка, последвани от друг тонер/есенция и серум.

# 718
Viola, ето ги.
Скрит текст:

# 719
Зари, благодаря Simple Smile

Via Dia, хиалуронът работи като гъба, поема околната влага и я вкарва в кожата. Проблемът е, че ако не му се даде тази влага той си я дърпа от кожата. За това и винаги се препоръчва ако се приемат добавки с хиалурон да се пие много вода, за да се види ефект. Същото е и с козметиката, продуктите се ползват върху влажна кожа в максимално " влажна" среда. Има и техника на насяне наречена " хиалуронов сандвич", където се редува с няколко слоя тоник/флорална вода. Най- доброто нанасяне е върху влажна кожа, след душ в напарената баня. Принципно ако живееш във влажен климат плюс не ползваш климатик и парно той ще си дърпа от въздуха, но в нашите условия е трудно.

virginia, като отвориш конкретния продукт под снимката пише ако е с кратък срок на годност.

Днес си взех последната корейска пратка за 2020. ( Уесстайл с Габко). Доволна съм, нощния крем на Sioris пристигна  със срок на годност края на 2022, а беше 11 долара с намалението! В поръчката беше още серумът с уасаби на Reduire, който от Jolse ми бяха канселирали преди време и два аромата парфюмни  кремове за ръце на w.dressroom (новата ми страст, при първа възможност като се изяснят нещата с доставките ще си поръчам и от tamburins Simple Smile  )

Редактирам се с малко нова информация за UK ситуацията.
След подписаното споразумение са направили поправка в закона и ще се изисква подаването на митн.декларация за всички пощенски и куриерски пратки от Англия към ЕС. Все още не е ясно дали и как ще се плаща ДДС, но ще се изисква попълване на формуляр с подробна информация от изпращача. Повечето превозвачи са обявили, че до дни ще дадат информация как ще работят при тези условия. Габко (разбира се) отново обявиха, че спират да приемат пратки до изясняване на ситуацията. 
Все още не се знае какво ще се случва с нашите пратки, тъй като те са с произход Азия и дори и да има някакви отстъпки за покупките от англ.сайтове това може да не важи за тези от Корея/Китай.
Направо се чудя дали да не канселирам вчерашната поръчка от Jolse...

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 23:01 от Viola Tarakanova

Общи условия

Активация на акаунт