Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 440
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Хората не тестват първо защото нямат излишни по едни 100 лева на калпак, особено ако няма симптоми. Държавата обещаваше да тества безплатно децата, ама така си остана, дори вече мисля, че никога не са имали намерение да го направят, просто са си приказвали, за да успокоят родителите, че ще се прави нещо, колкото да започне годината.

# 226
  • София
Вале, вашето училище по принцип май ме спази дори препоръките?
Според мен, трябваха не препоръки, а наредби. Не може толкова голямо училище да не приложи поне некабинетна система, а в същото време, директорката да се излага в социалните мрежи, че гимназията й била ужас, тя говорела на децата, те я гледали като телета...
Та, разбирам те!

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 21:09 от Слънчевата

# 227
Колко от вашите познати деца се тестваха?
За познати, не знам. Мога да споделя за своите деца. Разболяха се паралелно с класната на единия, впоследствие тя се оказа положителна плюс още две преподавателки и едно дете от класа, плюс родителите му.
Не ги тествах. Имам 3 деца, сумата не е проблем, но реших да я похарча за нещо по-полезно. Децата обаче бяха 14+ дни на домашно лечение, нямаме възрастни в семейството или хронични и работим от вкъщи.
Тестовете в конкретния случай бяха излишни.
Класа не е бил под карантина, 48 часа били минали от последното присъствие в училище и резултатите...

# 228
  • София
Значи аз живея в друга България, извинете!
Не зная къде живееш, но попита и аз ти отговорих. Не твърдя, че практиките в нашето училище са показателни за всички училища (дори, като чета, виждам, че не са), но поне резултатите от тестовете са налице. Риновирус има и той не е ковид, а заразата все още не е тръгнала от дете на дете из училището. Има случаи, внесени от вън. И да, на мен ми е много притеснено (не е като да не ми е). Днес поръчах поредните хипер ултра мега защитни маски за лице с експресна поръчка за утре, които ще инструктирам децата да носят и в час от вторник насетне. Ако имаше ОЕСР в училището, щях да го избера, но няма. Има само за болни от Ковид и за карантинирани вследствие контакт с Ковид. Няма за предпочели ОЕСР деца на шубелии като мен.

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 21:25 от Аш

# 229
  • София
Скрит текст:
Колко от вашите познати деца се тестваха?
В класовете на трите ми деца - масово. Имаше един риновирус преди няколко седмици и повечето го изкараха, като повечето направиха ПСР тестове. Всички бяха отрицателни. Дори аз се тествах, защото имах подобни на ковид симптоми. От последната седмица в класа на малкия ми син има дете с Ковид, като цялото семейство е с Ковид, и друго дете, чиито баща се е тествал и съобщи, че е с Ковид. Въобще не е доказано, че заразата идва от училище.

Да добавя, въобще не изключвам от тук нататък заразата да тръгне из училище, но просто ми е мъчно как хората си затварят очите пред щенията на алибеговци и заклеймяват децата като най-големият източник на зараза.

А те тепърва ще стават сериозни развъдници. Алибеговците, де. Досега имахме светлина вечер - лятното време - и късмет с топла есен. Повечето хора (изключвам любителите на затворени дискотеки, но те, ако са се увеличили, е благодарение на старта на академичната година, а не на увеличаване на дискотеките по някакъв начин) излизаха в по-голяма степен навън, отколкото на затворено. Сега обаче, с тъмнината и студа... ще е повече вътре и, съответно, ресторантите и кафетата ще станат ковидарници.

# 230
  • София
Последната причина за затваряне на гимназиите е мисълта за децата, айде да не си говорим глупости. Гледахте ли днес Вълчев по Нова? Най-малко заразени има сред гимназистите и техните учители /при малките е повече/, но затваряме тях, защото се предполага, че щетите от ДО ще са по-малки и за да пазим бизнеса на Алибегов. А точно гимназистите са най-малко засегнатата част от населението.

А тези, които искаха и се радват на ДО за ВСИЧКИ, не го правят от тревога за здравето на децата си, защото тези тревоги могат да се решат с ОЕСР по желание. А мотивите за всички не са в "тревогата за здравето на моето дете", а в принципа "и на Вуте да му е зле". Социално-драматичния патос е излишен, а сравнението със сезонния грип - неуместно. Сезонният грип засяга преобладаващо децата, а при Ковид е точно обратното.
Ако се притесняваме, че децата ни могат да останат сираци - както се случи вече с детето на мъртвата учителка, детето на мъртвата лекарка - това не е грижа за децата ни!? За тях не е от значение дали ще растат с родители, или без!? Ти чуваш / четеш ли се изобщо какво говориш!?
Ако се притесняваме, че децата ни ще бъдат ощетени откъм достъп до образование с/о останалите и, съответно, ще имат по-лоши шансове - за достъп до добра гимназия, до добър ВУЗ, до добра работа - това не е грижа за децата, а за мишките, може би?

Ще се разплача! Disappointed Relieved
За разлика от теб, да, чета се/чувам се какво говоря, а най-важното - мисля, преди да пиша. Като сложихме гимназистите на ОЕСР, дали са спрели да излизат, как мислиш? Родителите им спряха ли да ходят на работа? Как точно смяната на училището с МОЛ-а и липсата на промяна на ежедневието на родителите  /и на цялото останало общество/, ще намали риска от сирачество?
А вторият абзац от поста ти изцяло потвърждава тезата ми за мотивите тип "Вуте". Ама изцяло! Да минат всички на ДО за да може всички да сме еднакво зле. Ово е мъдрост, ово е интелект, ово е мисъл за обществото! Joy

# 231
  • София
Виж, няма нужда тук да се караме - гимназистите, а скоро и малките, са на ДО, защото цяло лято трябваше да тече веселба и всички да се правят, че такъв вирОс нЕма. Сега кръчмите продължават да работят, а те вече станаха символ. Офисите няма как да ги затворят, нито заводите.

# 232
Учениците не би трябвало да са постоянно в мола, защото имат дистанционно часове.
Освен това за мола трябват пари, аз на моето не му давам толкова джобни, че да виси по заведения в мола, или да играе игри.
А и обиколката на мола като цяло е по-малко рискова от гледна точка на репродуциране на зараза, от седенето в една стая седем часа, като гледах разни клипчета, казвам го за тези, чийто деца често обикалят моловете.

# 233
В Пловдив не пускат деца под 18г в мола без придружител.

# 234
  • София
Че те не висят в заведенията постоянно.
В Парадайз е пълно с какви ли не други евтини забавления. Има дори нещо като отдих кътове и зимни градини. Дори изобщо в мола не висят в заведенията.
Успокоението ми е, че наскоро четох, че в Парадайз са с някаква нова вентилационна система, която свеждала риска от зараза... Иначе, часовете са си часове, децата си присъстват в часовете.

# 235
  • София
И правилно не ги пускат.
И според мен учениците нямат място в мола и въобще в затворени помещения сега. Въпрос на съвест.

# 236
  • София
Голяма част от българите нямат възможност да тестват децата. Това е разковничеро. Няма как да разберем колко деца са болни, и колко са безсимптомни.
В Белгия тестовете са безплатни. Децата с хрема веднага отиват за тест.

Нямате идея колко изненадани бяха роднините ми когато им казах, че съм тествала детето за грип. Едни 30 лв. не могат да отделят, пък какво говорим за 100 лв.

# 237
  • София
Ето. В Белгия тестовете са безплатни. При хрема правят тест.
Какво сравняваме ние?

# 238
Моят син, 9 клас до момента да е ходил 2-3 пъти годишно в МОЛ, единият път задължително около 15 септември, когато купуваме дънки, анцузи, якета и то със зор го влача там. Р, д тази година беше в МОЛ (кино), 15 год, а предния път като празнува в МОЛ беше на 7.Така и не разбирам какво толкова има привлекателно в тези молове, че има опасения да заменят ежедневното училище. МОЛ 2-3 годишно за по 2 часа срещу училище всеки ден 7-8 часа не ми е съвсем равностойно. Но пак е до индивидуални навици.

# 239
  • София
Ох, а моята 16г девойка много обича Моловете. И сега определено и липсва да ходи с приятелки там. Ходят по магазините за дрехи, не че нещо друго правят. Един ден по време на изолацията пролетта  я заварих да си гали дрехите и да им говори: Къде ще ви нося сега😄

Общи условия

Активация на акаунт