Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 443
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
И къде са данните, въз основа на които определяме училищата като "ковидарници"?

За да има някакви данни, които до потвърдят или да отрекат тезата, трябва да има тестване. Няма тестване - няма проблем с училищата.

# 211
  • София
Съглана съм с всичко, с изключение на това, че училищата са ковидарници.
Най-големите ковидарници са трудовите колективи, защото точно там хората ходят болни на работа, мениджъри търсят врътки, за да не карантинират фирмите, при случай за заразен, а хората носят заразата в домовете си. Дори и заведенията не са толкова опасни, защото дори и в най-лудите ми години, на дискотека с Т и когато не съм се чувствала добре, не съм ходила. Изобщо не ги защитавам, разсъждавам си.
За мен, здравната и образователната система са най-важни. Колкото опасно е блокирането на здравните заведения сега, толкова опасно е и затварянето на училищата, в отложено време.

# 212
  • София
И къде са данните, въз основа на които определяме училищата като "ковидарници"?

За да има някакви данни, които до потвърдят или да отрекат тезата, трябва да има тестване. Няма тестване - няма проблем с училищата.
За училищата има толкова тестване, колкото и във всяка друга сфера /може би дори повече/. Тогава за какво изобщо говорим?

# 213
Съглана съм с всичко, с изключение на това, че училищата са ковидарници.
Най-големите ковидарници са трудовите колективи, защото точно там хората ходят болни на работа, мениджъри търсят врътки, за да не карантинират фирмите, при случай за заразен, а хората носят заразата в домовете си. Дори и заведенията не са толкова опасни, защото дори и в най-лудите ми години, на дискотека с Т и когато не съм се чувствала добре, не съм ходила. Изобщо не ги защитавам, разсъждавам си.
За мен, здравната и образователната система са най-важни. Колкото опасно е блокирането на здравните заведения сега, толкова опасно е и затварянето на училищата, в отложено време.
Аз не съм съгласна, по-зле е в училищата като начин за пренасяне, защото децата го карат много леко, почти незабележимо. Ерго никой не ги тества. И заразата тръгва. Диагностицират се чак когато родител или учител се зарази.

# 214

Най-големите ковидарници са трудовите колективи, защото точно там хората ходят болни на работа, мениджъри търсят врътки, за да не карантинират фирмите, при случай за заразен, а хората носят заразата в домовете си.
Описала си И училищата. Абсолютно същото. Само че някои работодатели си тестват всички служители, а за изтествани ученици не съм чула дори и цял клас, камо ли цяло училище.

# 215
  • София
Напротив, в училищата, при доказан случай на дете, паралелките се карантинират! Родителите тестват децата си, защото се притесняват за тях.
Аз лично, освен спадане на броя на направените тестове, друг резултат от затварянето на гимназиите не очаквам.
Дано да има по-голям ефект, но не вярвам!

# 216
Напротив, в училищата, при доказан случай на дете, паралелките се карантинират! Родителите тестват децата си, защото се притесняват за тях.
Аз лично, освен спадане на броя на направените тестове, друг резултат от затварянето на гимназиите, не очаквам.
"Доказан" в рамките на 2 дни е ключовата дума за карантинирани на паралелка. Само че много се тестват чак като не им мине " настинката" за три. И повечето се тестват ако решат сами да извадят пари. Родители не тестват децата си, за да не ги карантинирани като контактни.

# 217
  • София
Скрит текст:
Просто - не просто грипните епидемии също се усложняват в училищата.

Не намирам за забавен факта, че някой се тревожи да децата и семейството си.
Последната причина за затваряне на гимназиите е мисълта за децата, айде да не си говорим глупости. Гледахте ли днес Вълчев по Нова? Най-малко заразени има сред гимназистите и техните учители /при малките е повече/, но затваряме тях, защото се предполага, че щетите от ДО ще са по-малки и за да пазим бизнеса на Алибегов. А точно гимназистите са най-малко засегнатата част от населението.

А тези, които искаха и се радват на ДО за ВСИЧКИ, не го правят от тревога за здравето на децата си, защото тези тревоги могат да се решат с ОЕСР по желание. А мотивите за всички не са в "тревогата за здравето на моето дете", а в принципа "и на Вуте да му е зле". Социално-драматичния патос е излишен, а сравнението със сезонния грип - неуместно. Сезонният грип засяга преобладаващо децата, а при Ковид е точно обратното.
Ако се притесняваме, че децата ни могат да останат сираци - както се случи вече с детето на мъртвата учителка, детето на мъртвата лекарка - това не е грижа за децата ни!? За тях не е от значение дали ще растат с родители, или без!? Ти чуваш / четеш ли се изобщо какво говориш!?
Ако се притесняваме, че децата ни ще бъдат ощетени откъм достъп до образование с/о останалите и, съответно, ще имат по-лоши шансове - за достъп до добра гимназия, до добър ВУЗ, до добра работа - това не е грижа за децата, а за мишките, може би?
Ясно е, че решение трябва да се вземе... общо, за всички... както и, че никак не е ясно кой би пострадал и как. Не разбрах дали 33 годишният младеж е семеен или не, но би могъл да бъде... и със сигурност е нечий син.

Аз лично, освен спадане на броя на направените тестове, друг резултат от затварянето на гимназиите не очаквам.

Това изобщо не е вярно.
Но пък би било много интересно, ако може да се намери отнякъде такава статистика - колко от тестовете са на деца, колко от положителните тестове са на деца. Засега е ясно, че учителите и медицинските работници са огромен процент от населението ни... ако се съди по положителните тестове. Странно само защо и едните, и другите все не достигат.

# 218
  • София
Скрит текст:
Аз лично, освен спадане на броя на направените тестове, друг резултат от затварянето на гимназиите, не очаквам.
"Доказан" в рамките на 2 дни е ключовата дума за карантинирани на паралелка. Само че много се тестват чак като не им мине " настинката" за три. И повечето се тестват ако решат сами да извадят пари. Родители не тестват децата си, за да не ги карантинирани като контактни.
А такива родители да не би да са по-безопасни за околните в офисите, в градския транспорт, в магазина на опашката зад вас, особено когато носът им стърчи над маската, в асансьора и къде ли не, като знаете, че умишлено не тестват децата си, за да не карантинират тях? Или пък на възрастните не им трябват 2-3 дни, докато се усетят, че трябва да се тестват. Точно това е моментът, в който ще са изпозаразили всички около себе си.

Честно, хора, наистина ли сме толкова наивни да вярваме, че ако спрем децата от училище, това ще спре пандемията? Училището може да е последното нещо, което да затвори, но много други събирания трябва да се прекратят преди това, ако искаме да бъдат спасени хилядите животи, споменати в отвореното писмо на част от учителите.  Не виждам как затвориха училището на гимназистите, но оставиха да се провеждат телевизионни предавания пред публика, да работят кино салони, заведения до късна вечер, и в събота в ИКЕА да е позволено да е като на селски панаир - деца, възрастни, няма дистанция, няма нищо.

# 219
  • София
Колко от вашите познати деца се тестваха?
В класа на дъщеря ми допреди 2 седмици само тя беше правила тест. А болни бяха почти всички, всеки ден по 1-2 деца си оставаха вкъщи.
И не, не обвинявам никого, съвсем разбираемо е при тая цена на теста, да не се практикува тестване.
Аз продължавам да недоумявам как с лекота сравняваме училищата и мерките в тях у нас и в Германия и Франция примерно.
Министърът каза, че в червената зона гимназиите е редно да са онлайн.

# 220
  • пустинята Гоби
Децата влачат вирусите вкъщи, така че е нормално притеснението, че в училищата короната се разпостранява безпроблемно. Иначе познавам две деца с положителни тестове, направени от родителите.

# 221
  • София
В класът на сина ми, момчешки-ако има значение, болните деца си оставаха вкъщи. Не знам общо колко са били болни, но на 3 деца са правени тестове, защото симптомите са били много ковидоподобни. Отрицателни са и на трите деца. От седмица, преди обявяването на ОЕСР, всичките 27 деца бяха здрави и на училище.

# 222
  • София
Колко от вашите познати деца се тестваха?
В класовете на трите ми деца - масово. Имаше един риновирус преди няколко седмици и повечето го изкараха, като повечето направиха ПСР тестове. Всички бяха отрицателни. Дори аз се тествах, защото имах подобни на ковид симптоми. От последната седмица в класа на малкия ми син има дете с Ковид, като цялото семейство е с Ковид, и друго дете, чиито баща се е тествал и съобщи, че е с Ковид. Въобще не е доказано, че заразата идва от училище.

Да добавя, въобще не изключвам от тук нататък заразата да тръгне из училище, но просто ми е мъчно как хората си затварят очите пред щенията на алибеговци и заклеймяват децата като най-големият източник на зараза.

# 223
  • София
Значи аз живея в друга България, извинете!

# 224
При детето ми имаше семейство с Ковид. Родителите едва издрапаха, децата не са тествани. След като тези деца ги спряха за карантина 6 деца са болни. С хрема....колко от тях ходят на училище? И докога учители ще са буфери в безхаберното отношение на управляващи и родители.

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 21:28 от Hope for Two

Общи условия

Активация на акаунт