Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 325
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Хубаво е, че времето още става и прозорците на класната стая, в която учи детето ми са отворени почти целодневно.  Аз с това съм запомнила родители още от детската градина - излизането навън и проветряването на помещението е враг номер 1 на детското здраве.

# 406
  • Mediterraneo
Добре, де, кое не се разбира?! Не говоря за определено законодателство, предполагам всички спазват закона. Какъв ти е вариантът, ако ти кажат, че детето ти ще учи на отворени прозорци? Аз, например, нямам вариант. Какви са вариантите според бг законодателство, айде? Да речем, че съответният правилник спазва закона.

# 407
  • София
Ами, ето това се получава, което се получава в момента.
Учителите ни капят заради децата, казват  някои родители. В същото време, не са съгласни децата да са в час с маски, не са съгласни да учат на отворени прозорци, не са съгласни на нищо. В БГ майките ще разкатаят и училище, и директори, и учители. Факт е, че в БГ само частните училища наложиха маски в час от първия учебен ден.
Имаме различни ценности. Аз съм съгласна детето ми да стои с маска, съгласна съм и да ходи по-дебело облечен и да проветрява често. Ако това е цената, която трябва да платя за присъствено обупение съм ок.

# 408
  • Mediterraneo
Именно! За това иде реч. Явно не пиша чак толкова неразбираемо.

# 409
Да, но... Колко са съгласни и кой следи за мерките. И да, и аз съм за присъствено с мерки, но ми е ясно, че това в бг или поне в училища като нашето няма как да стане. Има и училища, в които ще се случи. И накрая ще бъде нито присъствево като хората, нито ДО като хората и едно пропиляна година.

# 410
Явно и аз не пиша разбираемо.

При нас прозорците не са отворени, но миналата седмица имахме сняг и беше -22 градуса навън, където децата по тениски бягат по ФВ навън. Може и да не съм съгласна, но както казах опцията е ясна, ако не ми харесва това.

Днес и вчера е 14-20 градуса и нямам проблем да бягат всеки ден навън, без маски и въобще, но пак казвам, никой не ме пита с какво съм съгласна и с какво не съм. Може и се протестира за да се променят правилата, но пак не е длъжно да се случи нищо с протестите.

# 411
А защо трябва да бягат по тениски? Не може ли да си облече тънка пухенка или елече при фв навън?

Не съм навътре в бг наредбите, но в Немската например децата също стоят на отворени прозорци и врата в часовете при немците. Последно протестираха и не знам какво се е случило.

# 412
  • София
В моя случай училището не изпълнява нормите за квадратура на ученик. Да не говорим, че по време на занималнята идват още деца. Става още по-рядко и шумно. За това казах, че обичам правилата, но да важат за всички.

Друго, за което се сетих. Няма физкултурен салон. Утре първия час е физическо. Знаете ли колко е пагубно едно дете с астма да тича в мъглата.

# 413
от целите класове на двете ми деца, само те стояха с маски постоянно. Обаче ние се заразихме.
Аз съм на мнение, че само ти ако си с маска, явно не е особено надеждно. Всички трябва да са, но ... не виждам как ще стане, хора.

Класната хем е възрастна и рискова  идаже се разболя и го изкара и едва оживя - не я носи правилно.
На другите деца родителите - все едно не знам какво ги караш, като чуят за маски.
Абе, в нашия прованс не са много умни май. Не знам

# 414
  • София
Yummy Mommy, тук официално е есен, но е доста топло. Паднат ли температурите под 5-10 градуса, обзалагам се, че и малкото отворени прозорци ще се затворят.

# 415
И до кога могат да откарат на отворени врати и прозорци? Вярно, че последните години почти нямаме зима с големи студове и снегове. Ниски температури съчетани с висока влажност са си неподходящи. Как пък се пише с ръкавици? И въобще, като целият трепериш от студ, колко пък ще внимаваш в урока? Не знам как с в Канада с дрехите и обувките, но едва ли са преобладаващо китайски боклуци имитиращи топло.

# 416
  • Бургас
Ние на работа до вчера бяхме на отворен прозорец. Но вчера вече го затворихме и пуснахме климатика, не се издържа вече с яке да се седи вътре. В училището ги отваряли вече 2-3 пъти по 5 мин. Както и предполагах със затварянето на прозорците ще се увеличат болните. Днес са 4000+.

# 417
В нашата работа е така, държим отворени прозорците и мръзнем. Като се облечеш повече и както казвате с дрехи от естествени тъкани, става

Но в училището не могат да отварят прозорците по време на час заради шума от трафика.

# 418
В училището на дребната отварят в голямото за проветрение. По време на час от тази седмица са затворени, имат и парно...

# 419
  • София
Да си приказват колкото искат, че нямало настинки, но ако аз съм родител, особено и ако детето ми е до отворения прозорец, много бързо прозорецът ще бъде затворен, защото нямам намерение после да гледам болно дете вкъщи. Това, че не знаят какво да правят в училищата и не могат нищо смислено да направят е въпросът, а не родителите да се карат за отворени прозорци. Не знам защо си мислите, че е много добре да се учи на студ и дебело облечен, щом пръстите на ръцете ти са студени. С шапки ли ще учат, какво? Да вземат да разпуснат сега в студовете и да се приключи, защото ако не от корона децата ще се натръшкат от настинки, пардон, от вирусни инфекции, обострени от студа. И аз не работя на отворен процорец, то не може да се работи така, колко да е облечен човек?. Дори за техниката има параметри на работа.

Общи условия

Активация на акаунт