Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 342
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
С одеала? Сериозно ли?

# 391
  • Mediterraneo
Ами сериозно, какво странно има?! Мятат си ги по краката или кръста. При това при нас все още е топло, през деня е над 25 градуса.

# 392
За 2 учебни месеца в нашето училище няма нито един случай, нито карантиниран клас. Но мерките са зверски, включително играят физическо с маска. Няма да се постигне нищо с половинчати мерки.
И при нас е така, но в междучасията, по време на хранене и в класа по ФВ са без маски и са навън. До -27 излизат навън, но прозорците са затворени.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 20:49 от Анонимен

# 393
Това е недопустимо, да!
Няма ли начин това да се ограничи? Нали в училищата щяха да изолират видимо болни деца и да викат родители да ги прибират. Защо не се случи? Защо учителите не го правеха това?
Някой чул ли е стаите, които се пригодиха за такова случаи да се ползват?
Недопустимо е, да, но е масова практика
Зная, че темата е за деца в училищна възраст, но един пример от детската градина на синът ми , преди много години. Дете се води системно болно, дори и с температура. При опит на учителката да го върне на майката, последната вряква, че е на работа и какво да го прави това дете.
Не е същото, но мисленето ни е такова

# 394
  • София
Ние имаме анкета в Школо за дистанционно обучение до края на месеца за началния курс.

# 395
  • пустинята Гоби
Идеята с одеалата е чудесна. В нашия клас има мрънкащи родители, че прозорците са отворени. Щели да настинат децата Rolling Eyes . Естествено.

Детето ми ходи на детска градина от месец юни. Спазват се стриктни мерки, да чукам на дърво - проблеми няма.

# 396
  • София
Наистина ли мислите, че децата ще учат на отворени прозорци?  Сякаш са малко болните и сега, остава съвсем да се изпоразболеят.  Не знам как се съгласявате на такова нещо.

# 397
  • пустинята Гоби
За момента времето позволява. Освен това аз работя на отворен прозорец и стоя до него. Зиморничава съм. Като застудее наистина, естествено че ще се затворят.

# 398
  • Варна
Дъщеря ми каза, че яко се проветрява при тях. Сутрин винаги прозорците били отворени и ги държали отворени, докато децата не кажат, че им е хладно. Тя сама пожела да ходи с по-дебели дрехи.

Е, Анди, не ми се търси сега, но или в тая тема или в другата подобна се твърдеше, че такова нещо като настинка или духване от вятър нямало, а децата се разболявали от вируси. По тая логика не би трябвало да се изпоразболеят от отворени прозорци.

# 399
Интересно как ще се противопоставиш на приет правилник в училищата?!
Може да си вземеш детето и да го самообучаваш у дома, ако толкова не ти харесват новите правила, но да позволяваш или не, не ти е в правимощията като родител.

# 400
Не съм запозната с канадското законодателство в областта на образованието, но тук училищен правилник не може да противоречи на ЗПУО и доста други нормативни документи. Не че няма такива правилници и повярвали си директори. Контролът е такъв, че и това се случва. В България, а темата е преди всичко за българските училища на територията на страната, за да си самообучаваш детето и то премине легитимно от един клас в друг, трябва да са изпълнени редица условия

# 401
  • Mediterraneo
Не стои въпросът дали се съгласяваме на отворени прозорци или не. В началото на годината подписваш, че си съгласен с всички мерки, които са взети предвид ковид, няма искам- не искам. Ако детето ти ще ходи в това училище, се съобразяваш и толкова. Нима не е навсякъде така? Това беше мисълта на Контесата.

# 402
В началото на годината подписваш, че си съгласен с всички мерки, които са взети предвид ковид, няма искам- не искам. Ако детето ти ще ходи в това училище, се съобразяваш и толкова.
Това не го разбрах твърде. Или се съгласяваш, или не. Никой не може да те накара насила. Просто последствията са различни.
Затова уточних, че не съм наясно със законодателството в Канада. С това в Испания - също. При нас училищата нямат чак такава автономия и  правилниците и декларациите, които предлагат, не могат да противоречат на действащото законодателство.

# 403
Аз сега питах детето за проветряването.  През междучасието прозорци не може да се отварят.  На висок етаж са и предполагам е свързано с безопасността. Отварят за по 2-3 минути в началото на часа, но тези, които са до прозореца им е студено и се затваря. Т.е. почти не се проветрява. То и не знам вече кое е ок. Мвого патова ситуация - нито да отваряш, нито да затваряш прозорците.

# 404
  • София
В Германия прозорците са отворени по време на час и учениците са с маски. Но децата били по-малко в клас и помещението голямо.

Моето дете седи до прозореца и има астма. Дали съм Ок с отворения прозорец? Стаята е много малка. Искаха да седи по един ученик на чин, но децата са 21, а чиновете 15. Обичам правила и мерки, но съобразени с възможностите за изпълнение.

Общи условия

Активация на акаунт