Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 353
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Никога не съм искала присъствено обучение без мерки. И да, искам присъствено обучение. И?
Да ходя ли да си посипя за нещо главата с пепел? Или да приветствам ДО, каквото и да е?

# 376
В момента и присъственото е каквото и да е. Учителите ги няма, заместници няма, свободни часове доста, в които влиза психоложката. Голямо учене пада.

# 377
Включвам се в темата Simple Smile аз лично съм "за" ДО в така създалите се обстоятелства.
Преподавам в частна школа, нося еднократна маска, която сменям на всеки час , проверяваме, дезинфекцираме и пак има болни -и деца, и учители.
Масово се водеха очевидно болни деца.  Не ходи на училище, но при нас го водят, защото много му харесвало и много научавало. Всеки час се разправях с родители, колко крясъци отнесох няма да ви разправям - те като родители били преценили, че образованието е по-важно и не ги е страх. Аз си признавам, че ме е страх и се радвам на 2-те седмици ДО. Ако има дисциплина и спаднат случаите с удоволствие ще се върна в час.

# 378
  • София
Това е недопустимо, да!
Няма ли начин това да се ограничи? Нали в училищата щяха да изолират видимо болни деца и да викат родители да ги прибират. Защо не се случи? Защо учителите не го правеха това?
Някой чул ли е стаите, които се пригодиха за такова случаи да се ползват?

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 17:47 от Слънчевата

# 379
А какво стана с просто кашлица или с просто лека хрема?!!
 Два дни без лекар у дома и после пак на училище. Нали така ?
 Ей ни сега.
Ни присъствено ,ни дистанционно.
Да ни е ''честито''!

# 380
  • София
Информацията от днес е че няколко деца са болни, но са в клас. Обичайния довод, че няма кой да ги гледа.
Според педиатъра вчера е преглеждала основно деца с Ковид.

Но иначе всичко е точно! Наистина искам да минат и малките дистанционно. Това треперене какво ще донесе ми идва в повече.

Да не забравяме, че за грип има лекарство, а за Ковид още не.

# 381
  • София
Е да,ама корни ВЕДНАГА след +тест е приета във ВМА. Вие ще чакате да получите задух,да умрете пред болницата. Но всичко е точно! Искаме присъствено обучение!

Онзи ден не можех място да си намеря от нерви. Моя близка беше върната вкъщи поради липса на легла, а госпожата веднага беше приета.

# 382
Това е несопустимо, да!
Няма ли начин това да се ограничи? Нали в училищата щяха да изолират видимо болни деца и да викат родители да ги прибират. Защо не се случи? Защо учителите не го правеха това?
Някой чул ли е стаите, които се пригодиха за такова случаи да се ползват?

Отговарям за при нас - случи се, имаме такава стая.  Като видим болно дете (или то само ми каже, че му е лошо) го изолираме и викаме родител.  Обаче.  Това отнема време от часа,  разсейва останалите, а редовно като дойде родителят никак не е щастлив Grinning
Трябва съвест, но...

# 383
При нас само се говореше за изолатор, май така и не отделиха стая за това. Болни си ходят, както всяка година. Мерки няма никакви при нас. Писахме, възмущавахме се - на хартия всичко е точно, РЗИ проверяваха, но дори и децата бяха предупредени от сутринта, че ще има проверка. Въобще мила родна картинка.

# 384
  • Mediterraneo
За 2 учебни месеца в нашето училище няма нито един случай, нито карантиниран клас. Но мерките са зверски, включително играят физическо с маска. Няма да се постигне нищо с половинчати мерки.

# 385
  • пустинята Гоби
Как се играе физическо с маска? Аз едвам изкачвам 4 етажа, а съм в добра форма 55 кила с мокри гащи. Просто в един момент откачаш с тая маска.

В нашия клас връщаха болни деца, файда никаква - докато ги върнат вече заразят някой. После недоизлекуваните друг и така. Отговорността пак да напомня, не е черта на бай ти Ганьо, който е седял на течение. Колежката ми днес е сополива и на антибиотик, щото лекувала неизлекуван вирус отпреди месец. Пък аз сега, че имам 2 деца и притеснения - параноична леля. Цитирам - квото такова.

# 386
  • Mediterraneo
Абе, стига с това откачане! Месеци наред нося маска нон стоп, още съм с всичкия си. Децата ми- също.

# 387
  • пустинята Гоби
Да, аз също. Просто физически не мога да издържа понякога. След 4 те етажа, влизам в стаята и съм пред колабиране. Сериозно питам, как се играе физическо с маска?

# 388
Е да,ама корни ВЕДНАГА след +тест е приета във ВМА. Вие ще чакате да получите задух,да умрете пред болницата. Но всичко е точно! Искаме присъствено обучение!

Онзи ден не можех място да си намеря от нерви. Моя близка беше върната вкъщи поради липса на легла, а госпожата веднага беше приета.
Ама Корни я карат или с линейка на Правителствена болница или с лимузината на НСО, пък вашата позната чака бърза помощ, така е .
Мразя го този двоен стандарт!

# 389
  • Mediterraneo
Да, аз също. Просто физически не мога да издържа понякога. След 4 те етажа, влизам в стаята и съм пред колабиране. Сериозно питам, как се играе физическо с маска?

Криво- ляво. Играят навън разни игри и си покриват разни нормативи. Бягат с маска под брадата, предполагам, но съберат ли се, дори двама на едно място, дори на открито, веднага се вдига маската.
Не знам, аз си мислех, че няма да има смисъл от всички тези мерки. Все пак не сме спирали да носим маски от май насам, а случаите растат. Но ето, че в училищата не стана бациларник, в началото имаше разни случаи наоколо, 1-2 класа карантинираха, ама затихнаха нещата и учебният процес е спокоен. В гимназията е същото. Сега ще си носят леки одеала, защото започна да става студено, а учат на отворени прозорци и врати постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт