Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 329
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
кабелен интернет, таблет, тиймс. Английския на школата- скайп.

# 106
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Wi-fi, лаптопи, две училища. От училището на малкия ми син използват Зуум, на големия- Гугъл класруум.
Виждам с очите си как децата се самоорганизират, работят на групи или самостоятелно. Аз не се включвам при нито един от двамата. Големият ми син е гимназист, малкият - начални класове. И двамата се оправят сами и технически и учебно. Кой колкото си изкара, за него си е.

# 107
  • София
Нашето училище си прави планове да продължи с ДО до 27.11. - да не е само 2 седмици. Надявам се да стане.
Иначе за маските по време на час - наивно е да се надяваме да се носят "по устав". Ще им висят под носа и под брадичката поне на половината ученици.

# 108
Ако неприсъствената форма беше ефективна при децата (специално при малките, но и при не малка част от големите), това нещо щеше да бъде постоянен и работещ модел. Съвсем изключвам важността на социализацията и я оставям на мястото след последното. Това е мнението ми като родител на дете, за което нямаше никакъв проблем с обучението от вида му през пролетта. От екипа учители само госпожата по английски им беше напълно готова да превключи безпроблемно и да им преподава в електронна среда. Славата й на по-строга госпожа беше в нейна услуга в случая. При нея нямаше лигавене и мютване. Хубавото беше, че класната и госпожата от занималнята влязоха като страхотен екип и поделиха част от функциите. Учители с много голям професионален опит и стаж. Едната преодоля технологимната си неподготвеност и си свърши работата, доколкото зависеше от нея. Имаше период, в който се наложи изистряне на тон, за да си гледат родителите децата да не пречат, защото се забавляваха като мютваха. Аз около една седмица се оказах влязла в час, защото се счупих и леглото в класната стая се оказа най-удобното, докато болката стане поносима. От учителката бях възхитена, но в класа имаше около 5 реално присъстващи деца. На едно от децата най-редовно оправяха интернет и ток, на другото му падаше батерията на телефона или имаше проблем с доставчика, но си имаше и деца, които цъкаха игри. Не приемаха и не предаваха, но и родителите си казваха, че след работа - учат.  За моето си дете получавах много бърза обратна връзка за домашните по математика и това беше страшно добре, защото се оказа, че за да не се губи време - в междучасието чатваше набързо нещата. После започна да си се самопроверява, защото беше много важно какво ще й отговори госпожата. На съседче, учещо в съседен клас, бабата беше поела проверките и само изпращаха до учителката, но след като някой е проверил у дома, няма нужда от още една проверка. аз ако бях ученик, нямаше да издържа. Над нас в 7 сутринта започваше онлайн урок по балет, под нас или кучето започваше да лае, защото хората му са излезли, или хората му се учеха да правят урок, а у дома едно дете прекарваше по почти цял ден на компютър - в училище, на курса по математика, защото предсоеше кандидатстване за МГ, и на курса по английски.  Най-хубавото в ситуацията беше, че и у дома имаше куче, за да може да излезе за по 20 минутки (сведохме до минимум разходката, излизахме с маските, защото за децата не можеше излизане, но за кучета - можеше). Училището им беше в МТ, школите - в зуум.
За сегашната готовност за непирисъствено образоване - моето е твърдо за присъствието (с маска, с ръкавици, но в училище и с учителите). Никога не е учила с мен и планирам така да останат нещата. В същото време познат младеж в 6-ти клас много иска да мине дистанционно, за да може да не учи и да си геймърства на спокойствие. Баба му ходи при него, за да решават заедно задачи и да учат заедно.   
П.П. В момента езиковите школи искат да излязат от забраната за неприсъствено учене. Има учители, които са за присъствена форма.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 12:46 от рони

# 109
  • European Union
Мютването, особено в Тиймс, се оправя много лесно.

Аз пък съм твърдо за ОЕСР пред това да задължа децата ми да стоят по 8-9 часа с маска (в началните класове са още).

И не знам защо въпросът се поставя все едно някой е тръгнал да променя системата. Става въпрос да опазим живота и здравето си, не да пишем нов закон за образованието.

# 110
Всичко подлежи на лесно оправяне, ако светът се вкара в рамката на 100 потребетели в някаква интернет платформа, в която всички пишещи са свръх майки, които могат да работят от дивана и да мениджират по поне 3 деца с лекота.
В реалния свят обаче има хора без техника, без постоянна интернет връзка и дори без ток. Най-вече има хора, които издържаха трите  месеца в окопите, за да се настъпи кривата на заболяването. И имаше време да се измисли безопасна среда.
  Който може да си позволи, дадена му е възможност за домашно обучение.
Животът и здравето са функция на много фактори.

# 111
  • European Union
Мютването се оправя от учителя, не е нужно родителят да се намесва изобщо. Родителите са длъжни да възпитават децата си.
А безопасна среда няма как да се измисли, след като още никой не е измислил начин да спре вируса. Може да се измисли относително безопасна среда, но аз лично не мисля, че в света има човек, който го е грижа повече за живота и здравето на моите деца от мен самата.

# 112
  • София
Всичко подлежи на лесно оправяне, ако светът се вкара в рамката на 100 потребетели в някаква интернет платформа, в която всички пишещи са свръх майки, които могат да работят от дивана и да мениджират по поне 3 деца с лекота.
Аз мога! Joy

# 113
  • пустинята Гоби
Не знам защо се обсъжда кой има ток и кой техника, реално това е без значение в момента. Да се преценява обстановката и ако е нужно да се затварят училищата.

# 114
Чета и май четене с разбиране не съм го научила от началното си образование.
В момента мисля, че трябва да се избере по- малкото зло и това поставяне на кантар- здраве и образование  мен малко ме обърква. Искам детето ми да е образовано, но повече от всичко искам да е здраво. Да, вярно е че има хора без техника и интернет, а даже и без ток, но при едно евентуално затваряне на всичко, като през март много хора ще са в това положение, защото не всички професии могат да се работят от дома.
ДО за гимназия и прогимназия е приемлив вариант, за да могат начален етап да ходят присъствено. Съответно и родителите да ходят на работа.
Но явно с цената на всичко трябва да си продължаваме както преди Ковид и да се заблуждаваме че всичко е наред.

# 115
Аз не разбрах как точно мютването хвана окото. Писах, че две учителки, които технологично бяха под нулата се справиха наистина чудесно въпреки метуването, с което с помощта на родители на деца от класа, се справиха поне по отношение на децата, които учеха като при присъствие. С телефони работеха жените.
Sanaka, 😄.
Тук така си живеем по навик, избирайки по-малко зло.

# 116
  • София
До вчера бях на мнение, че малките трябва задължително да ходят на училище,защото нямат изградени навици и т.н.

Но вчера моя приятелка, която работи в много скъпа детска градина получи предупреждение да не се тества, защото трябва да карантинират децата. Те са деца на много богати хора и т.н. Тя има всички симптоми, ЛЛ е сигурен, че е Ковид, но заради работата си не смее да се тества.

# 117
А не я ли виждат колегите? Очевидно има някакви симптоми, щом ЛЛ е сигурен.

# 118
До вчера бях на мнение, че малките трябва задължително да ходят на училище,защото нямат изградени навици и т.н.

Но вчера моя приятелка, която работи в много скъпа детска градина получи предупреждение да не се тества, защото трябва да карантинират децата. Те са деца на много богати хора и т.н. Тя има всички симптоми, ЛЛ е сигурен, че е Ковид, но заради работата си не смее да се тества.
Хитреци навсякъде. Само пълен локдаун ще ни оправи. Като малките деца са. Едните напук дневна дискотека ще правят, други няма да се тестват, че да не карантинират. Абе съвест накаква не пробива ли по някое време в тези кратуни. Ей, прости хора.

# 119
  • София
И какво, за да пази целите на работодателя няма да се тества като е зле или иска да се тества? Откъде-накъде ще й казват да не се тества, утре какво, ще й кажат и да не ходи в болница и да си мре вкъщи, за да не им прави пробле?
Тя да постъпи както реши, но да си има едно на ум какво й се пише.

Общи условия

Активация на акаунт