Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 301
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Поредната трагикомедия при нас. Обади се  сега госпожата по английски от школата и каза че преминават онлайн. Имало изисквания. Значи в училище седят един до друг, защото са в сграда паметник на културата и са в много малка стая. Чиновете са съединени в редици. А в школата дето са двама души в стая по-голяма от класната на две бюра на по четири метра отстояние  - не може. Много някак едностранно.

# 91
  • София
Моя първокласник посещава занималнята до 15.30 ч. , за да си пише домашните. Излиза, че имаме голям късмет с учителите. Ако преминат на ДО също нямам притеснения. Имат часове по компютърдно моделиране и още първата седмица детето ми обясни как не трябва да споделя лична информация в интернет.

Миналата година, а и тази учи английски и математика онлайн и се справя много добре. Разбира се липсата на живия контакт със съучениците е неприятен.

# 92
  • пустинята Гоби
И аз нямах притеснения миналата година, когато затвориха училищата, но реалността силно ме притесни. И сега съм притеснена ще има ли промяна или пак ще си късаме нервите.

Иначе учителките в час са супер и детето ми научава всичко само в училище.

# 93
  • София
Министърът в момента го играе отчаяно надяващ се и вярващ, че ДО ще е само за две седмици. Обаче министърът на здравеопазването решава нещата, а той е най-изплашен заради болниците и лекарите, едва ли му е жизненоважно училищното образование. А децата ще се оправят, вече ми идва вповече това реване за психичните травми, за неграмотността, залошите резултати, за социализацията... И за маските голямо реване как не можело да бъдат накарани. Може, обаче родителите го решават, а като реши родителят, детето е с маска в клас.

# 94
  • София
Много ми хареса подхода в Белгия миналата година. Моя приятелка имаше първокласник. Министерството каза, че децата ще наваксат материала. Нямаха никакво онлайн обучение.

# 95
  • София
Скрит текст:
Министърът в момента го играе отчаяно надяващ се и вярващ, че ДО ще е само за две седмици. Обаче министърът на здравеопазването решава нещата, а той е най-изплашен заради болниците и лекарите, едва ли му е жизненоважно училищното образование. А децата ще се оправят, вече ми идва вповече това реване за психичните травми, за неграмотността, залошите резултати, за социализацията... И за маските голямо реване как не можело да бъдат накарани. Може, обаче родителите го решават, а като реши родителят, детето е с маска в клас.

Големият Вожд го е страх за изборите повече, отколкото за лекарите и болниците. Здравният министър... слушка.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 20:02 от katiABV

# 96
Много ми хареса подхода в Белгия миналата година. Моя приятелка имаше първокласник. Министерството каза, че децата ще наваксат материала. Нямаха никакво онлайн обучение.
Мисля че нещата са несравними. В Белгия всеки един човек, независимо дали може да пише грамотно и може да опростява полиноми, когато стане възрастен ще има работа, нормален живот, начин да осигурява семейство. Пък ако ще да упражнява обикновена професия .
В България трябва да си по-най-най, вишист с два западни езика за да те вземат дори за работник в бозаджийски цех.

Не, не казвам че в лошо в Белгия, казвам че България не е Белгия.

# 97
  • София
И наваксаха ли го? Защото според мой приятел с шестокласник - не са.

# 98
  • Mediterraneo
Да, бе, чудесен подход! Те май това мислеха и в Испания, да ти кажа. С факта, че всички преминаха на общо основание, май точно това са си мислели.

# 99
  • София
Цялата им образователна система е различна. Март месец още учеха буквите. При нас е едно препускане през материала...Самата класна каза, че всичко се преподава много бързо за седемгодишни деца.
Много ме е яд, защото цялото ни образование търпи крах. Много материал, липса на време да се усвои. Накрая излиза едно голямо нищо.

Приятелката ми казва,че белгийските деца са много подготвени за живота. Образованието им е по-практически насочено, оценяват се влеченията на децата.  Тя отиде като студентка, сега има много хубава професия и работа, но казва, че тази разлика й е пречила.

# 100
  • пустинята Гоби
Не съм съгласна, че в България се бърза с материала. Просто в предучилищната спят усилено, вместо да си вършат работата и после някои деца имат затруднения, защото други са подготвени. Че в Англия на 4 почват училище, учат азбуката, включително да я пишат, нашите на 7 години сакън да не се претоварят. От март до юни синът ми дъвка едно и също, нищо ново нямаше в учебниците през това време, само упражнявахме наученото.

# 101
  • София
Не съм съгласна, че в България се бърза с материала. Просто в предучилищната спят усилено, вместо да си вършат работата и после някои деца имат затруднения, защото други са подготвени. Че в Англия на 4 почват училище, учат азбуката, включително да я пишат, нашите на 7 години сакън да не се претоварят. От март до юни синът ми дъвка едно и също, нищо ново нямаше в учебниците през това време, само упражнявахме наученото.

Споделих мнението на учителката на детето. Сега се сблъсквам с началното образование. Тя пък има база за сравнение Канада.
Лично аз мога да сравнявам висшето образование. В чужбина онлайн обучение много отдавна не е равно на никакво обучение.

# 102
Споко, ББ каза че гимназистите ще сложат маски и обратно в клас. Не бивало да се преминава към най-лесното, а трябвало да се приспособим. Дал на образованието и здравният да мислят за по безопасно обучение по време на пандемия Anguished Е от март насам какво правиха питам?!?!

# 103
  • Бургас
Не бивало да се преминава към най-лесното

Ама разбира се. Трябва да ни е трудно и гадно. В България все по трудния начин трябва да стават нещата. Не визирам образованието само, а по принцип. Трябва да ходиш да чакаш за бележки, да те връщат за нещо по три пъти. Да обикаляш по няколко гишета за едно нещо. Не може то така, ще свикнем да ни е лесно и ще загубим кондиция.

# 104
Признавам си, че чета от средата на миналата тема. Искам да питам преминалите на синхронно ОЕСР, как се осъществява технически гледането на урока - ясно, че в класната стая има лаптоп/ таблет с камера към учителя и дъската. Вие вкъщи на какво гледате урока - таблет/ лаптоп/ смартфон и как се осъществява връзката - интернет (мобилен, кабелен, wi-fi) и какви комуникационни програми?

Общи условия

Активация на акаунт