Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 299
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Възпитатели има в детските градини. В начален етап са си учители и не виждам как учител по физическо ще преподава математика или български на 3-ти и 4-ти клас. Въсщност, дори и за първи клас не го виждам.
Мисля, че учителите на занималните ги водят възпитатели и един учител преподава по всичко. Той всъщност не преподава, а варди децата, докато си пишат домашните. А в някои случаи им пише домашните на дъската и децата сверяват или преписват.
Не съм сигурна дали учител по физическо може да върши това, но със сигурност учител по БЕЛ или биология например води занималня на пети и шести клас, в която пишат домашни по всичко, тоест той решава и задачите по мат., и домашното по география и т.н.
Това в непретенциозно квартално училище.
Това сериозно ли е? "Варди" децата???
Учителите на занималня в начален етап са толкова учители колкото и класните ръководители! Водят ги учители. Не могат да бъдат назначени на работа без съответното образование. И не "вардят",  а преподават, затвърждават наученото сутринта, обясняват неяснотите, проверяват домашната, дават допълнителна работа.
Колко жалко е масовото вярване на родители, че децата са в училище,  за да ги "варди" някой. Отвратително мислене.

# 76
  • пустинята Гоби
Не е до мислене, практиката на места е такава.

То и тук малко така излиза. Малките да ходят на училище, че няма кой да ги гледа вкъщи.

# 77
Здравейте, който желае да подпише отворено писмо за защита на учителите в условията на пандемия и за преминаване в обучение в електронна среда, може да го направи тук:
https://www.facebook.com/groups/2517336191899587/?ref=share

# 78
  • Бургас
В начален етап занималнята си е точно варене. До сега не съм чула някой да си изпрати първокласника на занималня за да учи, а защото няма кой да го гледа в къщи.

# 79
Защо лятото не се коментираше колко са разболелите и починали учители от ковид? Сега всички са се втренчили в това! И да се направят съответните изводи
Нормална обстановка за обичащ по- студено вирус
Нито ще намалеят бройките с преминаването на ДО за две седмици, нито дори за цяла зима!
Нито пък ще изчезне в идващите години този вирус
Още след първия ден на ДО за гимназисти и студенти и бройките намаляха. Много съмнително ми изглежда това. Сякаш искат да изкарат децата виновни за заразата. По барове, хотели, събори, протести- няма проблем. Бройката не се променя. Възможно ли е това?!!

# 80
  • София
https://roditeli.org/news/2020-10-29-%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B0/

"Организация на учебния процес в епидемиологична обстановка - мнението на родителите

Уважаеми родители,

Институтът за изследвания в образованието и Асоциация Родители ви канят да дадете своето мнение относно организацията на учебния процес в училищата предвид ситуацията с Ковид-19 и предлагането на различни мерки как да се организира учебния процес.

Мнението ви е изключително важно и ценно за нас. Данните от изследването ще бъдат внесени официално в МОН за подпомагане на процеса на вземане на решения с отчитане на гледните точки на всички заинтересовани страни.

Анкетата е напълно анонимна и няма да ви отнеме повече от 10 минути.

С уважение,
Екипите на Асоциация Родители и Институт за изследвания в образованието."

# 81
  • София
Ми, аз съм родител на три деца и не го знам това, което всеки родител го знае. В гимназията на дъщеря ми: общо 7 позитивни деца и нито един учител /всички са налични, освен един, който получи инсулт/, повече деца са карантинирани заради позитивен член на семейството.

Значи хората спазват мерките за безопасност не само в училище.

# 82
Явно принципът е съвсем друг.
 При нас първо проверяват присъствието и после  все едно часът си тече, изнасят си урока, изпитват, дават домашно. Говорят си постоянно, поддържат контакт,  учителката вижда, ако някой се е изключил. В края на часа, примерно тест от пет шест въпроса за време, като теста отчита освен верността и времето за отговор и първите три места на отговорилите най-бързо.

Единствения проблем беше, че се събираше наистина много време за учене, защото макар и пред матури и уж да наблегнат на български и математика някои от другите учители доста се бяха олели с проекти и задания. По история учителката им беше дала проект за който знам, че  студенти .
При нас мин година беше подобно.
Всеки час имаха проверка, личен контакт, писане в тетрадките и минимум 1 път седмично тест.
Като свърши учебният ден, в клас руум се посочват домашни, които се правят в тетрадка/учебник, снимат се и се пращат. Моето дете толкова учене никога не е имало.
Но днес-болни учители и не се знае как ще тръгне.
И при нас беше така през пролетта. И сега е. А преди да минат на ДО, се организираха буквално от днес за утре да включат дъщеря ми на синхронно обучение в електронна среда, та изкара един почти пълноценен учебен ден и в тази форма. Много е важно как хората, от които зависи  (директор, учители) подхождат към проблема, защото ДО, както и да го погледнем,  е компромис с образованието. Но когато има желание, се намира и начин.  В момента сме поставени ситуация да избираме от две злини по- малката и единственото, което можем да направим, е да дадем всичко от себе си нещата да вървят възможно най- добре и да бъдем търпеливи.

# 83
Да кажа и аз как мина вчерашният ден при дъщеря ми. От 8 часа реално са имали само един с преподаване - география. Тази година са в Тиймс. Учителката се е включила, преподала е урока, обсъдили са го и знаят, че ще правят тест другия час. По другите предмети - две само писали да видят кой е там и обяснили, че има още да разучават как стават нещата, три часа са нямали - два по английски, другия не помня - учителките ги нямало. По английски вече или втора или трета седмица липсва, изгубих сметката. По мат, им изпратила задачи. Последният час физическо са нямали. Значи - дечурлигите успяха за един следобед да разучат Тиймс, учителите не. Миналата година бяха на Класруум. Нямаха жива връзка с преподаване на уроците. Имаше Здравейте, прочетете урок... и направете теста. Скъсаха ги от тестове, проекти, домашни. Толкова оценки никога не е имала при присъствено, както при ДО. Хайде, разказвателните, БЕЛ и АЕ могат да се учат самостоятелно, но Мат., Химия, Физика, си трябват обяснения. Да видим как ще е другата седмица. Миналото ДО щерката го изкара с един страичък таблет, който тази година едва ли ще издържи напъна. Имаме два стари лаптопа - осем годишни. Единият го занесох оня ден и го ъпгрейднаха с Уиндоус 10 и още 2 гигабайта рам, че беше с два и едва тътреше. Обясних на момчето за какво ни трябва и стана. Сега е доста по-добре. Ще обновя и другия дядо, но нов не мога да купя. Цени и чудо! С интернета нямаме проблем.

# 84
  • Бургас
Значи - дечурлигите успяха за един следобед да разучат Тиймс, учителите не.

Не един следобед, цели пет месеца имаха. Това е немарливост. А уж казаха, че лятото ще обучават учителите да работят с платформите. Като знам някои обучения как минават в ядене и пиене не се учудвам.

# 85
  • пустинята Гоби
Не са разучили, но пари ще вземат. Слогана “пазете учителите” е много дразнещ, при условие, че те самите не го пазят.

# 86
  • София
Скрит текст:
Защо лятото не се коментираше колко са разболелите и починали учители от ковид? Сега всички са се втренчили в това! И да се направят съответните изводи
Нормална обстановка за обичащ по- студено вирус
Нито ще намалеят бройките с преминаването на ДО за две седмици, нито дори за цяла зима!
Нито пък ще изчезне в идващите години този вирус
Още след първия ден на ДО за гимназисти и студенти и бройките намаляха. Много съмнително ми изглежда това. Сякаш искат да изкарат децата виновни за заразата. По барове, хотели, събори, протести- няма проблем. Бройката не се променя. Възможно ли е това?!!

Да. Възможно е и не означава спад на заболелите - такава мярка е абсолютно невъзможно да има незабавен ефект в/у разпространението. Означава просто, че повече хора са се стреснали и са решили да пропуснат теста... за сега... за да не се озоват под карантина, в полева болница или Господ знае какво. Другото, което означава (също нищо общо с учениците) е, че започва да се достига капацитета на лабораториите. Проби се вземат, а резултатите ще излязат... някога си.

Скрит текст:
Един мой колега почина от това в началото на седмицата... друг е болен...
[/color]

Значи - дечурлигите успяха за един следобед да разучат Тиймс, учителите не.

Не един следобед, цели пет месеца имаха. Това е немарливост. А уж казаха, че лятото ще обучават учителите да работят с платформите. Като знам някои обучения как минават в ядене и пиене не се учудвам.

Не знам кои са тези, дето са щели да обучават учителите, но на нито един от приятелите ми - учители не е било предложено такова нещо. Нито преди, нито сега... добре, че доста голяма част от останалите ни приятели са програмисти и системни администратори, повечето - с деца - ученици - та имаше кой да им помогне...

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 14:47 от katiABV

# 87
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/prof-kostadin-angelov-za-2-sedmit … -uchebnata-godina
"според последните проучвания една от основните причини за бързото разпространение на вируса е именно присъственото обучение."
Добрутро, г-н Вълчо!

# 88
  • пустинята Гоби
В начален етап занималнята си е точно варене. До сега не съм чула някой да си изпрати първокласника на занималня за да учи, а защото няма кой да го гледа в къщи.
Аз бих си пращала детето на занималня, дори и да си седях вкъщи. Първо, че посещава целия клас е на занималня, той няма да иска да се дели, второто че учителката е само за тяхната паралелка, не е някакъв сбирштайн. Трето той там учи и работи много по-старателно, отколкото с мен вкъщи. Четвърто играят на двора преди и след нея, а това за децата е най-хубавата част на деня. Пето аз съм била на целодневно обучение от 1 до 3 клас и противно на всеобщото мнение беше си супер, не съм се натоварвала и уморявала, а обичах училището. Вярно, че в първи клас уж спяхме на обяд, ама то си беше мъчение.

Сори за лирическото отклонение!

# 89
  • Бургас
Явно си е до характера на детето. За моето беше адски изморително по цял ден да седи на един чин и да е постоянно под напрежение с 25 човека около себе си да няма никакво лично пространство.
Зимата не са излизали.

Общи условия

Активация на акаунт