Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 313
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Учила съм на студено. Бяха едни кризисни 90-те и в училището нямаше парно. Цяла зима бяхме в час с якета, шапки и ръкавици. Ами не е много ефективен процеса. През цялото време мислиш как да се сгънеш и завиеш и не ти е до учебния процес.

# 421
Мнението на френските гимназисти
https://dnes.dir.bg/svyat/bunt-na-gimnazisti-v-parizh-iskat-po-s … lishteto-si-video

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 08:21 от ra2

# 422
  • София
Моето дете вчера е учило точно така. На затворен прозорец, без парно. Някой деца са били с шапки. Не беше изобщо щастлива от студа. От днес кашля....

Говоря с приятели за отворените ДГ и училища в Германия и Франция. Нерде Ямбол, нерде Стамбул е положението

# 423
В нашия клас се проветрява. На доста от снимките, които класната праща, прозорецът е отворен. Дали се затваря и как ще е в студа, не знам, но аз гледам да си обличам детето на няколко ката. Като му е топло да има какво да свали, като му е студено, да има какво да наметне.
ПС: Много ми е любимо, накой като каже, че хората, които не искат или не носят маски са глупави. Лично според мен е обратното, но нека вярваме, че маските ще спасят света!

# 424
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Сблъскахме се с една тотално неработеща система, в която на никой не му дреме за вирус, мерки и т.н...
След неуспешно звънене на телефона на личната, която не ми вдига от два дни, звъннах в поликлиниката, от където ми казаха, че лекарката е болничен и не знаят някой да я замества, т.е. оправяйте се. Звънях в РЗИ за насоки, на никой от 20 те телефона обявени на сайта не отговарят, половината са изключени, другата половина не вдигат. Класната на сина ми каза да го изследам, на другия ми син класната каза, че няма да му извини отсъствията, но да не го пускам, щом брат му може да е болен ... От 112 ме пренасочиха към Бърза помощ, от там ми казаха, след като обясних, че не сме спешни, да звъня на РЗИ. Амии, отказахме се- тази сутрин направихме тест и чакаме, затворени с децата вкъщи, като предварително знам, че се обричаме на доброволна изолация и то след като дадохме 100 лв и може да се наложи да дадем още 300 лв. Това не е нормално, нито едно звено от системата не работи, нито едно. И не мисля, че половината народ в тази държава може да си позволи да даде 400 лв за тестове, ако това ще му коства и заплатата и уволнение и изолация, че и глоба, ако нарушиш изолацията. Пълен мазохист трябва да си..

Аз още се чудя как ще извиняваме отсъствията

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 10:51 от Роузи

# 425
Роузи, кое е населеното място?

# 426
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Роузи, кое е населеното място?

София

# 427
Неуредиците при заболяване на дете тепърва ще лъснат.
Ето тук една майка разказва как се преглеждат деца с усложнения и за какво висене става въпрос https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10215420877389802&id=1673386409

Аз още март месец питах как ще става лекуването на деца, как ще се хоспитализират усложнените случаи, но отговори нямаше.

# 428
ние до вчера бяхме в карантина. РЗИ така и не ни с еобади, от прованса съм. И в двете училища ми правят проблеми за отсъствията. Обаче аз какво да направя?? РЗИ не вдига, търсила съм ги10 дена, по 10 звънения на всеки от номерата!

Нито са идвали да ни проверяват дали си седим у нас.

Пък ЛЛ - хахахаха - оня са бил уморил и си бил взел 2 седмици отпуска. И не вдига тел, много ясно. Та, вече вдигна тел, обаче за октомври болничен не може да ми даде нито за мен, нито за децата.

И ... ся не знам. Мисля, че ще им ги извинят, няма да да идат. Сигурно ше ме карат да пиша декларация или нещо подобно, защото тази ненормалност ми идва в повече

# 429
  • София
Скрит текст:
В нашата работа е така, държим отворени прозорците и мръзнем. Като се облечеш повече и както казвате с дрехи от естествени тъкани, става

Но в училището не могат да отварят прозорците по време на час заради шума от трафика.

Абе не че нещо, ама трябва да ти кажа, че нито арктическите, нито алпийските екипировки имат нещо общо с естествени тъкани. Но ако ги облечеш "правилно" в нашите условия най-вероятно ще получиш топлинен удар. Дори и в "най-големия студ".

# 430
Може да има предвид мерино.
Само дето да се екипират децата с мерино и пухенки с гъши пух ще излезе по-скъпо от лаптопи и интернет.

# 431
Хора, вчера след 15 дена АБ, на ММ тестът пак положителен. Дано да е грешка някаква, моят още не е излязъл като резултат. Тия от училището ... ще станат 4-5 седмици, как ще ги извинявам тия отсъствия вече? Потресена съм, пък не е като да не съм видяла и преживяла какво ли не

# 432
Добре де личния лекар не може ли да ги извини тези отсъствия?
Иначе Абсурдистан така си работи не съм и очаквала друго!

# 433
  • София
Хора, вчера след 15 дена АБ, на ММ тестът пак положителен. Дано да е грешка някаква, моят още не е излязъл като резултат. Тия от училището ... ще станат 4-5 седмици, как ще ги извинявам тия отсъствия вече? Потресена съм, пък не е като да не съм видяла и преживяла какво ли не

Пиши до директора с копие до МОН.

# 434
  • Бургас
За сега гледам, че се спазва типично българско поведение - да се снишим и да чакаме да отмине.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 12:18 от Irene Adler

Общи условия

Активация на акаунт