Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 288
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
За да бъдем обективни, при някои хора е наистина леко грипчето. Даже не знаят, че са болни.
Лошото е, че при други е опасно за живота. Както у нас, аз едвам оживях, мъжът ми едвам разбра.

И все пак, рискът не си струва.

# 466
В нашето училище учителите са присъствено, засега болни няма.
В Школо бг получаваме навременна информация.
В Teams, децата имат групови консултации онлайн за всеки предмет, разпределени седмично.
Пак там се публикуват домашните.
Родителски срещи имаме минимум два пъти на срок.
Също така, индивидуални консултации  учител-родител, могат да се заяват по имейл към учител, и пак са онлайн.
В ето такива извънредни ситуации си проличава как се управлява училището и дали директорът си върши работата. Добрите и съвестни директори изградиха добра среда в училищата. Други родители са ми споделяли, че много прехвалени училища, въобще не се управляват добре. - точно това повтарям от години. Топ училищата не са това, което са. Те лежат на кълката, че родители, тикали през школи и уроци децата си, няма да ги оставят и след приема. И това е факт, масово от топ-училищата всъщност продължават с извънучилищното образование, защото е усеща още на 1-2 година, че качествено такова липсва. Дал си до тук толкова много за уроци, е за последните 2-3 години се преглътваш и продължаваш да даваш най-често. Така топ-училището остава топ, благодарение на резултатите от великите елементарни ДЗИ, които за деца, ходещи на уроци от 7 клас, са ниска летва. Тази резултатност често не е плод на конкретното училище. Сега в тези условия, това лъсва с пълна сила. Факта, че мълчат, и все едно нищо никъде не се случва също говори много.
В крайна сметка всеки родител има право да се съгласи/не се съгласи с ДО,водейки се от личните си аргументи.
В нашият клас повечето родители са ЗА присъствено, не мисля че са конспиративно настроени за Ковид-а, или са безотговорни. Действията според ситуацията,локално, са най доброто решение засега.
Има училища без болни и карантинирани.
Училищата,където масово са болни, директорът носи отговорността да ги затвори. Защо не реагира е друг въпрос.

Защото им дадоха свободата всеки сам за себе си да решава. И ако директорът е както някой напред писа-дарвинист, може да го кара така и до деня а страшния съд, ако иска.

# 467
  • София
Здравейте,
Имам въпрос - за дете 1 клас, с алергична кашлица.
Лекарката е дала бележка за 2 седмици отсъствие от училище и повече нямало да даде. Майката предпочита детето да ходи на училище, но при положение, че кашля - чуди се какво да прави.  Може ли да се подаде искане за ОЕСР само за определен период?

# 468
  • Бургас
Крайно време е директоркия пост да стане на мандатен принцип.

# 469
Здравейте,
Лекарката е дала бележка за 2 седмици отсъствие от училище и повече нямало да даде. Майката предпочита детето да ходи на училище, но при положение, че кашля - чуди се какво да прави.  Може ли да се подаде искане за ОЕСР само за определен период?
Може да. След това просто се връща на училище.

# 470
  • Бургас
На теория може. На практика, както стана ясно от темата, зависи от училището.
В нашето ще те мотаят и ще те правят на луда само и само да се откажеш.

# 471
Кунчев сега препоръча и учениците след 4. клас на преминат на ДО.

# 472
  • София
Скрит текст:
При нас и ДО вече няма по някои предмети. Част от учителите са болни до степен, да не могат да преподават от дома си.
Ситуацията болен родител да трябва да води дете до училище или градина няма да коментирам -малоумно е.
Хич не е по темата, но във въпросното училище не сме имали родителска две години. Две думи в Школо-няма, мълчат. Три думи за карантина няма-пак мълчат. Води се, че учат, в началото присъствено, когато половината класове бяха болни и не учеха, сега откакто минаха гимназиите на ДО 70% от учителите са болни и явно зле, защото не могат да се включват вече в ДО.
На фона на това, трети ден най-важните новини са изборите в САЩ.
Иначе развълнувани майки реват колко е важно присъственото, на всяка цена, и ковида е конспирация.
На ви една конспирация сега, без учители. И те ли си измислят, че са болни? И на тях ли са им платили да се пишат позитивни? Леко грипче ли?

Те са в болничен. Защо да преподават!? Вземат 70% от заплатата, не вземат никакви бонуси и имат право да си поспят и да си починат.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 15:20 от katiABV

# 473
Според училището е редно да се решава.
Чувам, че в Англия въпреки лок дауна, училищата работят.

# 474
Добре е за децата 5 и 6 и 7 клас.
Моето е 4 клас. Искам да ги пускат и тях. Трудно, ама ще е безопасно поне

# 475
Според училището е редно да се решава.
Не, препоръката към МОН е за преминаване на всички ученици от 5 до 12 клас по области, а не да се решава от всяко училище. Това остава за 1-4 клас.

# 476
Крайно време е директоркия пост да стане на мандатен принцип.

Даже вече е спешно!

# 477
Здравейте,
В сайта на нашето училище са качили две заявления - едното за ОЕСР до 30 дни с разрешение на директора и ОЕСР до края на извънредната обстановка - с разрешение на РУО.

# 478
При нас и ДО вече няма по някои предмети. Част от учителите са болни до степен, да не могат да преподават от дома си.
Ситуацията болен родител да трябва да води дете до училище или градина няма да коментирам -малоумно е.
Хич не е по темата, но във въпросното училище не сме имали родителска две години. Две думи в Школо-няма, мълчат. Три думи за карантина няма-пак мълчат. Води се, че учат, в началото присъствено, когато половината класове бяха болни и не учеха, сега откакто минаха гимназиите на ДО 70% от учителите са болни и явно зле, защото не могат да се включват вече в ДО.
На фона на това, трети ден най-важните новини са изборите в САЩ.
Иначе развълнувани майки реват колко е важно присъственото, на всяка цена, и ковида е конспирация.
На ви една конспирация сега, без учители. И те ли си измислят, че са болни? И на тях ли са им платили да се пишат позитивни? Леко грипче ли?

Те са в болничен. Защо да преподават!? Вземат 70% от заплатата, не вземат никакви бонуси и имат право да си поспят и да си починат.

Много те моля, та аз не казвам нищо различно!
Истината е, че половината не са в болничен все ще, защото процедурата е много тромава, но не в това е въпросът. Напълно ясно е, че няма да преподават болни, никой не го е очаквал и няма да го очаква.
Само маркирам факта, че към момента учители няма и не се провежда адекватно и ДО, защото много дълго чакаха и натискаха за присъствено, прикриваха случаи и се надяваха, че точно това училище някак ще го подмине, то е на друга планета това училище явно.
От натиск за присъствено, останаха без никакво в момента.

# 479
Аз все още не съм убедена, че родителите на повечето деца са съгласни на ДО. А от там има стабилен натиск.

Общи условия

Активация на акаунт