Отговори
# 30
  • Кърджали

Ninika, ако искаш ще го преведа, но е общо взето това. Нищо особено, но Ферит наистина показа загриженост за нея. Убеди я да поиска помощ от баща си. Ще го потърся да го преведа, и без това превеждам едни сцени...

# 31
  • София
Днес ще ви дойда твърде активна, усещам, ама имам свободно време да се развихря малко в темата. Joy Хайде да обсъдим спомените на Еда и Серкан във вчерашния епизод от сцената с воалите. Чудя се с каква последователност са събитията оттогава! Thinking Защото, като гледах тогава, си мислех следното - прекарали са нощта заедно, закусват, тръгват си. Но като видяхме тези флашбакс, очевидно са прекарали повече време в къщата. Ето моят сценарий - Еда отива във вилата, цуни-гуни сред воалите (а.к.а “битката на Серкан с пердетата”), след това влизат на топло в къщата, продължават с ласките, ПБН, събуждат се заедно, Еда вече е с ризата на Серхио (както са го кръстили испанките Joy), след това сцените в леглото, Еда става и отива в кухнята да направи закуска, закусват, след това пак милувки, Еда похапва ябълка, предлага от “ябълката на греха” на Серкан, отново диджи-биджи, след което се обличат да си тръгват (някъде следобед е) и Серкан казва “не можем да пътуваме гладни”, направил е нещо за хапване преди път, сцената от терата на вилата, когато й каза, че е наел офис и апартамент в Рим. Така ги виждам аз нещата. Вие какво мислите? Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 32
Ех, Бърборанке, Flowers Hibiscus уж си с розови очила Heart Eyes
Защо само веднъж да са ходили там. Битката с пердетата и закуската са от едно посещение, вече няма съмнение какво се е случвало, а това със синята ризка е от друго посещение. На мен така ми хареса да е. Heart EyesSunglassesStuck Out Tongue Winking Eye

Между другото Селин отново ще издъни Серкан, така ми се струва на мен. Той за пореден път и се довери - за акциите на Ферит, а тя от злоба и глупост ще ги наплеска вероятно големи бели.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 12:00 от blue`

# 33
  • София
Е, да де. Ама нали действието в сериала досега тече доста последователно и един епизод е равен на 2 дни горе-долу. Демек са ни показвали всичко, което се е случвало ден подир ден. Кога тогава са отишли във вилата? Гледайки хронологията на събитията, имам предвид. Иначе на мен ми харесва и твоят вариант. Нямам търпение пак да отидат във вилата за още джиджи-биджи, отново заедно, влюбени и сдобрени. Heart На мен ми стана мъчно, като си спомняха вчера за тези мигове. И на двамата им личеше носталгията по миналото, по изгубеното им щастие... Broken Heart Аз това се чудя - Еда не познава ли Серкан достатъчно, че да види влюбените му очи? Че да усети загрижеността му? Може би и тя като мен, когато има чувства, не се доверява на женската си интуиция, защото може да я заблуди. Simple Smile
Ех, Бърборанке, Flowers Hibiscus уж си с розови очила Heart Eyes
Защо само веднъж да са ходили там. Битката с пердетата и закуската са от едно посещение, вече няма съмнение какво се е случвало, а това със синята ризка е от друго посещение. На мен така ми хареса да е. Heart EyesSunglassesStuck Out Tongue Winking Eye

За Селин - надявам се, че не. Започнах да я харесвам и ми се иска да избелят образа й. Ще ми се да продължи с живота си, да се стегне, да се влюби отново и да бъде щастлива. Надявам се и да не се меси повече между Серкан и Еда, дори напротив - да го играе за любовта и връзката им. Според мен тя си дава сметка много добре колко се обичат те двамата и прие, че място до Серкан като негова любима няма и няма да има за нея. Wink

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 12:04 от Бърборанка с розови очила

# 34
Благодаря за новата къщичка Heart Heart Eyes , но съм от тела и не видях линка в старата тема Grinning
На мен ми е жал и за двамата , но повече за Еда .Не само  от женска солидарност , но и че и дойде като гръм от ясно небе това много тъпо решение на Серкан . Но момичето , въпреки удара , който понесе не се предава .Жал ми е и за Серкан , който като си спомняше прекрасните мигове насаме с любимата , разбираше какво е причинил и на двамата .Много хубаво изиграно от Керем , аз видях в погледа му отчаяние и покруса . Но понеже не сме тежка драма , очаквам бърз  обрат .Нещо повече , темата с бабата вече взе да  ни омръзва .Да я осветяват вече каква е и за какво се бори Heart Eyes и Ефето каква роля играе .Ще се повторя , ще ми се да не е злодеят в сериала Simple Smile

# 35
Да допуснем, че заради турския СЕМ са ни спестили показно на допълнителните посещения. Иначе си права, показват основните неща и събития, но това се води екстра, то е в следвствие на другите събития  Stuck Out Tongue Winking EyeHeart Eyes
За Еда - тя нямаше много време да опознае Серкан, той е достатъчно затворен характер и не допуска никого до себе си (освен за кратко Еда). Трудно може да го разшифрова човек. Отделно - Еда в момента е наранена и не вярва много на това какво вижда и чува. Объркана е. Иначе сигурно щеше да види любовта му. Всъщност, тя я вижда, но не смее да повярва, а и не може да си обясни какво става. Затова и започва да се съмнява в причините му и да търси истината за раздялата им.
За Селин не очаквам да се вре между Серкан и Еда. Но Селин е озлобена и не мисли трезво по отношение на Ферит в момента. Не си дава сметка, че с поведението си може да го провокира да действа срещу Серкан. А Ефе вече започва да губи търпение. На няколко пъти след действията на Серкан едва се сдържа в реакциите си. Да видим какъв заек ще излезе от тази шапка. Силно се надявам да продължат линията на романтична комедия. Да не изпадаме в дълбоки драми. За рейтинга не бързам да се притеснявам още, разбрах че пак е имало мачове. А и предната седмица някой сподели, че в Домът имало голяма врътка в историята. Нормално е да има интерес там. Дано следващата седмица е по-добре. Дано и серията е по-интересна. Тази ми беше някак по-слаба (по-скоро не толкова динамична като предишните). Не че не ми хареса, но като свикнеш на високи стандарти после ... се усеща разликата. Между другото всички изглеждаха много изморени в тази серия. Личи им че са работили доста дълго без почивка. Но пък сценарият си върви много добре, логично и интересно.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 12:40 от blue`

# 36
Моята теория е: отишли са в петък вечерта и в неделя следобед "влюбеният Ромео" оставя своята възлюбена пред портите на леля й Heart
Какво са правили два дена, те си знаят..., видях, че градината е голяма може и да са прекопали ако им е останало време ..... Stuck Out Tongue Winking Eye Cupid Sparkling Heart

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 12:51 от mi_si

# 37
Идвам и аз да се изкажа, после ще ви дочитам:

Епизодът не ми хареса много. Още с появата на първия фраг две неща ме подразиха - амнезията на Еда (като най-омразното ми дизи клише) и пеенето на плейбек, но тогава замълчах, за да не се изказвам прибързано. Сега след видяното в серията мога да кажа - слава Богу, че загубата на памет беше наистина краткотрайна Hands Pray Това го бяха измислили симпатично. За плейбека също ги извинявам, защото не са имали време Ханде да влезе в студио, за да запише песента, но... тук взимам сатъра и почвам да ги кълцам на ситно:

- в лайфа видяхме Херкулес Бюрсин, но в сериала правилно ни лишиха от подвизите на Херкулес Болат, защото щеше да е интересно как точно Серкан сам е измъкал Еда от ямата. Да кажем, че това не е важно, но

- изпратиха много вредното послание, че човек с мозъчна травма може да пие кафе - мнооого кафе, да гледа телевизия, да е подложен на силен шум и да чете - т.е. всичко, което НЕ трябва да прави човек в такова състояние! Не съм медицинско лице, но дори аз го зам това. Голям минус за Айше!

- вторият голям минус е ретроспекцията - да, всички харесахме моментите на близост между Еда и Серкан, от които бяхме лишени, когато ни показаха само перденцата, НО още като обсъждахме фрага, забелязахме, че фактологията им куца яко. Можеха да погледнат, че ГГ тогава закусваха на терасата и не бяха така облечени, освен ако хронологията не е била:  игра на табла - ризка - закуска - втора партия табла - рокличка - закуска... брей, тогава не Робот, а машина е Серкан бей Wink Шегата настрана, но тази сцена ми остави чувството на кръпка - направена, за да се компенсират негативните коментари за недоизказаността на воалите, обаче без да съобразят другите детайли Hands Minus1

- и последната грешка, която ще си позволя да коментирам - при влизането на Серкан в караоке бара, той изобщо не поздрави Пъръл за рождения ѝ ден, а директно го залепиха за Еда. Песента ѝ също ми се видя излишна... т.е. не видях очаквания ефект от нея.

Разбира се, имаше и хубави моменти. Смях се с глас на Ердем, който каза, че мрази Лейля, имитирайки Еда и Серкан. Въздушната йога на Сейфи, физиономиите на Серкан при „ашкъм“ и появяването на Еда по ризката в офиса...Промяната в позицията на Айдан след терапията... въпреки че не ми е много реалистична, но нейсе, ако в другия епизод Айфер не почне да сватосва Еда и Серкан, ще кажем, че е ОК.

Съжалявам, че негативното преобладава в този пост, но обективността преди всичко Kissing Smiling Eyes

# 38
  • Кърджали
Пак идвам с километър пост..VЯ кажи речи вече половината серия преведох сцена по сцена.... Това пари да ми дават иначе не бих го напарвила сигурно. Смятайте колко са ми влезнали в кръвта. Пак ги пускам в спойлери, за да е по - прибрано
За пръстените.

Скрит текст:
Айдан поглежда през вратата
С:Мамо, виждам те
А: Аз се закачах, не исках да те притеснявам, какво правиш, миличък?
С:Работя, трябваше да пратя мейли.
А: Ще дойдеш ли у нас?
С:Не, няма да дойда, защото нищо няма да се промени.Мамо, моля те, не го забравяй. Никога няма да простя на баща ми.
А: Добре
С: Добре…
А: Разбирам. Но ти все пак ела. Приятелите ти са у нас.
С: Няма да дойда.
А: Добре…Такова… Пръстена още стои на ръката ти.
С: Знам
Айфер:/сцената става паралелна/: Дали вече да не свалиш този пръстен?
Еда: Няма
Айдан :Няма ли да го свалиш?
Серкан:Няма
Серкан и Еда : Напомня ми за нещо, което не искам да забравя
Айфер и  Айдан: Какво?
Серкан: Повече никога няма да се влюбя
Еда: Повече никога да не се влюбвам.
Айдан и Алптекин говорят за Серкан
Скрит текст:
Айдан: Алптекин, Стига толкова за тази вечер, Сейфи /вдига чашата му с алкохол/. Как мина вечерта? Как беше Серкан?
Алптекин: Не изглеждаше много доволен
Айдан: Трябва да го откажем от идеята му да се мести
Алптекин:  Айдан, виж! Ако Серкан иска да се изнесе, ние трябва да уважим това му решение.
Айдан: Но дори и докато живе в тази къща почти не го виждам. Така изобщо няма да го виждам. Ще чакам по прозорците
Алптекин: Нищо не мога да направя. Никога нямада ми прости. И е абсолютно прав. За пръв път с Еда изживя такова чисто и невинно чувство, а аз го съсипах. Защо да ми прощава?
Айдан: Дали Серкан не направи грешка като не каза всичко на Еда? Може би ако и беше казал, Еда щеше да разбере и да му прости…
Алптекин: Не знам
Айдан: Но трябва да направим нещо, да го откажем.
Алптекин: Айдан, Серкан ще си тръгне. Защото тази къща…аз, всичко му напомня за Еда. Но ти може да направиш опит да излезеш от тази  къща. Не само заради Серкан, а заради мен, заради себе си, за всички.Какво мислиш? Дали да не опиташ още веднъж? Заради всички?
Айдан: Добре, ще опитам още веднъж.
Ефе и Серкан:
Скрит текст:
Ефе: Добро утро!
Серкан: Добро утро!
Е: Може ли да поговорим
С: Разбира се…
Дразниш се, че Еда работи с мен, нали?
С:Да
Е: Защото не ме харесваш. И как ще го разрешим този проблем.
С: Няма проблем за разрешаване, Ефе…Еда иска да работи с теб, работи. Нямам право да кажа нещо
Е: Добре, радвам се че мислиш така. Защото еда се нуждае от работата и от парите.
С: От парите? Не разбирам.
Е: Да…Цветарският магазин на леля и има финансови проблеми. А със заплатата си Еда ще плаща таксите за образованието си.
С: Разбирам. Мерси…
И взима телефона да урежда голям клиент за лелята…
Еда, Серкан и пак спорят за проект
Скрит текст:
Сузан: Променили са проекта, та и градината се променя.
Еда: Може ли да вид? Дърветата ли ще изкорените?
Сузан: Да,за съжаление…. Г-н Серкан нареди.
Еда: Г-н Серкан…
Еда към Серкан: Какво е това?
Серкан: Кое?
Е: Променил си чертежа ми.Щял си да изкорениш дърветата от там?
С:: Да, налага се.  Ще ги преместим другаде
Е:Не можеш. Тези дървета са много стари, ако ги изкорениш, ще загинат.
С: Трябва да го направяЕда. Клиентът иска да направи пристройка в градината.
Е: Не може! Не може да изкорениш дърветата!
С:Ако видиш къщата, ще ме разбереш.
Е: Къде е тази къща? Искам да я видя!
С: Нямада я видиш!
Е: Искам да я видя!
С: Еда, нали не мислиш че сред толкова много работа ще тръгна да ти показвам къщата? Няма! Разбра ли ме?
С/слиза от колата/: Виж какво ме караш да правя, а съм затрупан с работа.
Е: И това е твоя работа. Тези дървета няма да се местят.Ще намеря изход…
С: Ти наистина си луда!
Е: Ти още не си ме видял да полудявам. Това ли е?
С:Да
Е: Толкова прекрасна градина ще премахваш и ще слагаш пристройка, така ли? Не им ли стига онази голяма къща, що за лиготии?
С: Еда, гледай каквото ще гледаш!Е: Виж, това дърво е много старо- Най-много преди три години е можело да се мести.
С: 3 години, чудесно…
Е: Ако изкорениш дървото от тук, ще загине. Не може ли да измислиш тещо, наистина ли не ти пука?
С: Не разбирам защо се инатиш? Утре ще ги преместят, ясно ли е? Говорих с хората, ще оцелеят.
Е: Аз ти казвам, че ще загинат, няма да живеят- Защо не разбираш? Ако се случи нещо с някоя твоя любима сграда, някой иска да я срути, ще те заболи, нали? За мен е така с дърветата..
С: Работата вече е започната, Еда…
Е: Спри я!
С: Трябва да спазя сроковете, Еда! Няма какво да се направи.
Е: Мразя тези думи, ама неистина ги мразя. Няма какво да направи. Наистина ли няма?
С:Няма
Е: Има. Винаги има какво да се направи! Но ти предпочиташ да не го правиш!
С: Аз съм такъв, да ти напомня ли?А ти не си мой служите. Затова само защото съм мил, те доведох тук.
Е: Защото си мил?
С: Да
Е: Много ти благодаря. Даде ново определение на думата „Мил“.
С: Да си вървим ли?
Е: Тези дървета няма да се местят!
С: Ще се преместят Еда. Да вървим!
С: Серкан Болат, който държи най-много на работата си не може да измисли решение за едни дървета… Така ли? Значи и гениалният архитект не може всичко …
Разговора с терапевката /местя го тукк, да е по-лесно откриваем
Скрит текст:
Сефи към Алптекин: Не може да влезете
Алптекин: Защо
Сейфи:Госпожа  Айдан говори с терапевт
Алптекин: Наистина ли, слава Богу!
Сейфи: Но не се радвайте бъроз.Досега г-жа Айдан не се разбра с никой  терапевт..Всеки момент може да излезе с крясъци
Алптекин: Нищо, пак е нещо. АЗ съм навън, ако има нещо ме извикай
Терапевтката: Г-жо Айдан, от началото на срещата ни говоригте не толкова за сина ви, за съпруга ви, ами за Еда.
Айдан: Така ли?
Т: Изглежда между вас е зародила силна връзка и наистина я обичате. Така ли е?
А:  Да.Аз ви разказах всичко. И аз, и съпругът ми и сина ми…всички бяхме много несправедливи с нея.Много я наранихме. Може би стана добре че излезе от живота ни. Ще бъде ново начало за нея.
Т: За да започне нещо ново, трябва нещо старо да приключи, но вашият живот е пълен с незавършени истории.Синът ви, изборът ви на съпруг, отношенията с другият ви сина, а сега и Еда… Мислите че е приключило, но само го покривате ….
А: Може би. Може би само така успявам да се задържа на крака.Правя грешка. Много е тежко през целият си живот да правя толкова грешки.
Т: Повечето неща, които наричате грешки, са неща извън вашият контрол.Но се наказвате за тях. За първи път в живота си ви е хванала ръка, която да ви преведе през тази пропаст. Не се страхувайте да я обичате.
Т: Ще ви помоля отново да я върнете в живота си.
А: Как така?
Т: Според вас от толкова много хора навън да ви успее да ви изкара само Еда – случайност ли е? Обадете се на Еда и създайте отново връзка.
А: Не мога да го направя! Няма ли да е много егоистично? Да я извикам за да ми помогне да излезна навън?Не , не мога да го направя.
Т:Вижте, подпорната стена е грешка на г-н Алптекин, не ваша.Синът ви се е разделил с Еда заради тази грешка.Но нека това да не ви пречи.Обадете и се, отворете нова страница.Помислете, и Еда ще се почувства важна….Г-жо Айдан
А: Добре, ще го обмисля
Еда вижда Джерен да говори с Ферит
Скрит текст:
Е: Джерен? Какво става с Ферит?Има ли нещо между вас?
Д:Между нас с Ферит? Не…Няма нищо..Така ли изглежда отстрани? Говорим си от време на време, толкова. Добро момче е.
Е: Разбира се, че няма да ти казвам какво да правиш. Но само преди няколко дни Ферит заряза Селин на сватбата им..
Д: Що за подкрепа е това?Когато ти ми каза че си се влюбила в човека,когото най-много мразеше, на всичкото отгоре този мъж подписа с теб договор за да раздели Селин,помня че  аз не те учех какво е правилно и какво е грешно.
Е: Аз само защото мисля за теб… Не искам да страдаш накрая
Д: Благодаря ти, Еда, но нека аз решавам.
Айдан се чуди дали може да се обади на Еда
Скрит текст:
А: не, не мога да се обадя.
Сейфи: Обадете се, и без това няма да дойде!На нейно място аз нямаше да дойда.
А: Сейфи!
С: Поне ще може да кажете на терапевтката си че сте обадила, но не е дошла.Но за Бога, обадете се! Набрах…
Еда /вижда телефона си/ Оф, няма спасение от тия Болатови! Няма! Ало!
А: Здравей, Еда!
Е: Здравейте!
А /неуверено/: Дали може да дойдеш да пием едно кафе?Може да наминеш довечера?
Е: Не
А: Не…Добре, не е задлжително днес..Може утре, или някой друг ден, когато имаш време.
Е: Не защото имам работа днес, г-жо Айдан, а защото не искам да пия кафе с бас. А и не искам да чуя и дума  за любимият ви син…
А: Темата не е Серкан.
Е: Каква е тогава темата?
А: Започнах терапия, за да успея да излезна навън.
Е: Радвам се за вас
А: Терапевтката ми казва, че трябва да говоря с теб.
Е: За какво да си говорим?
А: Не каза това..Но ти само ела, ще намерим за какво да си говорим…Само ела, когато имаш възможност..Ще дойдеш ли?
Е: Не знам.Ще си помисля
А: Добре. Дори и това е хубав отговор.Достатъчен е засега.Благодаря, до скоро.
Еда се среща с Айдан
Скрит текст:
Е: Здравейте!
А: Еда, добре дошла!
Е: Добре заварила!
А: Ела, седни, какво ще пиеш
Е: Нищо, благодаря!
А: И ти не си махнала пръстена.
Е: Синът ви носил своя, за да държи далеч от него другите жени.
А: Ааа, така ли?
Е: Така. А аз спазвам съвета Ви. Всеки път като го погледна си припомням какво ми причини
А: Може би един ден ще мине гнева ти и ще го свалиш
Е: Не мисля. Какво мога да направя за вас?
А: Еда…Еда, за първи път след много години успях да излезна навън с теб.Опитах няколко пъти. И със Серкан опитах.Но не се получи. Не мога.
Е: Тогава искате ли отново да опитате с мен? Отново за ръка, но този път с отворени очи? Утре..Утре ще го планирам и ще дойда.
А: Добре, става!
Е: Но имам едно условие!
А: Каквото поискаш!
Е: Ще кажа на любимият ви син каквото ми дойде наум, а вие ще си замълчите! Ще се видим утре. Обещайте ми
А: Добре, обещавам!
Е: Хубаво. До утре
Еда си тръгва но засича Серкан:
Скрит текст:
С: Еда, какво правиш тук?
Е: Ти не беше ли на работа?
С: Тръгнах си по-рано. Какво правиш тук?
Е: Майка ти ме извика
С: Ядоса  ли те?
Е: Не колкото сина и
Серкан и Айдан на финала
Скрит текст:
С: Мамо!
А: Моля!
Е: Не искам повече да викаш Еда тук.
А: Ако знаех, че ще се засече…
С: Няма значение, мамо, не искам.
А: Ако знаеше причината да се разделите, може би щеше да е по-различно….
С: Няма значение, защото вече се разделихме.Затова и ти не се бъркай.
Ферит и Джерен:
Разговор 1

Скрит текст:
Ф:Не знам колко е правилно да ти го казвам така направо, но Ефе и Селин не те искат.
Д: Благодаря ти, Ферит, че ме предупреди и ми каза истината. Поне знам с какво ще се сблъскам
Ф: Да, но това не бива да те притеснява. Не е голям проблем. Поискай среща, разкажи какво си направила досега за холдинга, от сега нататък как ще работиш, какви пропуски си открила в договора,как ще си ги оправиш, говори за всичко. Ефе и Селин да се успокоят.
Д: Добре, ще го направя.
Ф: И Джерен, поискай помощ от баща си.Нека сформира екип за теб, виж, дава ти се възможност да работиш за толкова голям холдинг. Разкажи на баща си, това е голям шанс за теб
Д: И за това добре.Ще поискам помощ от баща си, ще поискам екип.Благодаря ти, Ферит!
Ф: За нищо.Да не ни е на уроки, днес добре се разбираме.
Разговор 2 /в офиса/
Скрит текст:
Ф:Джерен, вярвам че ще се справиш.Само бъди по-уверена в себе си!Много се притесняваш
Д: Как да не се притеснявам? В предния договор съм направила толкова глупави грешки…
Ф: Ееее, случва се. Беше много уморена, имаше много работа, сама вършеше работа за петима.Но сега си готова. Я бъди уверена!
Д: Готова съм, нали
Ф: Готова си
Д: Благодаря ти много!
Ф: За нищо…

Май от по- специалните сцени не съм превела само разговора между Серкан и Ефе, когато Серкан му казва, че го е проучвал

Каре, вярно че Серкан не поздрави Пъръл, но да приемем че беше омагьосан от Еда  Той не говори с никой друг, освен с нея. Робот, кво да кажем...
И хич бе ме е грижа колко време са седяли РоБо и Феята във вилата тогава. Стана ли му гадно какво е загубил, ста му. Хак му е, както казват (аз може да си го обичам РоБо, но от време на време ще си го насолявам)

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 15:38 от Aлекcандрa

# 39
Кате, съгласна съм с коментара ти напълно. Но заради ситуацията с вируса при тях и прекъсването, а после и работата без почивка ги оправдавам този път аз. Гледам да не съм много критична.
Аз също много се смях на тези сладури Лейля и Ердем, и СпайдърСейфи. Добре че вмъкват такива моменти за забавление.

# 40
  • София
Кате, да не цитирам целия ти пост, че е дълъг, но искам да споделя, че съм на едно мнение с теб. Може да е негативно, но си права, че е обективно. Колкото и да харесвам нашия сериал, не мога да си кривя душата за тези недомислици. Някои от нещата, които описа, не ги бях забелязала, но си права за тях. Например, това с травмата и какво не бива да прави човек след това. Единствено за флашбак моментите не съм съгласна, защото, както вече писах, там имам логично обяснение и не ми стоеше като кръпка. Но момента с песента и на мен ми се стори излишен, друго очаквах. Освен това много си личеше, че не пее Еда. Трябваше да си пее Ханде, колкото си може. По-добре щеше да изглежда. И от танца очаквах повече. Може би, малко по-дълъг разговор и малко повече гледане в очите... Както писах още снощи, очакванията ми от епизода бяха съвсем различни и затова не ми хареса толкова, може би. Но им благодаря за някои сцени, наистина ме усмихнаха. Другата седмица - повече. Нямам търпение и наистина стискам палци за по-добро темпо и повече интересни ситуации. Да разплитат вече мистерията с бабата, да разкриват тайната пред Еда и да я сдобряват с Робот Болат, че е време за нови интрижки, обрати и сюжетни линии. Simple Smile

# 41
Blue, отчитам корона-ефекта над екипа, но повечето от грешките, които посочих по-горе са на ниво сценарий и режисура. Бих била по-толерантна към актьорите или монтажистите, защото тяхната работа е повече, свързана с неблагоприятото положение на терен. Но знаеш - рибата се вмирисва откъм главата...

Сега ме накара да се допълня, че и в актьорската играта забелязах сериозен пропуск - колкото и да харесвам Ханде, сцените, в които трябва да се прави на изненадана изобщо не ѝ се получават още от началото на сериала.

# 42
Алек, отново благодаря Blue Heart

# 43
  • София
Кате, тези пропуски в играта на Ханде не съм ги забелязала. Даже във вчерашния епизод имаше сцена, в която пусна сълза - във вилата на Серкан, когато му задаваше личните въпроси, тази сцена беше много деликантно и добре изиграна и наистина й повярвах. А като гледах миналия епизод с бг превод, също много харесах Ханде, особено при разговорите с приятелките и с лелята. Единственото, което много не ми допадна, беше “пеенето” снощи. Особено като влезе Серкан - видя се почудата в погледа й, дори си личеше, че си глътна граматиката, това трябваше да се усети и в “пеенето”, да заекне, да сдъвче някоя дума, да изфалшиви тон-два, че даже и да обърка текста, да млъкне за секунда-две, но нищо такова не чухме. Wink

# 44
  • Кърджали
Аз от снощи си мисля..
Погледнато от камбанарията на Една, тя има пълно право да беснее и да не вярва в него. От самото начало Серкан е недоверчив, избухлив, прикрит, не допуска никого, не може да разбереш какво мисли ( за какво чувства дори не може да се осмелиш да гадаеш).. Кой би изкарал дълго с такъв мъж. И  в същото време е внимателен, грижовен, прави всичко за нея, непрокопсано романтичен, ама романтичен, гледа те с любов.. Кой не би искал да е с такъв мъж... И точно когато тя полетя из облаците и се наложи да се забие рязко в земята с тази раздяла.. Еда не разбра от къде ѝ дойде... Не иска да е с нея, но в същото време не иска и да е без нея. Грижи се за нея, а после отрича да го прави с желание, принуден бил... Казва нещо мило, после се отрича..Не говори с нея за себе си, за тях. Все едно са ти връчили безумно трудно судоко и ходи го решавай, ако можеш...
Но погледнато от страната НА серкан, след като сценаристите са ни разкрили миналото му, чувствата му, настоящето му. Като са ни разказали вече какво го е направило недоверчив и прикрит.. Като виждаш колко е съсипан, как ревнува, колко е грижа, как прави разни дребни незабележими неща, за да може Еда да е добре, как греят очите му, когато тя е около него, как се променя, когато тя е наоколо, нищо че са разделени, дори дребните им захапвания му доставят радост, защото поне така общува с нея, и как му тежи когато не е наоколо или около нея е друг...Кскнсе зарадва на думите ѝ "С теб бих тръгнала навсякъде", макар и да знаеше че Еда в нормално състояние не би ги изрекла, как хем се радваше на танца, хем се вълнуващ, гледаше я сякаш едва се сдържа да не я целуне. Притеснението му че може да ѝ се случи нещо... И болката, че е избрал да стои далеч от нея, за да не отваря раните ѝ от миналото... Сърцето ме заболява.Дали защото наистина съм повярвал на сценаристите или защото Керем играе толкова убедително, с всяка клетка на тялото си ( добре, добре, досад о е, няма пак да почвам да го хваля... Спирам се)...
Та разбирам Еда. Но сърцето ме боли за Серкан... А уж като жена би трябвало да съм по-солидарна с нея...

Наистина, като че ли миналата серия имаше повече заряд... Макар че и тази ми хареса. Време е обаче да излизат леко по леко от тази сюжетна линия, че забият ли прекалено, после трудно ще излез ат и да не си вкарат автогол.
Очаквам другата серия вече Серкан да вземе да реши, че иска да си я върне обратно. Или Еда да го провокира.. Не знам, ако ще да се разбира истината, ако ще да идва бабата, но да вземат да се сдобрява вече. Вярно, че като се дразнят взаимно ток удря около тях, ама аз нямам нищо против д са заедно и пак да се джавкат от време на време. Готини реплики излизат...

Общи условия

Активация на акаунт