Черен списък на туристическите агенции !

• 727 315
  • 1 569
  •   1
Отговори
# 450
Някой да е ползвал услугите нa:

Скрит текст:

Че сме на косъм да резервираме и не знам нищо за тях...Как да проверя има ли лиценз?

Ами не знам - нищо не съм чувала за тях през годините, в сайта им няма нещо от рода на "за нас" - бла-бла, лиценз за.... номер.... ? Може и да са читави, но.... то и големи фирми фалираха, но да не се окаже - днес има офис, утре - няма екскурзия, няма офис... От друга страна - може и да не съм права и да са си нормална фирма.

Сега видях, че са се, или се занимават и с уеб-дизайн на туристически сайтове, та може между другото и да са направили туристическа фирма, знам ли...

Ето тук има нещо за някакъв лиценз, но нямам представа за какво е точно, от кога е, валиден ли е....

http://bultourism.com/%D1%82%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80 … D0%BE-0-6308.html

# 451
  • sofia
Мерси много!   bouquet
Ще ги мисля още малко...

# 452
Ужасни отзиви за екскуровод, нает от България Травъл! Просто ще пейстна мейла, който току що им пратих.

Здравейте,

Пиша Ви с обратна връзка относно организираната от Вас екскурзия до Будапеща (3-6 април). Мисля, че е важно някой  да изтъкне слабостите на организацията, за да няма и други разочаровани.

1) Основният екскурзовод Мая Петрова в общи линии си свърши работата. Все пак отбелязвам, че аз лично станах свидетел, в който си позволи неприемлив тон на момиче от групата в следния случай: в Естергом в 15:00 часа бяхме информирани, че напускаме града 2 часа по- рано от съобщеното предишния ден. На коментар "Нали вчера казахте друг ча?с" екскурзоводът отговори "Това беше вчера". Между подадената информация на предишния ден и този коментар, друга информация не ни е била давана за корекция! Напускайки Естергом 2 часа по-рано, екскурзоводът беше взела решение на своя глава да напуснем и Унгария 2 часа по- рано от предвиденото. Все пак, след възражения от групата, напуснахме Унгария в официално обявения в програмата час.

2) Местният екскурзовод, която трябваше да ни разведе из Будапеща на 04 април е под всякаква критика:
- Не говори български език, достатъчно добър, за да бъде екскурзовод. Прави грешки с времената. Дава откъслечна информация в несвързани изречения, така че в много редки случаи се разбира какво иска да ни каже и то ако самите ние вложим допълнително въображение.
-  По време на обиколката с автобус не можеше да даде адекватни насоки на шофьора и се лутахме около 40 минути.
- Отново по време на автобусната обиколка, от една страна не индикираше ясно за коя сграда говори, от друга докато каже каквото и да е, запъвайки се на всяка дума вече отдавна бяхме отминали съответната сграда.
Представи се като Женя. Убедена съм, че имате цялото й име. Умолявам Ви, не я наемайте повече. Създава отвратителни емоции и съсипва половината ден на екскурзиантите.

3) Съзнавам, че не носите отговорност за поведението на шофьорите, но е вярно и че Вие избирате превозвача. По пътя на връщане, на 2 км. преди българо- сръбската граница горивото на автобуса свърши!!! Не знам дали съзнавате колко абсурдно е това! От 5:40 до около 8:00 чакахме преди да потеглим отново. Може би проблемът щеше да се реши по- бързо, но се оказа, че не са налични и туби, което още повече усложни нещата.
През тези 2 часа не ни беше дадена абсолютно никаква информация за ситуацията. Нито шофьорите, нито екскурзовода счетоха за необходимо да кажат дори и простото изречение „Имаме проблем. Работим по него.”

Ще си спестя емоционалните изблици. Само Ви информирам, че ще направя гореописаната информация достояние на колкото се може повече хора в съответните форуми и няма да има втори случай, в който да ползвам услугите Ви.

С. Пенчева
--

# 453
Здравейте, някой има ли мнение за агенция Balkan Silk Road, че сме си харесали техни екскурзии. Благодаря предварително за отговорите!

# 454
Вие можете да си проверите документите  сами ако имате желание за това.  Бъдете спокойна, не съм конкурентна фирма, а просто недоволен клиент. За въпроса "докъде сме пътували" стана ясно, че доникъде. Също можете да си проверите в архивите колко пари сте взели и какво сте ДАЛИ насреща. Ако желаехте да ги върнете е съвсем друг въпрос но явно конструктивен диалог едва ли влиза в представите ви за отношение към клиент.
Вместо да си проваляте още повече бизнеса ще е хубаво да ви стане ясно, че успешен бизнес се гради на основата на взаимно разбирателство.

Аз изобщо нямаше да пиша тук ако с вас/вашите служители/ се бяхме разбрали навреме с добро. За делата ако не сте разбрали (или просто така твърдите) ще разберете ... някой ден. Това е работа на съда и сме дали случая на адвокати.
Да, взели сте от нас пари, за което имаме нужните документи, потвърждавам го още веднъж. Нека го кажа по-точно: ВЗЕЛИ СТЕ пари авансово за пътуване, което не се е осъществило. ЯВНО НЕ СМЯТАТЕ ЧЕ ГИ ДЪЛЖИТЕ ОБРАТНО, но... аз смятам. Смятам също, че всички хора трябва да внимават когато плащат предварително и да знаят, че не са защитени. Точно затова е този форум.

Но тук въпросът дори не е само в парите, а основно в коректността и разбирането.

==============================================================
Пиша със закъснение защото рядко имам време да чета във форума.
Не разбрах от отговора Ви, кой клиент сте Вие и кога и къде е трябвало да пътувате?
Защо не ми се обадите по телефона, ако не желаете тук да публикувате името си. Защо до сега не сме разговаряли!? Телефоните са в сайта ни, а аз се казвам Теменуга - www¡mistralbg.com.

Не мога да се въздържа още веднъж да не напиша, че е ужасно подло да клеветите фирмата ни без да се доизказвате, без да уточнявате - кажете просто и ясно коя е тази програма на нашата фирма, която не се е осъществила? Може би грешите и това не е наша програма?
Призовавате за конструктивен диалог - ами и аз Ви призовавам! Кажете тук пред всички за какво става въпрос? И аз ще Ви отговоря!
НАШАТА ФИРМА НЕ ДЪЛЖИ НА НИКОГО НИЩО!
Търсите разбиране, защита? Просто ми се обадете!
Сигурна съм, че след разговора ни,  ще разберете, че има някаква грешка и се надявам да го отразите тук във форума.

# 455
Може ли някой да ми даде информация за Top Travels ? Защото търсех навсякъде , а никъде не намерих мнение :Х .

# 456
Здравейте, някой има ли някаква информация за агенция Трип Адвайз ЕООД, адресът им е София, ул. "Шандор Петьофи" №1 (има ги в регистър)  newsm78
Искам да направя резервация, но предпочитам да чуя мнение от някой...Благодаря предварително

# 457
  • София
Не мога да разбера наистина ли сме толкова глупави или така ни оттърва Mr. Green
Поне 10 пъти в тази тема се е писало:
НЕ ВКАРВАЙТЕ АГЕНЦИИ В ЧЕРНИЯ СПИСЪК С ВАШИТЕ ТЪПИ ПИТАНИЯ!!!
Това с големите букви се отнася за: lioni23, yannataneva, caramell_2004.
Надявам се и трите да не се обидят от моето: ТЪПИ ПИТАНИЯ
Но ако се обидят още по-добре, защото така може би ще разберат колко е "хубаво" да вкараш някой в ЧЕРНИЯ СПИСЪК, без той да има вина ( в случая визирам туристическите агенции, за които тричките питат)защото така ти е по-лесно
За пореден път повтаряме. Не пишете в тази тема за агенции, които не са за тук, защото в гугъл търсенето като напишеш името им веднага излизат в ЧЕРЕН СПИСЪК НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ АГЕНЦИИ

# 458
Защо изобщо им се карате? Трийте им постовете и оставяйте автоматичен надпис защо е изтрит. Peace

# 459
Не мога да разбера наистина ли сме толкова глупави или така ни оттърва Mr. Green
Поне 10 пъти в тази тема се е писало:
НЕ ВКАРВАЙТЕ АГЕНЦИИ В ЧЕРНИЯ СПИСЪК С ВАШИТЕ ТЪПИ ПИТАНИЯ!!!
Това с големите букви се отнася за: lioni23, yannataneva, caramell_2004.
Надявам се и трите да не се обидят от моето: ТЪПИ ПИТАНИЯ
Но ако се обидят още по-добре, защото така може би ще разберат колко е "хубаво" да вкараш някой в ЧЕРНИЯ СПИСЪК, без той да има вина ( в случая визирам туристическите агенции, за които тричките питат)защото така ти е по-лесно
За пореден път повтаряме. Не пишете в тази тема за агенции, които не са за тук, защото в гугъл търсенето като напишеш името им веднага излизат в ЧЕРЕН СПИСЪК НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ АГЕНЦИИ

Защо се нервите? Не подценявайте четящите, те не гледат само заглавията, а четат за какво иде реч.

Нека всеки си пита за която агенция иска.

# 460
  • София
Да, съгласен съм, че всеки може да си пита за която агенция иска, Peace
 Но защо трябва да го прави в тази тема, която е за оплаквания от туристическите агенции???
И ако толкова много някои четяха щяха да прочетат, че на предишната 30 страница на темата отново е направена забележка точно по този повод.
Ама нали всеки гледа само от собствената си камбанария....

# 461
Добре,извинявам се! Тогава кажете къде да попитам ?

# 462
  • София
yannataneva Hug Отваряш си нова тема тук във форума и си питаш спокойно за агенцията, която те интересува, Който знае още по заглавието на темата ще се ориентира и ще ти отговори Simple Smile

# 463
Добре, благодаря !  Blush

# 464
Просто попитах дали някой има информация за определен туроператор, тъй като не открих нито положителни, нито отрицателни мнения из форумите...може би съм невежа от една страна, но от друга съм с намерение да платя солидна сума за екскурзия за 3 семейства и не ми се иска парите да потънат някъде в някоя сметка...Никой не слагам в черен списък към момента, но тук е и мястото ако някой има отрицателно мнение да го сподели, все пак опитът е важен! Лек ден на всички Stop

Общи условия

Активация на акаунт