Черен списък на туристическите агенции !

• 713 284
  • 1 567
  •   2
Отговори
# 345
Здравейте, искам да попитам някой дали е ползвал услугите на Grupovo.bg за почивки, дали са коректни?
Конкретната им оферта е чрез USB Травел.

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 19:27 от RadianaG

# 346
  • София
Здравейте, искам да попитам някой дали е ползвал услугите на Grupovo.bg за почивки, дали са коректни?
Конкретната им оферта е чрез USB Травел.

Аз не съм и на двете. А Групаво.бг носят ли някаква отговорност? newsm78

# 347
В момента сме  в процес на чакане.Имаме уверението при прегледа на документите които представихме, че проблема ни ще се реши бързо и то в наша полза.Искрено се надяваме да има работещи институции.Ще пиша при развитие на проблема Simple Smile

Да, ние също имахме приключение с Емералд, но добре че се усетихме навреме и си взехме капарото. Общите им условия съдържат куп неизгодни за другата страна клаузи. Като възразиш - вдигат рамене. Затова се отказахме от "услугите" им. Обаче ако вие имате записано в договора нещо и те променят условия след срока - КЗП или съд до дупка, да се научат как се работи.

# 348
НЕ ПЪТУВАЙТЕ С ДИВАЙН ТРАВЕЛ И ДОБРЕ ПОЗНАТАТА ИЗМАМНИЦА ТЕОДОРА МИТЕВА ПЪЛНИ ИЗМАМНИЦИ ВЗИМАТ ВИ ПАРИТЕ И ЕКСКУРЗИИ НЯМА!!! ПОЛСЕ НЕ ИСКАТ ДА ВИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ И ВИ ИСКАРВАТ ВАС ВИНОВНИ ЗА ТОВА ЧЕ СИ ГИ ИСКАТЕ ЕТО И ЛИНК ОТ РЕПОРТАЖ НА ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА С БИВШАТА ИМ ФИРМА ИНДИ ТРАВЕЛ    http://www.gospodari.com/?go=reportages&p=detail&videoId=6418          #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 349
Да попитам какво се случва с измамените от фалиралата Валери 90?

# 350
Да попитам какво се случва с измамените от фалиралата Валери 90?

Първите между 30-40 пътници при застрахователя, останалите ще чакат от умрял писмо от гаранционния фонд, и най-вероятно няма да видят нито една стотинка;

Този фалит си е нагласен от всякъде, отработена схема от години, управителката дърпа с 200-300 хиляди напред, нов лиценз и нова фирма и отново на пазара и така до следващия път.

# 351
Пътувахме до остров Тасос с Екотур Варна, ужасно поведение от страна на  екскурзоводката, през цялото време някакво кикотене, неподготвена, объркване на понятията, не желая повече да пътувам с тази жена, целият автобус беше неудовлетворен, не си даваме парите за слушаме кикот на микрофона, а беседа да няма.

# 352
Да не сте били с Екотур YN - бяхме ходили в Гърция с тази фирма с една Ефи за екскурзоводка, която е 100% гаранция, че повече с тях просто няма да пътувам. Интересно, че много фирми избират хубави маршрути и добра организация, а скапан екскурзовод  ooooh!

# 353
Не, казваше се Галина, никакво обясняване, не е сред хората да ги напътства, бяхме като на ученическа екскурзия, само за купон говореше.

# 354
  • София
Момичета, аз пък да се похваля. Най-накрая посетихме Румъния. С Бохемия-вие ме насочихте. Благодаря пак на биби, тина, гфгаллен! Много сме доволни. Към гида имам само една забележка: не ни насочи къде точно са кръчмите с традиционна кухня, че то в Румъния пицария до пицария. Hug

# 355
[DEL PI / ДЕЛ ПИ ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ -ИЗМАМА!!! СПОДЕЛИ !!!
АКО СТЕ РЕШИЛИ ДА ПОЛЗВАТЕ УСЛУГИТЕ НА ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ DEL PI / ДЕЛ ПИ варна, собственик Красимира Манчева и Елина Манчева-дъщеря
НЕ СИ ПРИЧИНЯВАЙТЕ ТОВА!!!!!!!!!!
Всичко което сте искали,платили за него ще си остане само в фантазията ви.
Давам пример Гърция-хотел 3*. Имах разговор в които уточних,че няма да платя ако не сме близо до плажа/защото за това отиваме/.Уверихаме че всички хотели с които работят са на по-малко от 100 м до плажа.
От цялата група /52 човека/ собственичката Красимира Манчева,Елина Манчева и явно познатите от групата бяха настанени в ХОТЕЛ с басейн,интернет,ресторант и може би др.  удобства които не сме видели.
Ние от стаите под наем трябва по черен път да ходим до хотела/на другите/за да закусваме.
Гледката от терасата бе съпътствана от 100 блеещи овце затворени в цигански обор
Най-приятното е ходенето до плажа на 1.5 КИЛОМЕТРА,а центъра на 3 километра,без никакъв транспорт.
Има още доста неща които мога да напиша,свързани с автобуса,допълнителни и задължителни екскурзии, но няма да бъдат с цензура,затова ще пропусна.
Още по приятно е когато искаш по културен начин да изкажеш възмущението си,ти кажат „оправяйте се „  е няма как да се сдържиш да не избухнеш,но все тая.
Единствено ще се постарая тази гавра,простащина и не професионализъм да стигнат до повече хора, НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ФИРМА DEL PI / ДЕЛ ПИ собственик Красимира Манчева!!!!!
МОЛЯ СПОДЕЛИ,ПРЕДПАЗИ ПРИЯТЕЛ!!!!!

https://www.facebook.com/lora.arsova/posts/714097898605039  ИМА СНИМКИ

# 356
  • София
По повод екскурзоводите. Има разлика между екскурзовод и водач-представител на фирмата.
Вижте си договора какво пише екскурзовод или водач, защото има голяма разлика. Водача не е длъжен да разказва нищо по маршрута и там на място. Той е длъжен само да Ви придружи, да спомогне по-бързо минаване на граница, да Ви настани и др. неща.
За беседи е необходим професионален екскурзовод, за което се изисква разрешително от Асоциацията на екскурзоводите.
loreinn, отврат! Ужасна работа! Вие не знаехте ли предварително името на хотела, за да го проверите в интернет? Ако някъде по договора пише, че хотелът е на 100м от плажа, трябва да се обърнете към КЗП.
Още съжалявам за проваленото ми сватбено пътешествие с он травел и най-вече съжалявам, че не ги гонех до дупка, за да си търся правата.

# 357
Там е моята грешка violenzaa.Красимира Манчева ми обясни че работят с няколко хотела и всички са в близост до плажа,но уточняването на хотела ставало няколко дни преди да тръгнем.Аз лично нямах никакви претенции за хотела /в смисъл удобства /но този пешеходен маратон беше чиста подигравка.Но най-много ме вбеси отношението след оплакването,стана махленски скандал в които искаше да ни изкара нас виновни.До края на престоя не ни каза нито дума който и да е от фирмата,а имахме платени ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ  екскурзии на които ние ползвахме WC,нещо пиехме и в автобуса,защото тя с групата познатите и запрашва на някъде и се връщат когато трябва да се тръгва.
Просто нямам думи да обясня колко излъгана се чувствам,но отчитам две мои грешки едната е за хотела че не го проверих,а на място не трябваше да се настаняваме изобщо а да я накараме да ни намери др хотел/просто бяхме скапани от 20часовия път/ #2gunfire

# 358
На първо място в черния списък поставям Дивайн Травъл бившата Инди травъл.Те провалят почивка или пътуване и не връщат пари.Може евентуално да ви връщат по 10,20лв на седмица и може би до 1 година да си върнете част от парите.Бягайте далече от тях защото ви баламосват с фалшиви валчери,които не важът никъде.Ако ви обезпечат случайно ви пращат в мизерни хотели-без вода,ток и храна.ДИВАЙН ТРАВЪЛ-НЯМА ПО-ГОЛЯМИ ЛЪЖЦИ и МОШЕЙНИЦИ

# 359
Здравейте, дами!  bouquet Решила съм през ноември да пътувам до Истанбул. Разбрах, че тук не е белият списък, но информацията с кои туроператори НЕ трябва да пътувам е важна! Загледала съм се в оферта на Ели Рос Травел. Някой може ли да сподели мнение и опит? Видях, че и по-назад в темата има подобен на моя въпрос, но не прочетох отговор в смисъла на "Да, ок са" или "Не, не пътувай с тях".

Общи условия

Активация на акаунт