Черен списък на туристическите агенции !

• 713 086
  • 1 567
  •   2
Отговори
# 720
Аз пък не съм имала проблеми с пътуванията, просто защото си чета внимателно и офертите и договорите. Това е най-сигурния начин. Има доста добре описани оферти от агенции и трябва всичко да се чете от а до я. Преди да избера оферта питам за всичко и гледам и цените. През сайтове на подозрително ниски цени не се хващам, там винаги има уловка. Повечето неща са извън цената и се започва едно доплащане.
Като си направиш накрая сметка ти излиза прескъпо.
Успех с почивките  Grinning

# 721
  • Варна
Да пиша и тук възмущението си от ТА “Typс Клуб Елада” ООД, Седалище и адрес на управление: гр. София 1233 Адрес: ул. Странджа 97
 След като подписах договор за Дидим които пропадна поради моето забавяне и свършили места  ми предложиха друг хотел от веригата при СЪЩАТА цена .Обадих се в  офиса   с молба да ми сменят града.Друг брокер  обаче ме сюрпризира с цена с 30 % по висока.!!!.При моето недоумение и възражение тя мисли , мисли и ми отсече - последно 20  лв. отгоре ( абе пазарихме се като на  Капалъ чаршъ:) SadSad . Сори , ама си купих почивката от друга фирма точно на уговорената първоначално  цена и условия.Не че като спестих 40 лв. забогатях , ама тъпотията и наглоста на тази брокерка ме ядоса много и мисля съвсем обяснимо.Съвсем обяснимо е и , че описах случката в черните списъци на мамите , магеланци и където се сетя. . Не знам дали поради конкуренция между брокерите  си кроят шапка нарочно или поради обикновена алчност  , но беше много грозно и никога няма да бъда техен клиент .

# 722
  • Beyond the Frontiers
Извинявам се, но нищо не разбрах....

Какъв град ви сменят?

# 723
  • София-в сърцата на моите деца
И аз нищо не разбрах Shocked

# 724
Здравейте! Януари направих резервация за почивка в Турция - Кушадасъ - за хотел Onyria Claros 5* с туристическа фирма Емералд. Подготвих си паспорта, платих си сумата,дадоха ми дата,час и място на тръгване (11.09 - 16ч - пл. "Ал. Невски" гр. София).Дойде деня - тръгнахме с автобуса (беше тясно Sad ) , всичко добре по пътя, разстоянието от София до хотела го взехме за 19часа. При пристигане в хотела,започнахме да се настаняваме и ето първия проблем- след като момичето,което работи във фирма Емералд изрично ни каза,delux room са вилите,standart room са стаите в хотела и т.н. си запазих standart room garden view, оказа се в хотела,че е точно обратното,и че когато съм направила резервация са ми дали грешна информация. Преживях го. Мина почивката,дойде време да си тръгвам и ето нов проблем. След двудневно издирване на гида по телефона и в хотела,най-накрая разбрах,че автобуса за връщане в България ще дойде в 16ч.  На 21.09 - 16ч. съм готова с багажа,документи и седя и чакам с още 14 души автобуса,но няма никой. В 19ч. след като най-накрая успяхме да се свържем с гида и ни казаха,че след 45мин автобуса ще дойде. Чакаме цялата група и в 20:30ч. най-накрая дойде едно бусче (тип маршрутка),натовари ни и каза ,че ще ни закара до друг автобус ,който е след Измир,защото автобуса ,който е трябвало да ни вземе се е счупил по пътя. Закараха ни на мястото в 22:30ч . В автобуса ,който ни чакаше имаше около 30тина души (и свободни 15 места) ,които бяха притеснени как сме пътували, как ни се е счупил рейса и т.н. След като им обяснихме,че 4часа чакаме някой да дойде и да ни вземе от хотела,те казаха,че гида им е предал, че чакат 15 души,на които им се е счупил автобуса и ще ги докарат с едно малко,старо бусче което не могло да кара бързо и че те трябва да ни изчакат. Като чухме какво са им казали им обяснихме нашата версия. Оказа се че от фирма Емералд са забравили да ни вземат от хотела,защото след като сме се свързали в 19ч с гида,той се е обадил на автобуса,и в 19:15ч те са отбили от пътя да ни изчакат,пратили са да ни вземат по спешност,с измислената история за счупения автобус и раздрънканото бусче(изобщо не беше такова) и докато ние чакаме да дойде някой в хотела,хората в рейса са чакали часове наред и са им казвали лъжи. След като разбрахме как стоят нещата попитахме гида,който не можа да ни даде адекватно обяснение ,като се измъкваше с версията за счупения автобус и как и е била паднала батерията на телефона и не може да свърже с шефа си. Разстоянието от хотела до София го изминахме за 14часа. В крайна сметка така и не се разбра защо са ни забравили да ни вземат. Благодаря на фирма Емералд,че са наясно с това което предлагат и  за кошмарното пътуване!

# 725
  • Beyond the Frontiers
Бихте ли уточнили тип стая. Защото във вилите са само фамилни стаи. В основната сграда няма такива въобще.

# 726
  • Sofia
Бихте ли казали дали са читави Еко Турс?

# 727
El4et0 Незнам успокоение ли е или не,но и ние преживяхме подобно нещо.Този път фирмата беше бургаска.Чакахме автобуса до 8 за да ни вземат от хотела,с оправдание че имало задръстване заради Байряма  Rolling Eyes . Ние бяхме като вас района на Йоздере т.е едни от последните  smile3515 smile3515 smile3515 smile3515

# 728
За мен и моите приятели, посрещането на Новата 2016 година в SPA комплекс Рибарска баня - Сърбия се превърна в истинско приключение. Аз лично преживях една ужасна нощ в гонене на две мишки в моята стая (едната беше влязла в чантата ми и беше похапнала бонбон). След ШЕСТ часа (от 2:00 ч. до 8:00 ч. сутринта), които прекарах седнала в леглото в стаята, на запалена лампа, се срещнах с отговорника/ водача на групата ни – Филип. Тук е момента да изкажа възмущението си от арогантното му, надменно и нахално поведение. Въпреки че, с нищо не го бях предизвикала той, по възможно най-груб начин, ми каза, че ще удовлетвори „капризите“ ми и ще ме премести в друга стая, тъй като, цитирам, „нали клиентът винаги има право“. Без никакво неудобство Филип ме информира, че за него проблем нямало, тъй като веднага ще настани в същата вила ново пристигащите 120 човека. Преместиха ме!!! Само че, още не мога да се отърся от чувството, че около мен обикалят мишки ….
Мизерията в целия комплекс Рибарска баня е ужасна: мърсотия, счупени и раздути от влага врати, разядени от ръжда метални части в банята, мръсни до матово стъкла на прозорците и т.н и т.н. Асансьорите, които ТРЯБВАШЕ да използвахме се движеха на магия,  кабините се клатушкаха, вибрираха, тракаха, чуваха се странни стържещи звуци. За щастие за трите дни заседнахме „само“ веднъж и някак си, с произволно натискане на копчетата, успяхме да се доберем до партера.
Ресторантът миришеше на стари манджи, покривките можеха и да са по-чисти (за Новогодишната вечеря покривката на нашата маса беше с петна от предишно хранене). Преди обаче да седнем на масата за вечерята на 31.12 пак се появи проблем, тъй като, както ни заяви другият „водач“ на групата - Мария, ако не одобрим масата, която тя ни посочи, ще останем без вечеря!!! Одобрихме я!!!
Това е само малка част от нещата, които преживяхме и които ни се случиха от 30.12.2015 до 02.01. 2016. Е, като се прибирахме, освен че престояхме повече от 4 часа на границата, трябваше и да бутаме микробуса с който пътувахме, тъй като акумулаторът бил стар и си бил „отишъл“.
А и още нещо – наложи се да търсим дори пари за нафта и след като шофьорът на другия автобус даде необходимата сума, се върнахме обратно до бензиностанция за да заредим и всичко това, след като вече се бяхме наредили на опашката от автобуси за преминаване на границата …….
Така че, никога повече в Сърбия и НИКОГА ПОВЕЧЕ СЪС СОФИЯ ТУР Ко.!!!

# 729
Търся мнения за CDF Travel. Моля, ако някой ги е ползвал да сподели.

# 730
Mnogo neuredici ima po ekskurziite na TA Bohemia,nqma6 vreme da razgleda6 pove4e mesta tai kato vremeto ne e razpredeleno dobre.Dobrite ekskurzovodi sa malko ,i te izpuskat nqkoi ot tqh.Dobra ekskurzovodka beshe Miriana,no razbrah 4e e zaminala v chujbina,qvno zaradi niskoto zaplashtane vse pak sobstvenik e Baiko Baikov star komunist otgovoren za tragediqta v reka Lim.Imat i drugi dobri ekskurzovodi kato Krasimir i Stefka Tabakova.Ina4e hotelite sa im dosta prili4ni po ekskurziite.Patuvahme s tqh do Germaniq ,no imam seriozni zabelejki po programata i posnavaneto na marshruta.Ako ima tipichna gracka,italianska,srabska ili dr. ve4er da se predlaga kato dopalnitelno zapla6tane po-dobre go otkajete i si otidete sami na restorant.No i drugi agencii ne sa korektni,patuvahme s Emerald do Antalia za nova godina i poneje novogodishnata ve4erq se doplashtashe ,ni vzeha 45 evro,a v hotela razbrahme 4e e 35.Izlagaha ni 4e ima opciq za dopalnitelni ekskurzii,dori i da ne se saberat balgari mojem da otidem i s ruskogovoriashti ili anglogovoriashti.Nishto podobno-nikakvi dopalnitelni ekskurzii ne osiguriha vapreki 4e bqha po 50 evro vsqka.Imam zabelejka i kam Rual tam vremeto e dobre razpredeleno,no pak hotelite ne sa osobeno dobri .Bqhme s tqh v Italiq i hotelite vav Veneto i Montekatini,ne bqha osobeno 4isti,mrasni 4arshafi vav Paeze pak v banqta edva te4eshe vodata.Ina4e Elka Georgieva ot Rual e mnogo golqm profesionalist.Tazi godina smqtame da polzvame uslugite na Geografski svqt i Atlas s ,zatova ako nqkoi ima vpe4atleniq ot tqh molq neka pishe tuk.

# 731
"Географски свят" също е на Байко Байков /поне беше, по моя информация/, но тъй като не съм пътувала нито с тях, нито с "Бохемия", нямам личи впечатления.

По принцип, при  обиколните екскурзии, заради ниските цени, не винаги хотелите са най-добрите като условия или локация. С цел привличане на клиенти, понякога програмите на фирмите се "наблъскват" с държави, градове, забележителности, за да звучат по-привлекателно. Колкото до екскурзоводите.... така е - при ниско заплащане, какво да се очаква.... Макар че има и други, които просто си обичат работата и са добри професионалисти. Понякога си е на късмет на какъв ще попаднеш.

# 732
Привет на всички,

Съжалявам за излишния спам, но името ни беше намесено и овъргаляно в слухове, които не отговарят на реалността. Благодарим на Galactic Voyager, която борави с реални факти и ги написа много ясно.

Pisanka74 - мога ли да Ви помоля за две имена на титуляра и номер на резервацията за да проверим, дали и защо това се е случило?

Поздрави и усмивки!
Екипа на АСТРАЛ Холидейз

# 733
Привет на всички,
Съжалявам за излишния спам, но името ни беше намесено и овъргаляно в слухове, които не отговарят на реалността. Благодарим на Galactic Voyager, която борави с реални факти и ги написа много ясно.
Pisanka74 - мога ли да Ви помоля за две имена на титуляра и номер на резервацията за да проверим, дали и защо това се е случило?
Поздрави и усмивки!
Екипа на АСТРАЛ Холидейз
Приветствам включването Ви!
Ако повече туристически агенции следяха мненията и отзивите на клиентите си, предполагам, че нямаше да има черен списък.
Не съм ползвала услугите Ви, но следя редовно офертите Ви. Когато изскочи нещо, което ме заинтригува със сигурност ще бъда Ваш клиент /предвид препоръките от приятели/.

# 734
То и аз подведена от офертите на Астрал холидейз реших да ползвам услугите им ,но в процеса на работа се отказах. То беше едно прехвърляне от един сътрудник на друг... дълга история. Разочарована останах.
Дано да е било инцидентно.

Сега прочетох поста на Pisanka 74. Точно за Закинтос беше и нашата почивка. Добре ,че не се стигна до капаро и договор, че да сме "духали супата"

Последна редакция: вт, 26 яну 2016, 01:28 от dalina_50

Общи условия

Активация на акаунт