МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 612
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
Защото екъпът не може да стои часове наред с тези костюми и да те чака, ако се проточи раждането.

# 121
Зависи от болницата - може да изпишат майката и да я оставят под карантина вкъщи. Това от опит с друга болница.
Но съм почти сигурна,  че една аг(където раждах) казваше за нормално раждане на дама с Ковид.

# 122
Извинявам се, не уточних. При ковид каза, че може и естествено, стига раждането да започне в близките часове, май говореше за 1-2-3часа, защото не можел екипът да стои с костюмите и да чака 15-18часа....

# 123
  • София
Мен лично тази информация много ме притеснява. Представям си да ида с изтекли води и да лъсне + на PCR, а аз да съм спокойна и безсимптомна. Предния път отидох с изтекли води и след 6 часа родих, но ако сега няма да ме чакат хич не ми харесва идеята за секцио без да има реална причина за това. Единственото, което мога да направя е да се пазя ама пак няма гаранция.

# 124
Мен лично тази информация много ме притеснява. Представям си да ида с изтекли води и да лъсне + на PCR, а аз да съм спокойна и безсимптомна. Предния път отидох с изтекли води и след 6 часа родих, но ако сега няма да ме чакат хич не ми харесва идеята за секцио без да има реална причина за това. Единственото, което мога да направя е да се пазя ама пак няма гаранция.
Да, много е кофти. Аз знам за фалшиво отрицателни тестове, дано да няма и фалшиво положителни.  Току виж пък до февруари падне изчезне тоя ковид.. ако не, квото такова. Може и да променят правилата, аз я слушах Стаменова преди поне 20дни, тогава казваше, че тепърва ще се учат какво да правят. А тя има ли нещо общо със Стаменов? Да се надяваме да сме здрави, че и мисълта да не си видиш бебето докато те изпишат е ужасна. В тази връзка, знаете ли дали в Надежда може бебето да е вечер с теб, ако искаш? Аз се замислих, че ако сте две или три в стая, другите момичета може да искат да си почиват и да не е удобно.. и разбираемо. А в Надежда долкото чета няма да самостоятелни. Аз не че искам да съм сама, но ако имам възможност, бих искала бебето да си е с мен постоянно. И още един въпрос, на сайта прочетох, че ако няма усложнения, след раждането може да е при теб два часа и тогава да го вземат за изслевданията...

# 125
  • Пловдив
Да, много е кофти. Аз знам за фалшиво отрицателни тестове, дано да няма и фалшиво положителни.  Току виж пък до февруари падне изчезне тоя ковид.. ако не, квото такова. Може и да променят правилата, аз я слушах Стаменова преди поне 20дни, тогава казваше, че тепърва ще се учат какво да правят. А тя има ли нещо общо със Стаменов? Да се надяваме да сме здрави, че и мисълта да не си видиш бебето докато те изпишат е ужасна. В тази връзка, знаете ли дали в Надежда може бебето да е вечер с теб, ако искаш? Аз се замислих, че ако сте две или три в стая, другите момичета може да искат да си почиват и да не е удобно.. и разбираемо. А в Надежда долкото чета няма да самостоятелни. Аз не че искам да съм сама, но ако имам възможност, бих искала бебето да си е с мен постоянно. И още един въпрос, на сайта прочетох, че ако няма усложнения, след раждането може да е при теб два часа и тогава да го вземат за изслевданията...
Надежда Стаменова е съпругата на доктор Стаменов.Щом вие желаете бебето може да е при вас ,взимат ги само за тоалет и баня.

# 126
  • София
Да, акушерка Стаменова е жена на доктор Стаменов. На нея е кръстена болницата Simple Smile

Аз раждах там 2018 и избрах болницата точно заради възможността бебето да си е нон стоп с мен. Делили сме се само за бебешката визитация, къпането му и докато аз ходех в столовата за хранене. Дадоха ми памперси и мокри кърпи и аз си го преобувам и миех в стаята. Тогава бях в двойна стая и другата майка също си беше с бебето, не бих казала, че сме си пречили. В момента доколкото знам се стараят в стая да настаняват по една майка с бебе, но не знам получава ли се.

Иначе след самото раждане майката остава още 2 часа в стаята където е раждалаза наблюдение, в нашия случай и таткото беше с нас и бяха безценни първи мигове. Но раждах през нощта и никой не е чакал на опашка, не знам как се процедира ако има други чакащи родилки. После ни качиха в отделението за новородените, мен ме настаниха в стаята, бебето го отведоха за първи тоалет и бебешката визитация и след около час и нещо ми го донесоха.

# 127
Родих началото на ноември. Настаняването сам в стая е сложно, да не кажа почти невъзможно. Денят преди секциото бяхме три в стая, после в отделението имах късмета да съм в единичка, но беше просто шанс, че към момента само тя беше свободна. Единичката е преходна към тройка, та в съседната стая си бяха три девойки. Две от тях взимаха бебетата си нощем, майките сами си решават дали искат да са при тях през нощта или имат нужда от почивка и ще ги оставят в неонатология.

# 128
Лале, а защо с изтекли води секцио освен ако няма риск? Система окситоцин, ако не е късно и вече си минала сантиметрите разкритие-епифурална.... Не знам а аз и трите пъти  бях със система последното се роди за три часа...

# 129
Аз също бях в преходната към тройната, и въпреки, че си бях самичка и предпочитах бебето да си стои при мен, майките от тройката имаха претенции, че бебето ми било ревливо, а те искали да си почиват. С две думи, желателно било да не ги притеснявам по този начин, не съм ли могла като всички останали да си оставям детето веднага след хранене... За протокола, бебето е възможно най-спокойното на света...

# 130
От фейсбук

👩‍👧‍👦Очаквайте от понеделник информационни "Дни на детското здраве".
Ще ви представим различни полезни видео и текстови материали от водещите ни специалисти, които полагат грижа за нашите деца, в различните направления:
👨‍⚕️ д-р Василис Фурлакис - ортопед
👨‍⚕️ д-р Джаудат Макки - уролог
👩‍⚕️ д-р Елена Семерджиева - неонатолог, педиатър
👩‍⚕️ д-р Ирина Божинова - неонатолог, педиатър
👩‍⚕️ д-р Петрана Петрова - Маринова - невролог, педиатър
👩‍⚕️ д-р Ваня Деспотова - ендокринолог, педиатър
👩‍⚕️ д-р Мила Байчева - гастроентеролог
👨‍⚕️ д-р Златко Димитров - алерголог
👩‍⚕️ д-р Румяна Тодорова - дерматолог
👨‍⚕️ д-р Румен Маринов - кардиолог

Всички те преглеждат в Медицински център "Надежда" в Paradise Center или в МБАЛ "Надежда".
Медицинският център е ново, модерно, уютно и чисто място, със строги мерки за безопасност (също и в самата сграда на търговския център), без дълго чакане, с отделна чакалня за децата.
При интерес можете да запишете час директно онлайн в www.nadezhda.bg или мобилното приложение, или чрез позвъняване на нашия контактен център: 02 441 79 70, 0882 193 970, без почивен ден от 8:00 до 20:00 часа.
#ДниНаДетскотоЗдраве
#педиатрия #педиатър #ДетскиЛекар #ДетскиНевролог #ДетскиКардиолог #ДетскиОртопед #ДетскиЕндокринолог #ДетскиАлерголог #ДетскиУролог #ДетскиДерматолог #МедицинскиЦентърНадежда #НадеждаВмола #МБАЛНадежда #БолницаНадежда #ЖивотътПродължава #НямаДаЕвсеТака

# 131
Аз раждах през 2016 година секцио. Първата вечер след реанимация не посмях да взема бебето при мен, защото ми беше все още трудничко ставането. Бях в самостоятелна стая. Но след това през повечето време бебето е било при мен, освен през времето за тоалет и смяна на памперси (не съм ги сменяла аз) или пък когато отскачах до столовата за хранене. Никой не е отказвал възможността да оставяш детето нощем при акушерките, особено в случай, че не се чувстваш добре след раждането, но също така пък чух един - два коментара от конкретни акушерки, че все пак трябва да свикваме с постоянния контакт и грижите за бебето и някои се мръщеха, ако искаш безпричинно да им оставяш бебето за през нощта и през целия ден /тогава между другото отделението беше пълно и вероятно заради натоварването, но то пък при тях винаги е пълно и натоварено Simple Smile / Сега в условията на пандемия не зная как ще бъде. Предстои ми раждане живот и здраве през февруари.

# 132
Здравейте, избрала съм да се следя в Надежда при д-р Тодор Димитров. Какви отзиви имате за него? Скоро ми предстои и първата ФМ при д-р Даниел Георгиев. Имате ли отзиви и за него? Hug

# 133
За д-р Георгиев съм чувала добри отзиви, аз лично бях очарована от д-р Михова, много обстоятелствено обяснява и беше страшно мила.

# 134
Здравейте, избрала съм да се следя в Надежда при д-р Тодор Димитров. Какви отзиви имате за него? Скоро ми предстои и първата ФМ при д-р Даниел Георгиев. Имате ли отзиви и за него? Hug
Супер пич е! Аз съм изключително доволна, била съм няколко пъти при него, мислех, че не  следи ЖК, той май се занимава с тежки случаи... Супер е лекарят. При Илиев съм била много отдавна, той май също е много добър лекар. За ФМ съм супер доволна от др. Богданова, Тодор Димитров не ви ли насочи към нея? Аз отидох при Чачева на ранния БХС, след това тя излезе в отпуска и ми се обади Михова и много съжалих, че не послушах тогава д-р. Димитров, щях да си спестя към главоболия и сълзи...

Общи условия

Активация на акаунт