Русата лекарка която ви е разчела тоновете е работила 10г. в Германия, аз съм на ЖК при нея и ми действа успокояващо. И при Димова съм попадала при планов прием, допадна ми, обичам директни хора, а не мрън-мрън
Само ще ви кажа, че ако по време на бременост се открючи преекламсия е необратимо, вади се бебето, а ако се отключи ГД, може да ви остане за цял живот. Аз съм с такива високи рискове и благодарение на 4-ма специалисти съм почти на финала с контролирани рискове и всичко в норма.
Сега да питам нещо родилите в Надежда - как стои въпросът с консумацията на кафе след раждането в отделението ? Разрешено ли е и може ли да си разтворя малко нес кафе в столовата. Знам, че НЕ се слиза в ресторанта, то не че ще мога да движа лесно след секциото.
може кафе веднага. 45 минути след него и кърмене може за по-сигурно.
Преди 5 години трябваше да направя аборт по медицински показания и тогава за първи път посетих болницата, останах очарована и през тези 5 години след аборта в които не можех да забременея си мечтаех, че ако някога имам бебе искам да го родя там и за щастие стана, забременях. Веднага отидох в болницата и от 12 седмица започнах да се следя там. Феталната морфология си я следях при д-р Михова, а записах женска консултация да следя при Христова, отначало я харесвах, но ми се появи бяло течение и бях инструктирана заради Ковид да се чуваме по телефона или пишем по Вайбър, писах и за течението и без преглед ми изписа вагинално лекарство, това не ми хареса и когато стана време да се плаща втория пакет потърсих мнение за добър лекар от женска консултация и най-много положителни имаше за д-р Димова, без да губя време се прехвърлих при нея и от тогава започна моя кошмар... Още на първия преглед искаше да ходя на кардиолог, защото съм вдигнала малко кръвно и може да родя преждевременно (обясних и, че преди да вляза в кабинета съм имала случка която ми е вдигнала кръвното). На втория преглед настояваше да отида на ендокринолог в болницата (макар, че изследванията ми бяха перфектни) записах час при Хедер и тя не проумяваше защо съм на преглед без никакви проблеми... Почувствах се като глупачка в период на пандемия, бременна да обикалям просто така по прегледи без причина, освен това и плащам за тях. След няколко седмици се събудих с кашлица и така 2 дни, звъннах на Димова да я попитам дали трябва да пия нещо, отговора и беше категоричен- имаш Ковид! Веднага отивай да си правиш PCR тест! Това вече ме вбеси, попитах как така е решила, че имам Ковид и, че в никакъв случай за това, че 2 сутрини се събуждам с кашлица няма да ме накара да чакам с наистина болните за тест. Тя пак настроя, че мъжа ми може да е болен като ходи на работа и да ме е заразил (тук и споменавам, че той дори не е кашлял и работи от вкъщи) тогава тя се съгласява да не ходя за тест, а да звънна на линия лекар, той ми изписва сироп и от 2 лъжички кашлицата ми минава! Всичко това се случва докато вече съм в 7-ми месец. Ставам 8-ми месец и макар, че е началото на декември времето е топло, прекарвам неделята цял ден в разходки защото до последно имах прекрасна бременност без никакви оплаквания. Но тази неделя вечер ми се появява нещо като течение, звъня на Димова и тя ме праща веднага в спешния кабинет, правят ми тест за околоплодните води и не са те Слава Богу, а някакво течение. Прибирам се щастлива и на сутринта имах час при Димова, преглежда ме и установява, че околоплодните ми води (които вечерта си бяха ок) са намалели и казва, че сигурно ще раждам всеки момент. Да започвам да следя тонове по 2 пъти седмично и да стягам багажа за родилното. Изпадам в ужас, защото съм в 8-ми месец. Прибирам се меко казано вече много притеснена и не разбрах как вечерта нямам проблем с водите, а сутринта са много намалели и решавам да запиша час при още някой. Първия свободен час беше при Кръстев, прегледа ме много обстойно и под 4 снимки се разписа, че околоплодните ми води са ок и изобщо не са намалели... Каза, че няма нужда да следя тоновете по 2 пъти седмично. Не разбрах защо Димова ме измами така, но беше повече от жестоко към една бременна в осми месец, чакала 5 години за бебе. Както и да е. Реших, че искам да раждам при Кръстев и записах планово секцио за 05.01.21 г., отидох на последните тонове на 28.12 и понеже Димова я нямаше ги носих при дежурен лекар, не запомних името на тази лекарка която беше от феталната морфология, руса, млада и не приветлива. Каза, че тонове на бебето са супер, но аз съм с много, много високо кръвно 135/85 и веднага трябва да посетя спешния кабинет и да влизам да раждам! Това вече ми преля чашката на всякакво търпение, отказах и категорично и казах да ми мерят кръвното отново което вече беше 146 и аз дори се учудих, че не е 200 като ми говорят по този начин, повторно ми го измериха и вече беше 131 горната граница, повиших доста тон на тази лекарка и я попитах според нея нормално ли е да ми говори по този начин на една бременна в 9-ти месец. Не искала да и тежа на съвеста, нито аз, нито бебето ми, това ми отговори. Тръгнах си отново много ядосана, притеснена и огорчена от лекарите в Надежда. Нямах вече доверие и това, че който и да ти се падне за раждане е добър вече не го вярвах, ами ако и по време на раждането ми изкарват така акъла... За една седмица трябваше спешно да намеря къде да родя спокойна и го направих. Родих в друга болница и всичко мина спокойно и успешно. Това е моят горчив и кошмарен допир с болница Надежда.