МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 378
  • 727
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Всеки доктор си е специалист в неговата област. Точно защото сте чакали 5г. по-добре два прегледа повече отколкото да рискувате бремеността, но всеки си решава.
Русата лекарка която ви е разчела тоновете е работила 10г. в Германия, аз съм на ЖК при нея и ми действа успокояващо. И при Димова съм попадала при планов прием, допадна ми, обичам директни хора, а не мрън-мрън
Само ще ви кажа, че ако по време на бременост се открючи преекламсия е необратимо, вади се бебето, а ако се отключи ГД, може да ви остане за цял живот. Аз съм с такива високи рискове и благодарение на 4-ма специалисти съм почти на финала с контролирани рискове и всичко в норма.

Сега да питам нещо родилите в Надежда - как стои въпросът с консумацията на кафе след раждането в отделението ? Разрешено ли е и може ли да си разтворя малко нес кафе в столовата. Знам, че НЕ се слиза в ресторанта, то не че ще мога да движа лесно след секциото.
По спомен-имаше даже кафе и кафемашина в столивата Simple Smile може кафе веднага. 45 минути след него и кърмене може за по-сигурно.

# 421
Може да си разтворите нес кафе,не е проблем. В столовата има кана за затопляне на вода. Освен това ома чай на лактеса и капсули кафе, които може да ползвате,както и пакетчета захар. Информация от преди 2 седмици.

# 422
Искам да споделя за разочарованието си от болница Надежда  Sad Преди 5 години трябваше да направя аборт по медицински показания и тогава за първи път посетих болницата, останах очарована и през тези 5 години след аборта в които не можех да забременея си мечтаех, че ако някога имам бебе искам да го родя там и за щастие стана, забременях. Веднага отидох в болницата и от 12 седмица започнах да се следя там. Феталната морфология си я следях при д-р Михова, а записах женска консултация да следя при Христова, отначало я харесвах, но ми се появи бяло течение и бях инструктирана заради Ковид да се чуваме по телефона или пишем по Вайбър, писах и за течението и без преглед ми изписа вагинално лекарство, това не ми хареса и когато стана време да се плаща втория пакет потърсих мнение за добър лекар от женска консултация и най-много положителни имаше за д-р Димова, без да губя време се прехвърлих при нея и от тогава започна моя кошмар... Още на първия преглед искаше да ходя на кардиолог, защото съм вдигнала малко кръвно и може да родя преждевременно (обясних и, че преди да вляза в кабинета съм имала случка която ми е вдигнала кръвното). На втория преглед настояваше да отида на ендокринолог в болницата (макар, че изследванията ми бяха перфектни) записах час при Хедер и тя не проумяваше защо съм на преглед без никакви проблеми... Почувствах се като глупачка в период на пандемия, бременна да обикалям просто така по прегледи без причина, освен това и плащам за тях. След няколко седмици се събудих с кашлица и така 2 дни,  звъннах на Димова да я попитам дали трябва да пия нещо, отговора и беше категоричен- имаш Ковид! Веднага отивай да си правиш PCR тест! Това вече ме вбеси, попитах как така е решила, че имам Ковид и, че в никакъв случай за това, че 2 сутрини се събуждам с кашлица няма да ме накара да чакам с наистина болните за тест. Тя пак настроя, че мъжа ми може да е болен като ходи на работа и да ме е заразил (тук и споменавам, че той дори не е кашлял и работи от вкъщи) тогава тя се съгласява да не ходя за тест, а да звънна на линия лекар, той ми изписва сироп и от 2 лъжички кашлицата ми минава! Всичко това се случва докато вече съм в 7-ми месец. Ставам 8-ми месец и макар, че е началото на декември времето е топло,  прекарвам неделята цял ден в разходки защото до последно имах прекрасна бременност без никакви оплаквания. Но тази неделя вечер ми се появява нещо като течение, звъня на Димова и тя ме праща веднага в спешния кабинет, правят ми тест за околоплодните води и не са те Слава Богу, а някакво течение. Прибирам се щастлива и на сутринта имах час при Димова, преглежда ме и установява, че околоплодните ми води (които вечерта си бяха ок) са намалели и казва, че сигурно ще раждам всеки момент. Да започвам да следя тонове по 2 пъти седмично и да стягам багажа за родилното. Изпадам в ужас, защото съм в 8-ми месец. Прибирам се меко казано вече много притеснена и не разбрах как вечерта нямам проблем с водите, а сутринта са много намалели и решавам да запиша час при още някой. Първия свободен час беше при Кръстев, прегледа ме много обстойно и под 4 снимки се разписа, че околоплодните ми води са ок и изобщо не са намалели... Каза, че няма нужда да следя тоновете по 2 пъти седмично. Не разбрах защо Димова ме измами така, но беше повече от жестоко към една бременна в осми месец,  чакала 5 години за бебе. Както и да е. Реших,  че искам да раждам при Кръстев и записах планово секцио за 05.01.21 г., отидох на последните тонове на 28.12 и понеже Димова я нямаше ги носих при дежурен лекар, не запомних името на тази лекарка която беше от феталната морфология, руса, млада и не приветлива. Каза, че тонове на бебето са супер, но аз съм с много, много високо  кръвно 135/85 и веднага трябва да посетя спешния кабинет и да влизам да раждам! Това вече ми преля чашката на всякакво търпение, отказах и категорично и казах да ми мерят кръвното отново което вече беше 146 и аз дори се учудих, че не е 200 като ми говорят по този начин, повторно ми го измериха и вече беше 131 горната граница, повиших доста тон на тази лекарка и я попитах според нея нормално ли е да ми говори по този начин на една бременна в 9-ти месец. Не искала да и тежа на съвеста, нито аз, нито бебето ми, това ми отговори. Тръгнах си отново много ядосана, притеснена и огорчена от лекарите в Надежда. Нямах вече доверие и това, че който и да ти се падне за раждане е добър вече не го вярвах, ами ако и по време на раждането ми изкарват  така акъла... За една седмица трябваше спешно да намеря къде да родя спокойна и го направих. Родих в друга болница и всичко мина спокойно и успешно. Това е моят горчив и кошмарен допир с болница Надежда.

Прочетох много внимателно поста Ви и с цялото ми уважение не разбирам от какво сте разочарована. Доколкото разбирам всички лекари са Ви обърнали достатъчно внимание и са действали абсолютно адекватно спрямо състоянието Ви. Високото кръвно в напреднала бременност може да е много опасно и никой съвестен лекар не би си позволил да го неглижира. Говорите за "горчив и кошмарен допир с болницата" без някакви сериозни аргументи според моето мнение

# 423
От къде да започна... първо ми обявяват, че имам Ковид по телефона, безсмислени прегледи при ендокринолог, а това, че са ми намалели околоплодните води, което се оказва абсолютна лъжа... За мен всичко това беше повече от притеснително.

# 424
Аз останах с добри впечатления от Надежда /д-р Ташков така или иначе не ме следеше там/ ,нооо д-р Димова беше моя кошмар! Толкова просташко държание .. груба и с държание все едно е на пазара, прегледа за разкритие при нея беше кошнар Sad

# 425
Здравейте,бихте ли ми препоръчали  добър лекар от тази болница за проследяване и лечение на киста на яйчника

# 426
  • Хасково
Здравейте! Има ли някоя от вас, която се е следяла в Надежда и отделно е ходила на ЖК по здравна каса другаде. Необходимо ли е при постъпване за раждане в Надежда, да носиш направление за раждане от следящия по здравна каса?

# 427
Не е необходимо Simple Smile

# 428
Момичета, предстои ми цветна снимка на 22.02. Не се сетих да питам лекаря и сега ми е малко неудобно да му звъня. Правят ли тест за алергия към контрастното вещество?

# 429
Момичета, може ли инфо как е при секцио? Ще съм планово заради седалищно прилежание. В петък ме викат за тест, в неделя за прием. Ако съм без ковид, в което силно се надявам, има ли шанс да ме пуснат да си спя в нас? По телефона ми казаха, че не може, но все пак, ако ги помоял дали има вариант? После секцио в понеделник, втора нощ в болницата, тази в реанимация, нали така и след това три нощувки? Изписват ли по -рано, ако всичко е наред? Може ли бебето да си е при мен и вечер, независимо дали съквартирантите са ок? Може ли да се излиза, да се разходиш дори по коридора, все пак след операцията трябва да се движиш или стоиш само в стаята като затворник? Сигурно до кафето или до лавка и дума не може да става заради ковид, нали?

# 430
Няма шанс да те пуснат да си спиш у дома, нощувката преди секциото е в болницата. Мен също ме приеха в неделя, секцио в понеделник, понеделник срещу вторник-в реанимация, после два дни в отделение и изписване в четвъртък, в случай, че всичко с теб и бебето е наред. Бебето може да е през цялото време при теб. Разходки до лавка и кафе не са позволени.

# 431
Едва ли ще ви изпишат по-рано, има си срок в който трябва да си под наблюдение. Може да се разхождаш до столовата да си правиш чай/кафе, да ползваш стерилизатора, разхождаш се и като ходиш сутрин на процедури и когато водиш бебето за смяна на памперса (ако прецениш, че има нужда). Всяка сутрин на визитация ще ти казват как върви възстановяването, ти пак може да ги питаш за по-ранно изписване, но за твоя сигурност по-добре да си изкараш дните, които са предвидени.
Няма проблем бебето да е при теб през цялото време, стига да се чувстваш ок за да си го обгрижваш.

# 432
  • Beyond the stars
Няма шанс да те пуснат да си спиш у дома, нощувката преди секциото е в болницата. Мен също ме приеха в неделя, секцио в понеделник, понеделник срещу вторник-в реанимация, после два дни в отделение и изписване в четвъртък, в случай, че всичко с теб и бебето е наред. Бебето може да е през цялото време при теб. Разходки до лавка и кафе не са позволени.

Не са ли 5 нощувки? Мен с прием в неделя ме изписаха в петък.

# 433
Преди няколко години бяха 5 нощувки. С по-големия ми син приемът ми беше в неделя, секцио-понеделник и изписване в петък. Сега са съкратили едната нощувка. Вероятно заради големия наплив Simple Smile
DiaSla, няма как да те пуснат след прием - в деня на приема ти правят преглед, вземат кръвни изследвания, микробиология, минаваш на кардиолог и те качват в АГ отделението. Следват тонове и консултация с анестезиолог. След това действително нищо съществено не ти правят, освен едно кръвно мерят привечер, но пък може да се възползваш от спокойствието и да си починеш и настроиш за големия ден. На другата сутрин те будят в 6 часа, кръвно, клизма и следва секциото (зависи коя по ред си, първото е към 8 часа). След секциото те привеждат в реанимация, където стоиш 24 часа. Доколкото разбирам от запитването ти, това ще ти е първо секцио, иначе изобщо нямаше да задаваш въпроса дали може да те изпишат по-рано Simple Smile Имай предвид, че секциото си е операция и не случайно престоят е по-дълъг, обезболяват те със системи, прилага се терапия в повечето случаи с фраксипарин, проследяват те за евентуални усложнения след операцията и т. н. След като те изведат от реанимация, бебето може да е почти постоянно при теб с изключение на часовете за преглед и изследвания на бебетата от 08 до 10 сутринта, от 15 до 16 часа за тоалет и къпане и от 21 до 22 часа за вечерен преглед. Акушерките насърчават бебето да е при теб. Някои се мръщат, ако искаш да им го оставиш за през нощта, ако не си се възстановил още (първата вечер след реанимация е доста тегаво положението), но зависи от смяната, на която попаднеш.

# 434
Да, при първото ми секцио през 2016 нощувките бяха 5, сега са 4, като се брои и тази нощ преди секциото. Много бързо ми мина всичко през ноември 2020. В интерес на истината никакъв проблем не правеха акушерките и никой не се мръщеше, ако решиш да оставиш бебето за през нощта в неонатология. И аз очаквах да правят физиономии, но не, изключително мили и всеотдайни бяха.

Общи условия

Активация на акаунт