МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 390
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,
Споделям и моята история, свързана с болница “Надежда”.
Родих на 06.06.2020г.: неуспешен опит за естествено раждане, последвало секцио и коремна операция.
Ще започна с позитивните неща, защото е хубаво да се започва с доброто:
➕ д-р Персенска - прекрасна, мила и очевидно си е свършила работата ❤
➕ д-р Генадиева - спокойна, любезна, винаги отговаря и е на линия дори за най-безумните въпроси
➕ по време на раждането: наистина имаше желание да стане по естествен начин, извикаха хирург по нощите, което е голям плюс, особено в моя случай!
➕ след раждането: ВСИЧКИ бяха изключително внимателни, усещах специално внимание, тъй като не бях в добро състояние, избощо. Посещаваха ме често, обръщаха ми внимание. Бях сама в стая - не съм се чувствала изоставена или забравена в нито един момент, а постоях доста в болницата.

За съжаление има някои неща, които не мога да не отбележа:
➖ Дъщеря ми е резната със скалпел по лицето, по време на ваденето
➖ Не можех да кърмя заради антибиотиците, които ми вливаха. Когато вече можех да кърмя, след 3-4 дни, ми вляха антибиотик по погрешка - някакъв, който вече не е трябвало да ми вливат. Това отложи с още един ден кърменето, което не беше ОК за мен, тъй като вече беше минало доста време от раждането и беше хубаво да започнем възможно най-скоро с опитите.
➖ От корема ми стърчат конци - за мен това е безумно. Имам 3 стари коремни операции и не ми стърчат конци от тях. Вече няколко пъти ходя с молба да ги погледнат и оправят. Подкъсяваха ги 2 пъти и накрая ми казаха да си запиша час при хирург, за да ги погледне. Аз бях ходила и при хирург още в началото, но той мислеше че са резорбируеми и ще се махнат. Оказа се, че не е работено с резорбируеми конци при мен, което за мен няма значение - те си знаят работата. Не ме интересува с какви конци съм шита, просто не искам да стърчат от корема ми. Освен конци се виждат и топчета (това са възли) по кожата. Било, защото съм много слабичка - ако съм имала мазнинка, нямало да се виждат.

Цялостана ми оценка за отношение и внимание е отлична, някак си ще преживея и (надявам се) ще свикна със стърчащите конци, НО няма да простя обезобразяването на лицето на дъщеря ми. Порязана е по бузата, благодарна съм че не е било малко по-нагоре, защото щеше да остане без око. Белегът няма и не се маха.
Едва ли ще имам възможност да имам друго дете, но ако се случи няма да рискувам и то да бъде резнато по лицето. Не ме интересува дали е малшанс и каква е статистиката на порязани деца по време на секцио.
Направо настръхнах от разказа Ви. Не знам как успявате да напишете и нещо позитивно за болницата след всичко, което сте преживели с бебето. Грешки стават-факт е, но неглижирането на остатъчния Ви проблем след операцията ме плаши. За съжаление имам приятелка, която твърди, че по време на раждането/ престоя беше почерпена с бактерии и след това се оплакваше от същото отношение тип “оправяй се”.
Чак ми се прииска профилът Ви да е фалшив. Все едно в различни болници сме раждали.
За белега-предполагам сте пробвали и пробвате какво ли не, но си позволявам да препоръчам мехлем с невен (домашно приготвен), супер успех при белези има.
П. С. Конците, ако не са резорбируеми не трябва ли да се махнат? С все възлите? В потрес съм.

О, и аз имах бактерия в устата - pseudomonas aeruginosa. Лекувах 10 дни с ципрофлоксацин.

Не съм опитала с мехлем от невен - много Ви благодаря за съвета!

Хирургът е д-р Тодоров, изключително любезен, внимателен и мил човек. Очарована съм от него. Когато ми свалиха конците и след време видях че тези, които стърчат няма да се махнат, отидох при него, но той каза че не ме е затварял той - бил е само до един момент на операцията. Аз съм имала срастване и той е шил черво. След това ме е затварял д-р Тотев, при който ходих след това и ми подкъсяваше конците.
Сега, реално, явно пак ще трябва да ходя при хирург, за да погледне.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 20:26 от Borislava.90

# 466
Д-р. Данаил Илиев работеше до скоро в Токуда и се премести в Надежда. Аз родих при него през 2017та в Токуда. И сега като видях, че се е преместил в Надежда и се замислям дали да не го последвам, макар, че опита ми с Надежда преди да отида в Токуда в началото на бременността беше не особено добър. Но пък е важен лекаря в крайна сметкал
Здравейте, някой има ли пресни впечатления от д-р Д.Илиев? Запазих си час за преглед при него, но нямам представа как работи.

# 467
Здравейте, някой има ли пресни впечатления от д-р Д.Илиев? Запазих си час за преглед при него, но нямам представа как работи.

Д-р Илиев не е мои лекар, но лежах два пъти в болницата заради кръвоизлив и мога само позитиви да кажа за него. Адекватно лечение спрямо състоянието ми. Вкл и кръвопреливане, за да се вдигне хемоглобина ми, който заради кръвоизливите беше спаднал много. Смени и терапията ми.
Не мисля, че някой ще сбърка ако се довери на д-р Илиев.

# 468
Звучи стряскащо. Много съжалявам за бебчето. Дано с времето и новите технологии се открие начин белегът ѝ да бъде заличен.
Относно възлите на белега, аз също съм много слаба, но нямам такива. Помня как на операцията ми водещата лекарка каза на втория оператор, че няма да възстановяват подкожие, защото няма такова. Девет месеца след секциото белегът ми е като дълга права стрия - гладък, бял и тънък. С нищо не съм го мазала. Оправданията на лекарите с липсата на подкожни мазнини не ми звучат достоверни.
Според мен е редно от болницата да изплатят обезщетение най-вече заради детето. Но за жалост не вярвам никоя българска болница да го направи.

Здравейте,
Родих на 06.06.2020г.: неуспешен опит за естествено раждане, последвало секцио и коремна операция.
➕ д-р Генадиева - спокойна, любезна, винаги отговаря и е на линия дори за най-безумните въпроси
➕ по време на раждането: наистина имаше желание да стане по естествен начин, извикаха хирург по нощите, което е голям плюс, особено в моя случай!
➕ след раждането: ВСИЧКИ бяха изключително внимателни, усещах специално внимание, тъй като не бях в добро състояние, избощо. Посещаваха ме често, обръщаха ми внимание. Бях сама в стая - не съм се чувствала изоставена или забравена в нито един момент, а постоях доста в болницата.

➖ Не можех да кърмя заради антибиотиците, които ми вливаха. Когато вече можех да кърмя, след 3-4 дни, ми вляха антибиотик по погрешка - някакъв, който вече не е трябвало да ми вливат. Това отложи с още един ден кърменето, което не беше ОК за мен, тъй като вече беше минало доста време от раждането и беше хубаво да започнем възможно най-скоро с опитите.
➖ От корема ми стърчат конци - за мен това е безумно. Имам 3 стари коремни операции и не ми стърчат конци от тях. Вече няколко пъти ходя с молба да ги погледнат и оправят. Подкъсяваха ги 2 пъти и накрая ми казаха да си запиша час при хирург, за да ги погледне. Аз бях ходила и при хирург още в началото, но той мислеше че са резорбируеми и ще се махнат. Оказа се, че не е работено с резорбируеми конци при мен, което за мен няма значение - те си знаят работата. Не ме интересува с какви конци съм шита, просто не искам да стърчат от корема ми. Освен конци се виждат и топчета (това са възли) по кожата. Било, защото съм много слабичка - ако съм имала мазнинка, нямало да се виждат.

Цялостана ми оценка за отношение и внимание е отлична, някак си ще преживея и (надявам се) ще свикна със стърчащите конци, НО няма да простя обезобразяването на лицето на дъщеря ми. Порязана е по бузата, благодарна съм че не е било малко по-нагоре, защото щеше да остане без око. Белегът няма и не се маха.
Едва ли ще имам възможност да имам друго дете, но ако се случи няма да рискувам и то да бъде резнато по лицето. Не ме интересува дали е малшанс и каква е статистиката на порязани деца по време на секцио.

# 469
Благодаря Ви, надявам се да се открие начин!
Аз не искам компенсации, иска ми се да забравя всичко. За съжаление ми е трудно, защото всеки ден виждам белега и се връщам назад... може би трябва да мине още време.
Всеки ден чета книжката “Лече буболече” на дъщеря ми, стана ми мило, че точно Вие пишете Simple Smile

Бъдете здрави!

Звучи стряскащо. Много съжалявам за бебчето. Дано с времето и новите технологии се открие начин белегът ѝ да бъде заличен.
Относно възлите на белега, аз също съм много слаба, но нямам такива. Помня как на операцията ми водещата лекарка каза на втория оператор, че няма да възстановяват подкожие, защото няма такова. Девет месеца след секциото белегът ми е като дълга права стрия - гладък, бял и тънък. С нищо не съм го мазала. Оправданията на лекарите с липсата на подкожни мазнини не ми звучат достоверни.
Според мен е редно от болницата да изплатят обезщетение най-вече заради детето. Но за жалост не вярвам никоя българска болница да го направи.

Здравейте,

# 470
Извинявам се,но само аз ли не разбрах кой д-р е оставил бешега на детенцето при секциото ?
Съжалявам много за случилото се, ако трябва да съм честна дори не съм се замисляла,че това е възможно. Да е живо и здраво детенцетo 💗

# 471
Не зная кой е бил, аз съм била под пълна упойка и не мога да посоча с пръст някой конкретно, не е редно.
В Надежда няма избор на екип, дежурния ме пое - в случая д-р Тотев. Д-р Личева също беше там и, както споменах, извикаха по спешност д-р Тодоров (хирург).

Да Ви кажа и аз не се бях замисляла, даже мъжът ми като я е видял, след това изчака да ме “дооправят” и като се събудих ми каза “веднага се е порязала с ноктите по лицето”. И аз се засмях.
Аз не я видях в деня на раждането, даже не си спомням дали ми я доведоха на следващия ден. Даваха ми хапчета, от които се чувствах чудесно, явно някакви антидепресанти. Първите няколко дни бях в реанимация, та са ми малко мъгла. Спомням си един път, когато ми я доведоха за малко и ми я сложиха върху гърдите - аз казах “с нокът ли се е одрала, или е порязана” и някой каза “може и да е била порязана”. Това беше целият коментар по случая. Но аз и не съм задълбавала, нито съм ги питала кой е точно. Не ме интересува кой е бил, искам да не се беше случило. И, тъй като не мога да върна времето назад, ще си остана с надеждата да се поопъне и да стане минимален Simple Smile

Извинявам се,но само аз ли не разбрах кой д-р е оставил бешега на детенцето при секциото ?
Съжалявам много за случилото се, ако трябва да съм честна дори не съм се замисляла,че това е възможно. Да е живо и здраво детенцетo 💗

# 472
Здравейте, някой водил ли е новородено на контролен преглед в рамките на месец след раждането? Задържаха ни при раждането заради инфекция на бебето и заради допълнителното лечение ни казаха, че ни се полагат два безплатни прегледа в рамките на един месец. Как протича прегледа? (има ли смисъл от него?) Чудя се дали да записвам час или директно на първия месец да си го водя при педиатъра на детска консултация?

# 473
Здравейте, някой водил ли е новородено на контролен преглед в рамките на месец след раждането? Задържаха ни при раждането заради инфекция на бебето и заради допълнителното лечение ни казаха, че ни се полагат два безплатни прегледа в рамките на един месец. Как протича прегледа? (има ли смисъл от него?) Чудя се дали да записвам час или директно на първия месец да си го водя при педиатъра на детска консултация?
Здравей, ние водихме децата наскоро. Бяха дълго време в неонатологията преди да ги изпишат и за наше спокойствие искахме да ги прегледат. Самият преглед е стандартен, теглиха ги, преслушаха ги (прегледът при педиатъра беше същият). Полезно беше най-вече да питам каквото ме интересуваше, понеже бяха недоносени.

# 474
  • София
сирена, нашето беб че се роди мъничка и когато се обадих на Педиатърката, тя самата ни викаше на всеки 10 дена първия месец и половина, за да проследи как наддава. Но щом ви се полагат безплатни в болницата, аз на ваше място бих се възползвала.

# 475
Борислава, важното, е ме детенцето е живо и здраво, естетически всичко може да бъде поправено или прието 💜 А за педиатъра - моето момиченце се роди съвсем нормално, нез усложнения, но сама теших да си я заведа на първия месец и прегледа ми беше много полезен - относно хранене, развиетие, препоръки,които минсе дадоха. Сега сме на 3 месеца и тази събота сме пак там, но при друг д-р - д-р Божинова. Първия месец останах много доволна и от д-р Фурлакис Simple Smile

# 476
  • София
Здравейте, има ли такива от вас, на които са им казали 80% шанс за определен пол в 11/12гс, и все пак се е оказал другият Simple Smile

# 477
  • Варна
Има има Grinning ние бяхме 80% девойка, но на ранната фетална в 17 г.с се оказа 100% момченце

Здравейте, има ли такива от вас, на които са им казали 80% шанс за определен пол в 11/12гс, и все пак се е оказал другият Simple Smile

# 478
  • София
Обаче при мен е 80% момче, а те май никога не се бъркат 😃 И това ми е второ момче 😭 Много силно мечтаех за момиче, но уви.

# 479
Обаче при мен е 80% момче, а те май никога не се бъркат 😃 И това ми е второ момче 😭 Много силно мечтаех за момиче, но уви.

Като си следих бременността миналата година в Надежда, един от пътите, чакайки на касата - пред мен имаше една дама с един сладур на 1.5-2 г., който размята сумати рекламни брошури на болницата, докато майка му плаща. В същия момент касиерката я поздрави за новата бременност. Попита майката за пола на детето и майката каза, че ще е момче. Касиерката й честити, но дамата каза как много й се е искало да е момиче. Тогава жената на касата каза, че следващия път може и да успеят. Дамата я погледна и каза, трети път няма да раждам - ако иска мъжът ми да роди, аз приключих Simple Smile Много мило ми стана как всяка майка иска да има и момиченце Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт