МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 366
  • 727
  •   1
Отговори
# 450
Аз пък съм доволна от Белкин. Второ секцио при него. Много добър оператор, бързо и леко възстановяване (родих преди 10 дни).
Колкото до естественото раждане, при него според мен по-важно е коя е акушерката, не толкова лекаря.

# 451
Аз скоро родих при д-р Ташков, като избрах болницата само заради него, нямах оредишни впечатления. Следях се в частния му кабинет, но той няма как да се отзове на тръгнало естествено раждане, след много жени и е доста зает, но с него се разбрахме за дата, в която той е на смяна да предизвикаме раждането, но то реално съвпадаше и със самия термин, а бебето така или иначе не излизаше и някак се почучиха нещата, хем да е на термин, хвм да е при него, но пък предизвикано .. 😁 А и аз не искам да преносвам.
Подозирах го това като вариант. Лежах в Надежда в началото на бременността за задържане, в стаята ми настаниха момиче, което имаше уговорка с нейната докторка да предизвикат раждането седмица преди термин, за да е в нейната смяна.
Аз се ужасих от такъв план .. ако е като при Вас на термин или преносване, да, иначе не бих.
За мен това е трето раждане, първото мина доста добре, второто беше предизвикано (позволих от глупост) и беше несравнимо по-дълго, по-болезнено, тежко и с последствия. Това беше преди години и в друга болница, докторката ми излизаше в отпуск и за да съм при нея, го предизвикаха.
Благодаря много за споделеното!

# 452
Момичета, споделете опита си с тези лекари, защо не бихте им се доверили?

# 453
  • София
При мен не сме предизвиквали раждането и аз не бих се съгласила на такъв вариант, малко даже се учудвам, че точно д-р Ташков го е предложил, но явно това за него е варианта той да присъства.
Относно другите доктори, при които не бих искала да раждам, нямам лични впечатления и за това не си позволявам да пиша имена и детайли, а от прочетено тук във форума и за съжаление от разказ на моя близка дружка.

# 454
Аз съм раждала два пъти с др Арабаджикова и съм много доволна, тя ми проследи и двете бременности. Не знам какво точно визира дамата от предходния коментар. Имам добри впечатления от др Димова, др Генадиева, др Павлова. Явно всичко е въпрос на някакви очаквания, които не се оправдават в операционната. Според мен е важно да имате среща с лекаря преди раждането, за да се чувствате спокойни. 😊

# 455
  • София
Не говорим само за секцио, обаче. При естественото раждане са повечето кофти коментари, които се срещат.

# 456
За естествено раждане са отрицателните мнения на познати и приятели около мен.
Мое абсолютно очакване например е в родилна зала да не се държат грубо с мен (ала Майчин дом) и да не бъркат с пръсти да ми правят разкритие, че да стане по-бързо.
Няколко жени, които не се познават една друга разказаха абсолютно едни и същи истории за раждане с д-р Димова в последните месеци. И тези истории категорично не отговарят на нивото, което се предполага, че болницата би трябвало да поддържа за цените си.
При д-р Белкин бях веднъж инцидентно и просто не ми допадна нещо. Не ме е обидил, не ми е крещял или нещо такова, просто се държеше по някакъв странен начин, който на мен не ми допадна. За сметка на това има доста мнения по групите и форумите за раждане с него (естествено), които не са ласкави изобщо, но не са мои лични впечатления.

# 457
Аз раждах естествено при д-р Арабаджикова през 2019 г.и мога да кажа само хубави неща за нея. Не е имало никакви грубости, отношението беше страхотно, включително след това дойде и в отделението да ме види. Имам чудесни спомени от раждането си. За другите доктори нямам мнение, ЖК водех при д-р Кайрякова. Моето мнение е, че акушерката е много по-важна. Леко раждане на всички!

# 458
Ейй,момичета,д-р Ташков НЕ Е ПРЕДЛОЖИЛ сам предизвикването, аз сама си го поисках поради ред причини-далеч живея от София,страх си ме беше от преносване,нямаше никакви индикации за раждане,а аз реално избрах болницата заради д-р Ташков, а не първо болницата и заради нея лекаря. Имах опции и за Св.Лазар и за Вита, но просто д-р Ташков има тооолкова лека ръка,че няма как да го заменя. А д-р Димова е моя малък ужас от болницата,товар лекар,който няма място в такава болница-не отговаря нито на стандартите на останалите специалисти, нито пък на цената,която си плащаме.
Прегледа за разкритие,с който тя уж искаше да ми "помогне" беше кошмарен кошмар! За 100-ен път го пиша ама не мога да го забравя 🤨😁

# 459
По принцип почти всички лекари са супер,но при естественото раждане наистина по-голямо значение има акушерката. Лекаря е там ако има проблем и да шие ако се наложи,акушерката е тази,която стои до вас,следи бебето и реално го вади. Моята акушерка беше мисля Дияна и беше наистина страхотна Heart За лекарите след 2 престоя в болницата мога да кажа,че всички лекари с изключение на Димова, бяха много любезни и отзивчиви,включително Кръстев, които ми е разширявал разкритието с пръсти, наистина много боли,но заради това не преносих.

# 460
Съгласна съм, че акушерката е важна при едно нормално нормално раждане. То и вкъщи можеш да родиш и на път за болницата. Въпросът е, че има вероятни усложнения и при нормалното раждане и тогава трябва да има добър опитен доктор.
При моето предишно раждане (като преди това имам още едно нормално безпроблемно) плацентата не излезе сама и след един час натискане по корема, напъване, голям кошмар, са ме поставили под пълна упойка за мануална екстракция (която се прави от доктора). Но са изпуснали едно парченце, заради което едва не си отидох от този свят. Не искам никой да плаша, моето е малшанс, но като се случи докторите са важни.
Попаднах при доктор Белкин в началото на бременността с ужасен дискомфорт, течение и сърбеж. Само за него имаше свободен час. Положението беше нетърпимо, всеки може да вземе секрет. Е той погледна бебето на ехографа за минута, каза че сега нямало да ми взима секрет, защото после така или иначе пак се взима и няма смисъл два пъти. Не коментирам уменията му да изражда, но у мен остана впечатлението, че грам не му се занимава. Платих си преглед за нищо и на следващия ден отидох при друг доктор, който веднага ми взе секрет и излязоха кофти неща за незабавно лечение.

# 461
Здравейте,
Споделям и моята история, свързана с болница “Надежда”.
Родих на 06.06.2020г.: неуспешен опит за естествено раждане, последвало секцио и коремна операция.
Ще започна с позитивните неща, защото е хубаво да се започва с доброто:
➕ д-р Персенска - прекрасна, мила и очевидно си е свършила работата ❤
➕ д-р Генадиева - спокойна, любезна, винаги отговаря и е на линия дори за най-безумните въпроси
➕ по време на раждането: наистина имаше желание да стане по естествен начин, извикаха хирург по нощите, което е голям плюс, особено в моя случай!
➕ след раждането: ВСИЧКИ бяха изключително внимателни, усещах специално внимание, тъй като не бях в добро състояние, избощо. Посещаваха ме често, обръщаха ми внимание. Бях сама в стая - не съм се чувствала изоставена или забравена в нито един момент, а постоях доста в болницата.

За съжаление има някои неща, които не мога да не отбележа:
➖ Дъщеря ми е резната със скалпел по лицето, по време на ваденето
➖ Не можех да кърмя заради антибиотиците, които ми вливаха. Когато вече можех да кърмя, след 3-4 дни, ми вляха антибиотик по погрешка - някакъв, който вече не е трябвало да ми вливат. Това отложи с още един ден кърменето, което не беше ОК за мен, тъй като вече беше минало доста време от раждането и беше хубаво да започнем възможно най-скоро с опитите.
➖ От корема ми стърчат конци - за мен това е безумно. Имам 3 стари коремни операции и не ми стърчат конци от тях. Вече няколко пъти ходя с молба да ги погледнат и оправят. Подкъсяваха ги 2 пъти и накрая ми казаха да си запиша час при хирург, за да ги погледне. Аз бях ходила и при хирург още в началото, но той мислеше че са резорбируеми и ще се махнат. Оказа се, че не е работено с резорбируеми конци при мен, което за мен няма значение - те си знаят работата. Не ме интересува с какви конци съм шита, просто не искам да стърчат от корема ми. Освен конци се виждат и топчета (това са възли) по кожата. Било, защото съм много слабичка - ако съм имала мазнинка, нямало да се виждат.

Цялостана ми оценка за отношение и внимание е отлична, някак си ще преживея и (надявам се) ще свикна със стърчащите конци, НО няма да простя обезобразяването на лицето на дъщеря ми. Порязана е по бузата, благодарна съм че не е било малко по-нагоре, защото щеше да остане без око. Белегът няма и не се маха.
Едва ли ще имам възможност да имам друго дете, но ако се случи няма да рискувам и то да бъде резнато по лицето. Не ме интересува дали е малшанс и каква е статистиката на порязани деца по време на секцио.

# 462
Здравейте, някой има ли пресни впечатления от д-р Д.Илиев? Запазих си час за преглед при него, но нямам представа как работи.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 15:35 от BettyBoop

# 463
  • София
Здравейте,
Споделям и моята история, свързана с болница “Надежда”.
Родих на 06.06.2020г.: неуспешен опит за естествено раждане, последвало секцио и коремна операция.
Ще започна с позитивните неща, защото е хубаво да се започва с доброто:
➕ д-р Персенска - прекрасна, мила и очевидно си е свършила работата ❤
➕ д-р Генадиева - спокойна, любезна, винаги отговаря и е на линия дори за най-безумните въпроси
➕ по време на раждането: наистина имаше желание да стане по естествен начин, извикаха хирург по нощите, което е голям плюс, особено в моя случай!
➕ след раждането: ВСИЧКИ бяха изключително внимателни, усещах специално внимание, тъй като не бях в добро състояние, избощо. Посещаваха ме често, обръщаха ми внимание. Бях сама в стая - не съм се чувствала изоставена или забравена в нито един момент, а постоях доста в болницата.

За съжаление има някои неща, които не мога да не отбележа:
➖ Дъщеря ми е резната със скалпел по лицето, по време на ваденето
➖ Не можех да кърмя заради антибиотиците, които ми вливаха. Когато вече можех да кърмя, след 3-4 дни, ми вляха антибиотик по погрешка - някакъв, който вече не е трябвало да ми вливат. Това отложи с още един ден кърменето, което не беше ОК за мен, тъй като вече беше минало доста време от раждането и беше хубаво да започнем възможно най-скоро с опитите.
➖ От корема ми стърчат конци - за мен това е безумно. Имам 3 стари коремни операции и не ми стърчат конци от тях. Вече няколко пъти ходя с молба да ги погледнат и оправят. Подкъсяваха ги 2 пъти и накрая ми казаха да си запиша час при хирург, за да ги погледне. Аз бях ходила и при хирург още в началото, но той мислеше че са резорбируеми и ще се махнат. Оказа се, че не е работено с резорбируеми конци при мен, което за мен няма значение - те си знаят работата. Не ме интересува с какви конци съм шита, просто не искам да стърчат от корема ми. Освен конци се виждат и топчета (това са възли) по кожата. Било, защото съм много слабичка - ако съм имала мазнинка, нямало да се виждат.

Цялостана ми оценка за отношение и внимание е отлична, някак си ще преживея и (надявам се) ще свикна със стърчащите конци, НО няма да простя обезобразяването на лицето на дъщеря ми. Порязана е по бузата, благодарна съм че не е било малко по-нагоре, защото щеше да остане без око. Белегът няма и не се маха.
Едва ли ще имам възможност да имам друго дете, но ако се случи няма да рискувам и то да бъде резнато по лицето. Не ме интересува дали е малшанс и каква е статистиката на порязани деца по време на секцио.
Направо настръхнах от разказа Ви. Не знам как успявате да напишете и нещо позитивно за болницата след всичко, което сте преживели с бебето. Грешки стават-факт е, но неглижирането на остатъчния Ви проблем след операцията ме плаши. За съжаление имам приятелка, която твърди, че по време на раждането/ престоя беше почерпена с бактерии и след това се оплакваше от същото отношение тип “оправяй се”.
Чак ми се прииска профилът Ви да е фалшив. Все едно в различни болници сме раждали.
За белега-предполагам сте пробвали и пробвате какво ли не, но си позволявам да препоръчам мехлем с невен (домашно приготвен), супер успех при белези има.
П. С. Конците, ако не са резорбируеми не трябва ли да се махнат? С все възлите? В потрес съм.

# 464
Кой е хирургът?

Общи условия

Активация на акаунт