МБАЛ Надежда - тема 18

• 73 376
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
При мен правиха фасони, но да, зависи кои са на смяна. А и както раждах на Коледа и повечето бяха криви, че им се падаше да работят, хептен криви. Една имаше направо ми държеше сметка: "Ама много ли ви е зле? Не забравяйте, че в 22ч има финално хранене". Идеше ми да им кажа, че плащам шапка пари за това раждане и ще им го оставям колкото често имам нужда. Срамота за имиджа на тази болница. Дори физически да се чувства добре родилката, особено при първо раждане психическото натоварване и недоспиване си казва думата и е добре поне вечер да я отменят.

# 436
Да, при първото ми секцио през 2016 нощувките бяха 5, сега са 4, като се брои и тази нощ преди секциото. Много бързо ми мина всичко през ноември 2020. В интерес на истината никакъв проблем не правеха акушерките и никой не се мръщеше, ако решиш да оставиш бебето за през нощта в неонатология. И аз очаквах да правят физиономии, но не, изключително мили и всеотдайни бяха.
Наистина са страхотни 💗 Първата нощ след реанимация не ми беше особено комфортно и го оставих при тях, за да се опитам да спя и бяха толкова мили 💗

# 437
Аз не знам защо си мислите, че само при първо раждане, човек има дискомфорт. За протокола имам три
Та на въпроса. Секциото не е шега. Не напразно има раздвижване. Това е коремна операция, подгответе се психически. Пият се профенид, системи има. Не е песен да станеш и си тръгнеш. Освен това, как мислите тръгваш и утре се връщаш без тест в тая корона. Да има и криви акушерки... Но не знаете в държавните болници какво и да и там съм плащала. И какво от това.

# 438
През 2016 имаше конкретно една такава крива акушерка, дето се мръщеше. Обърнах внимание на табелката как се казва и после си написах коментар в анкетата изрично за нея, че е държала сметка на майките защо си оставят децата. Това е лична преценка, всеки има различно усещане за това как се чувства и има право да се възползва от помощта им, те за това са там.

# 439
Благодаря ви, момичета. Знам, че е сериозно. Коремна операция си е, режат органи. За съжаление, бебето седи седалищно, какво ли не пробвах да се обърне, вкл. и д-р. Киров от Тина Киркова пробва, но не искаше и веднага си се завъртя. Даже сега като го пиша ме побиват тръпки, стори ми се много страшно, а реално я завъртя на 30градуса съвсем леко, но аз си изкарах акъла. Та, затова ще ходя секцио, не мога да поема риск с първо седалишно бебе, май и говорят, че не е малко. А иначе аз не разбирам защо трябва да спя там в неделя, днес минах за Пи си ар, реално днес е петък, но каквото такова. Незнам защо, но май покрай пандемията го усещам повече като място затвор, не като частна болница, в която имаш удобства и реално си е необходимо наблюдение. Ако не беше АГ, който е там, може би щях да отида в Майчин дом или Шейново. Там чувам, че и багаж могат да ти донесат, в Надежда един плод да ми се дояде, ако не си нося, това е.. но ще се опитам да се настроя позивитно и квото такова....

# 440
Последното нещо, с което свързвам Надежда, е затвор. В Майчин дом имах “щастието” при първата ми бременност да се излъжа да отида и ме метнаха с една тридневна пътека. Е, там вече наистина е кошмар, травмирах се за цял живот и не искам да стъпя там. Още тогава бях наясно, че искам да раждам в Надежда и никъде другаде. Болницата си има правила, но всички те са за нашата сигурност и наше добро, аз драма в това не виждам. Организирах се да стегна целия багаж наведнъж и не съм чувствала липсата на нещо. Е, с първото раждане би беше разнообразие, че храненията се случваха в трапезарията и че имах свиждания, но не ми е това най-важното в избора на болница. Та, мисълта ми беше, в сигурни ръце сте, попаднали сте на правилното място, просто им се доверете и ги оставете да си свършат работата.

# 441
В Надежда също могат да ти донесат допълнително багаж. Просто го оставят на гише Информация и казват за коя стая и пациент е. Санитарката слиза и ти го качва в стаята.

# 442
На мен също два пъти ми донесоха багаж, няма проблем с това. Не се настройвай негативно няма особен смисъл.

# 443
Искам да попитам раждалите в Надежда, ако при тръгнало нормално раждане се звънне в болницата с въпрос кой доктор е на смяна в родилно, дали ще дадат такава информация? Знам, че няма избор на екип за нормално раждане, но има един конкретен доктор, на който не бих поверила раждането си, бременността си следя при доктор Ташков. Следя се и паралелно при доктор от друга болница, който бих могла да избера за раждане, но предпочитам Надежда, стига да имам информация за дежурния екип. Thinking

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 19:04 от Tickles

# 444
  • София
Искам да попитам раждалите в Надежда, ако при тръгнало нормално раждане се звънне в болницата с въпрос кой доктор е на смяна в родилно, дали ще дадат такава информация? Знам, че няма избор на екип за нормално раждане, но има един конкретен доктор, на който не бих поверила раждането си, бременността си следя при доктор Ташков. Следя се и паралелно при доктор от друга болница, който бих могла да избера за раждане, но предпочитам Надежда, стига да имам информация за дежурния екип. Thinking
И аз това съм ди мислила по абсолютно същите причини. В крайна сметка докторката, при която там се следях ми каза, че ако искам ще дойде, когато раждам, дори да не е на смяна. Така и стана, иначе и аз бях притеснена да не ми се паднат 2ма конкретни лекари и се колебаех дали да раждам там. При д-р Ташков ходех на частни прегледи и е супер. Дали не би се съгласил на подобно нещо и той?
Конкретно на въпроса: на рецепция мисля, че са на настроение и късмет.

# 445
Момичета, кои са лекарите, които искате да  избегнете в родилна зала?

# 446
Аз лично бих избегнала Белкин и Арабаджикова.
Момичета, кои са лекарите, които искате да  избегнете в родилна зала?

# 447
Matta, не съм го питала още, имам доста време, не знаех, че им позволяват. Дано!!

Аз също визирах доктор Белкин, като казах, че не бих поверила раждането си на него. Повечето не ги познавам и нямам мнение, но за него конкретно имам.

# 448
Аз скоро родих при д-р Ташков, като избрах болницата само заради него, нямах оредишни впечатления. Следях се в частния му кабинет, но той няма как да се отзове на тръгнало естествено раждане, след много жени и е доста зает, но с него се разбрахме за дата, в която той е на смяна да предизвикаме раждането, но то реално съвпадаше и със самия термин, а бебето така или иначе не излизаше и някак се почучиха нещата, хем да е на термин, хвм да е при него, но пък предизвикано .. 😁 А и аз не искам да преносвам.

# 449
И аз имам впечатления от д-р Белкин и подозирах, че той е един от лекарите, които искате и вие да избегнете. За д-р Димова също чувам от познати и приятелки доста неприятни неща от последните месеци... Confused

Общи условия

Активация на акаунт