Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 512
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • Berlin
Вижте дали не става и с тези бусове, които пътуват насам-натам. Аз съм ги ползвала за някакви багажи 2-3 пъти. Даже и аз планирам да пратя нещо така. Не знам с куриерска фирма колко излиза, но от тези превозвачи последно ми бяха дали цена от 70-80лв до София/Ямбол за един кашон до 15кг. Последно, последно, сега като гледам мейла, е било миналия декември. 😂

# 181
Не мисля, че DHL са скъпи до България. Скоро изпратих смарт часовник на близък, платих около 6 евро и пристигна за 5-6 дни.
Ако зависи от мен, Хермес не бих ги ползвала никога. За съжаление още се ползват от доставчици. Затова и вече поръчвам почти само от Амазон, те не доставят Хермес.

Доставката на 15 кг е нормално да струва 35-40 евро.

Как имате кураж да пускате по бусове? На едни познати, които имат български магазин им конфискуваха буса в Унгария. Те на отиване към България така събират пратки, но някой дал пратка с крайно непозволено съдържание. И шофьора им арестуваха заедно с буса. Кой, как и дали въобще си получи пратката не знам. Дори и да не става дума за нещо толкова крайно, пак гаранцията е никаква.

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 21:56 от Анонимен

# 182
Наскоро изпратих един колет около 16 кг на моя приятелка в България с DHL, излезе ми около 35 евро. Съвсем разумна цена за услугата. Със съмнителни бусове не бих се занимавала, едно че с тях няма никаква гаранция, второ ми се струва страшна хамалогия, не само за мен, но и за получаващия.

# 183
  • Berlin
Ами при нас бяха гумите на колата и едно колело и определено беше по-удобно някой да ги вземе от нас и да го достави до адреса.😀 Проблеми не сме имали, но той човекът редовно пътува и има редовна клиентела, доколкото разбрах, случи се така, че обиколихме половин Берлин заради тия гуми един път.😅 Но ще проверя DHL следящия път, когато искам да пратя нещо по-малко.

# 184
Момичета,аз започнах да планирам коледния пакет с подаръци за Бг,но се чудя дали може от тук да изпращаме и някаква храна,която е пакетирана! Зет ми е фен на един швацвалдски шпек във вакуумна опаковка,та се чудех дали може да го добавя в колета? Christmas Tree

Може. Не проверяват колетите, поне пощата, в ЕC е все едно се праща в рамките на страната.
Джинжифил и аз пращах Simple Smile издържа, за около 5-7 дни пристига.

# 185
Надявам се да няма проблеми,все пак няма да пращам месо от месарницата,ами вакуумна опаковка! Poultry Leg Скоро изпращах пакет с дрехи и козметика с ДХЛ- за 10 кг. пакет
(120/60/60) платих 21 евро онлайн,в пощата ако платиш мисля,че е по-скъпо!

# 186
  • Немция
Бях чула от близки за безумната цена на джинджифила в България още през септември , но си помислих, че са се объркали. Grin

# 187
Аз пращам с пощите само, в Бг влиза със speedy, ако го чекират в София след обяд, късно през нощта или сутринта е във Варна и го доставят същия ден. Не е имало грандиозен проблем до сега, два пъти се е случвало да се забави пакет. когато 3 дни (или 5, не помня) няма движение, се попълва онлайн форма, качват се фактури и всички документи. Първия път се появи след ден-два, доставиха го, нямаше проблем. Втория път беше пратен в Ню Йорк Simple Smile всичко беше надлежно отразено при проследяването, обадих се, казаха, че е грешка при пренасочването, попълних каквото трябваше, от там го доставиха директно в Бг без да влиза отново в Германия.
Цените не са високи, мисля до 30 кг може да се прати пакет. Срещу около 3 евро дори ти го вземат от къщи, ако е онлайн франкиран.

# 188
Изпращам пакетирани храни и напитки за България. Никога не съм имала проблем.

# 189
Според мен може,стига да издържи по време на пътуването,защото знам че около седмица отиват доставките до Бг.
Аз мисля да изпратя джинджифил до Бг Sweat Smile ,че май килограма му там е станал около 30лв. Dizzy Face
Мисля да изпратя с Хермес ,някой пращал ли е пратки до Бг с тях,нека сподели,чеза първи път ще изпращам ,а DHL гледам са скъпички..
Не знам къде в БГ е това, но в София, в Била в Лозенец  преди дни купих джинджифил за 7 и нещо лв килото. Нека проверяват в големите вериги, в Лидл също е под 10 лв килото, не си струва да се праща от чужбина.

# 190
Аз пращам с пощите само, в Бг влиза със speedy, ако го чекират в София след обяд, късно през нощта или сутринта е във Варна и го доставят същия ден. Не е имало грандиозен проблем до сега, два пъти се е случвало да се забави пакет. когато 3 дни (или 5, не помня) няма движение, се попълва онлайн форма, качват се фактури и всички документи. Първия път се появи след ден-два, доставиха го, нямаше проблем. Втория път беше пратен в Ню Йорк Simple Smile всичко беше надлежно отразено при проследяването, обадих се, казаха, че е грешка при пренасочването, попълних каквото трябваше, от там го доставиха директно в Бг без да влиза отново в Германия.
Цените не са високи, мисля до 30 кг може да се прати пакет. Срещу около 3 евро дори ти го вземат от къщи, ако е онлайн франкиран.
Тук нашата поща пише DHL само,възможно ли е изпращане оттук със пощата,а там Спиди да ги разнася?Аз мисля,че щом пише DHL,значи и в Бг пак те....: thinking:

# 191
Бях чула от близки за безумната цена на джинджифила в България още през септември , но си помислих, че са се объркали. Grin
И наистина са се объркали. В София в големите вериги е под 10 лв/кг дори и без намаление. Ако някъде е 33 лева/кг, вероятно е в малко населено място без присъствие на големи вериги.

# 192
DHL не ги ли поемат бг пощи там? На мен с тях не ми се рискува. Тук някой препоръча ups, мисля с тях да се пробвам.

# 193
  • Немция
И наистина са се объркали. В София в големите вериги е под 10 лв/кг дори и без намаление. Ако някъде е 33 лева/кг, вероятно е в малко населено място без присъствие на големи вериги.
Става дума за окръжен град, не за София. От септември ми е информацията и не беше 30 лева, но да речем 15-20 лева килограма. Оттогава не сме подхващали тази тема, но сега се присетих, като прочетох за 30 лева.

# 194
Скрит текст:
Става дума за окръжен град, не за София. От септември ми е информацията и не беше 30 лева, но да речем 15-20 лева килограма. Оттогава не сме подхващали тази тема, но сега се присетих, като прочетох за 30 лева.
Някъде някое малко квартално магазинче се опитва да спекулира, вероятно. Но нека търсят в големите вериги, Била, Лидл, в София и в ПроМаркет (места верига) също е на цени под 10 лв/кг. Аз много често го купувам и затова знам цените, у нас се пие чай непрекъснато.

Общи условия

Активация на акаунт