Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 513
  • 736
  •   1
Отговори
# 195

Тук нашата поща пише DHL само,възможно ли е изпращане оттук със пощата,а там Спиди да ги разнася?Аз мисля,че щом пише DHL,значи и в Бг пак те....: thinking:
[/quote]

То си е Deutsche Post, в рамките на Германия доставката на колети е аутсорсната на DHL. DHL експрес е друга услуга. В Бг преди се доставяха с Бг пощи, може би от 2-3 години - не, предполагам по същия начин доставката на колети е прехвърлена на други фирми.

# 196
Тук струва към 7 евро килото. И 20 лева да е в България, не си струва. Колко джинджифил ще изядеш и колко да траят запасите? Дъщеря ми миналата седмица донесе два корена, единият го гледам, че вече чернее в хладилника.

Аз се чудя как да се снабдя с храна от България, вие натам изпращате. 😂 И от Италия и Испания няма да откажа, но ако на мен някой ми прати храна от Германия ще помисля, че има странно чувство за хумор. Да не се обиди някой, въпрос на вкус. Моят кулинарен вкус е крайно анти немски, на семейството ми също. За бирата само ги признавам и имат много добри бели вина, но и двете не са трудни за намиране даже в България.

DHL и Deutsche Post са обединени и са едно и също нещо почти.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 10:11 от Анонимен

# 197
Аз от Германия не съм пращала за Бг. Но са ми пращали от Бг със Спиди и в Германия пристига с ДПД. Може да ги погледнете и тях.

По едно време мислех да пращам от Германия за България с ДПД, ако не се лъжа цените започваха от около 30 евро.

# 198
  • Немция
Наши роднини са носели храна от Германия и още как.
Например хляб от хлебарница. Grinning Винаги им се е услаждал и се е случвало да си пренесат немски хляб.
И други продукти са носели, да не изброявам сега.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 01:04 от Бибит

# 199
  • Берлин
Аз не харесвам немската кухня, а и вкуса на немците към храната. Приспособила съм наличностите към нашия вкус и хранителни навици. През ум не ми е минало да пращам храна оттук към Бг. Иначе в Берлин има превозвач с официални документи и застраховка. Не знам питането за къде е. Цена до София 1€/кг беше, после с Еконт или Спиди препращат до адрес. Приятелка ги ползва редовно гбг.бг са с латински букви.
Трябва ми огромен пъзел поне 3000 части с изглед от Берлин. Чудя се да обикалям ли познати места или онлайн да ровя.
Чета за Мони- мислех,че е нещо безобидно. Стискам палци

# 200
  • München, Deutschland

Трябва ми огромен пъзел поне 3000 части с изглед от Берлин. Чудя се да обикалям ли познати места или онлайн да ровя.

Папурче, като голям фен на пъзели с бая колекция, ти казвам, че е малко вероятно да намериш такъв огромен точно на Берлин. Всички серии на добрите производители с тези размери ги знам и следя...

Ето ти една стара серия на Равенсбургер, ако намериш някъде изостанал в ибей или на старо, друго изобщо не намирам.

https://www.amazon.co.uk/Ravensburger-17036-Berlin-Impressions-3 … ces/dp/B002EZZ6TY

Иначе тъкмо видях, има различни варианти с по 1000 парчета, ако те устройват.

Попринцип може да ти принтират твоя снимка на пъзел, но ако изобщо я има услугата в този размер, цената би била космическа...

# 201
На мен пък ми е много странно като каже някой, че не харесва немската храна. Немските хранителни продукти или немската кухня? Защото това са две съвсем различни неща и предполагам, че никой не е принуден да яде немски манджи.
От немската кухня харесваме само малко неща, но и не сме опитвали традиционни рецепти от всички краища на страната. От българската кухня също май само таратор правим точно “по рецепта”. Купувам си качествени продукти (избор има!) и си готвя каквото ми е кеф.
Иначе и моят баща (върл националист) си е носил хляб и кисело мляко към България.

Следя какво пишете за доставчиците към БГ, че и аз се каня да спретна колет с изненади (включително хранителни стоки 😄) за родителите ми.

# 202
Във всяка страна, в която съм била, съм откривала нещо вкусно, което е част от националната кухня. Тук, в Германия също. Има традицонни храни, които ги ценя и ми се услаждат.

# 203
  • DE
Не готвим немски манджи, то не е и нужно. Но качеството на повечето неща е доста по- добро от българското. Да ви кажа честно, последните няколко години като се приберем отпуската имам стомашни проблеми докато се пренастроя на наши продукти. Приятели живеещи в Италия споделят същото.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 10:28 от дането

# 204
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Предполагам, че и в Бг има качествени хран.продукти, но не са така достъпни ( да са от магазина) като в ДЕ.

Аз с моята глутенова нетолерантност имам огромни проблеми.

От немската кухня готвя само отделно неща, които ми допадат, но и от българската е същото.
Този разговор го водихме вече, май покрай рибите и морските дарове.

Щолен и шпекулациус много вървяха при родителите ми, сега ги има и там, купуват си.

# 205
И аз си имам любими немски ястия, но готвя основно български манджи. Така съм се научила. Проблеми с храната нямам никъде. Пращала съм колети до 5 кг за 17 евро до преди  3 г. с Deutsche Post към България. Пристигат, доволна бях, защото побираха и по-обемни предмети в рамките на 5 кг. Сега ползваме български онлайн магазини за подаръци на племенниците. Щолени и немски сладки ги има и в София, така че оттук няма смисъл.

# 206
Аз харесвам немските храни, качеството им добро, няма място за сравнение с българските продукти. Сори, ако звучи непатриотично.
Изпращала съм колети с Deutsche Post, нямало е проблеми.

# 207
  • Немция
Тук са майстори на хляба. Такова голямо разнообразие на хляб никъде не съм виждала.

# 208
Ще следя и аз за препоръки за куриер до България. Опитът ми с DHL е 50/50 - половината пратки пристигат без проблеми, другата половина въобще не пристигат, или са отваряни и липсват неща ( за това обвинявам основно Български пощи и то филиалите им в малък областен град, в големите градове сигурно е по-добре). Важни документи пращах с UPS, трябва да видя как са при тях условията за пакети. От Хермес и ДПД услугите в Германия съм недоволна, но партньорите им в България са коректни, ще ги мисля и тях. Искам да пратя скъп коледен подарък и затова е голямото мислене, нямаше как да го пратя директно до бг адрес.

# 209
Моите роднини също много харесват немските хлябове. Няма да забравя първия път, когато взех брат ми в една немска пекарна. Просто му падна чейнето от разнообразието и искаше всеки ден да вземам различен хляб, за да ги опита.
От немските рецепти много обичам Sauerbraten с червено зеле и картофи. Едно местно от нашата провинция много обичам - Dippelappes - картофи, праз, шпек и ябълков мус. Голям бъркоч, обаче е много вкусно. Харесвам и Sauerkraut mit Leberknödel und Speck. Това последното се спуквах да го ям през една от бременностите.
Дано скоро имаме хубави новини за Мони!

Общи условия

Активация на акаунт