Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 517
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Тук са майстори на хляба. Такова голямо разнообразие на хляб никъде не съм виждала.

Под "никъде" какво имаш предвид?

Ние хляб купуваме само от турски и италиански магазини. По немските бекерайници са само замаразени заготовки, според мен отврарителни. Имам приятелка, която е от години управител в една от веригите и казва, че всичко пристига замразено.

Аз хляб почти не ям, но мъжът ми без хляб не може и твърди, че от тукашните има киселини и се подува. За вкус да не говорим.
Германците нямат вкус за нищо, в това число и храна. За техника равни нямат, може би и за бира, макар да се твърди, че чехите ги водят.

Аз въобще не се придържам към българската кухня, за качество на продукти говоря, че и за разнообразие. Вече навсякъде където отида се връщам с храна, а никога не съм го правила.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 11:37 от Анонимен

# 211
E, deutsche Brotkultur влезе дори в списъка на  световното културно наследство на Юнеско. 
Аз почти нищо от българската кухня не ям, само баница и тиквеник, доста повече неща от немската кухня ми харесват. Но и аз подобно на Катерица, си харесвам по нещо от всяка кухня по света, а и вкъщи ММ готви много интернационално.

# 212
  • Немция
Софт, имам предвид различни страни в Европа.  Както и Турция.
Дори и в Австрия не видях такова разнообразие на хляб. Обаче имат тестени изделия, подобни на българските. По-скоро българските производители са вземали пример от Австрия.

Емели, да, имаше някакъв рекорд с немското хлебно разнообразие. 300 вида хляб или нещо от този сорт.

# 213
И 1000 да направят, все тая. Явно ползват лошо брашно в комбинация с клетите им кулинарни умения. За сладкиши да не говорим.

# 214
  • Немция
Софт, Grinning, ти си на друга планета май.
Всеки с мнението си. Hands V

# 215
Бибит,
Като написа "планета",  да ви кажа, до НГ времето ще е натоварено със силна енергетика. Внимавайте.🤗

# 216
Софт, Grinning, ти си на друга планета май.
Всеки с мнението си. Hands V

И за теб си мисля същото, но мир да има. 😂

# 217
Soft Click, сериозно ли не знаеш как/откъде да си набавиш качествени продукти?!?! Учудвам се.

Катерица, какво точно значи това?

# 218
Аз също искам скъпи неща да пращам и затова се чудя с кой/какво..
Вече от много години не нося нито една троха от БГ..нищо не ми липсва от храната там. Последно лютеници носех, сега има бг магазин и не съм стъпвала там от поне 3-4 год..
Без хляб ние не можем, купувам от био магазин, доставят го всяка сутрин, сега дали е бил замразен и изпекан преди доставката в 7:30 не знам, но са им вкусни хлябовете. Имат за всеки вкус по нещо.

# 219
  • Berlin
Ако искате да подарите нещо вкусно и качествено, може да ползвате кашон Хармоника, имат много хубави неща - кашкавал, кисело мляко, сирене, заквасена сметана, всичко е много вкусно и с истински вкус. https://kashonharmonica.bg/ Сиропите също, в България доста често купувах от тях разни неща.

# 220
Здравейте всички в групата!Имам няколко въпроса относно преместване в Германия и какви са стъпките след като пристигнете.Аз с дъщеря ми(11год.)се преместихме преди 2 месеца,намерихме жилище,обзавеждах го,защото беше празно.Тя ходи на училище,аз в понеделник започвам курс по немски.Регистирали сме се в общината,регистрирам се и в агенцията като търсещ работа...Нямам представа за живота и за работа и т.н...Доста неща прочетох и вашите съвети ми помогнаха преди да дойдем.Има ли някой който скоро е минавал по този път да помогне със съвет и информация,може и срещу заплащане...Знам че всеки си има някакви проблеми в това корона време но ако има някой ще се радвам!
Извинявам се за дългият пост и бъдете здрави!

# 221
  • Варна
Момичета помагайте. Искам да платя билет онлайн с немска карта, но не става. Номера който е отпред на картата пиши че е IBAN и не става да го въведа. Пробвах, но цифрите са много. Започва с DE61. Банката е Комерс банк. Отзад също до подписа няма ccv код, а има BIG.

# 222
Dianehri,супер,че сте намерили жилище без да имате работа- в моя град това е повече от невъзможно! Важното е бързо да напреднете с езика,за да можете да се оправяте до колкото е възможно сами.Аз бях намерила една жена,която имаше фирма и ни помагаше с попълване на документи и със съвети кое как е устроено тук,срещу заплащане... Името и беше публикувано в един информационен  бюлетин за българи в Бавария и имаше много полезна информация,за различни българи,които са адвокати,лекари,преводачи и т.н.

# 223
Благодаря за бързия отговор!
Къде да намеря тази информационна брошура?
Ние сме в Дюселдорф.

# 224
Alatea аз също имах такъв проблем, но така и не намерих как да платя с немската карта. Гледах си документите от банката (Шпаркасе) да не би да има някакъв друг код и номер, но не намерих.
Накрая понеже бързах си прехвърлих пари в бг картата и платих с нея.

Общи условия

Активация на акаунт