Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 523
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
За такова плащане Ви трябва или немска кредитна карта или българска дебитна, която играе ролята на кредитна. Иначе не става. Аз имам Visa българска от българска банка с номер и доп. число дебитна, като кредитна и с нея плащам подобни сметки. Немските жирокарти не могат, те имат само IBAN. Питах в немска банка и те ми разясниха и казаха да си извадя кредитна, ако искам. С българската плащам в Амазон, с немската не мога например.

# 226
С немските нормални карти не става. Тук Виза и Мастър дебитни карти почти няма, освен в N26. Значи само с немска кредитна става, предплатена или не. Аз затова си направих в N26 сметка.
Пробвайте с виртуална Мастър карта от Google Pay. И такива имаме. Другият вариант е с банков превод, в Уизеър например, а Райънеър приемат Пейпал.

# 227
  • DE
За такова плащане Ви трябва или немска кредитна карта или българска дебитна, която играе ролята на кредитна. Иначе не става. Аз имам Visa българска от българска банка с номер и доп. число дебитна, като кредитна и с нея плащам подобни сметки. Немските жирокарти не могат, те имат само IBAN. Питах в немска банка и те ми разясниха и казаха да си извадя кредитна, ако искам. С българската плащам в Амазон, с немската не мога например.
Странно, аз плащам точно с такава в Амазон Thinking  за самолетни билети и други покупки имам Револют.

# 228
С Амазон направо ми е сверзана сметката, но самолетни билети няма как да се купят с карта която няма номер и секюрити код, освен ако картата не е свързана с някакво приложение и то съществува като платежно средство в сайта.

# 229
дането,
 в Amazon.com плащаш с немската карта с IBAN или в Amazon.de плащаш със сметката директно към тази карта. Има разлика. В немския амазон плащам с немска сметка директно, карта не ми трябва, но в американския си трябва Visa или Mastercard или кредитна. Немските дебитни нямат секюрити код, както каза Soft Click.

# 230
Те и номер нямат.

# 231
  • DE
Въвела съм данните на карта с айбан. Когато трябва да потвърдя плащане ме пита с коя карта, имам две запаметени.

# 232
В сайт за продажба на самолетни билети това няма как да стане.

# 233
Мони вече не е в реанимация, тоест е малко по-добре, но предстои дълго лечение и възстановяване. Праща ви поздрави.

# 234
  • DE
Не съм казала, че съм плащала билети, плащам в Амазон с нея.

# 235
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз да се върна на хляба: да, много видове имат, хубав им е, но  Geiz ist geil културата се промени много пейзажа и е точно както казва Софт: замразени заготовки.

Софт, мъжът ти се подува от добавките, ензимите.
Ако намерите бекер, който работи със Sauerteig , което втасва поне 24ч , то е съвсем друго. Ама малко останаха.

Мьос, благодаря, че сподели за Мони. Имаш ли контакт с нея/мъжа й. Може да й пратим картичка от всички нас или който иска.

# 236

Софт, мъжът ти се подува от добавките, ензимите.
Ако намерите бекер, който работи със Sauerteig , което втасва поне 24ч , то е съвсем друго. Ама малко останаха.

Знам. Намерихме такава пекарница преди седмица в Кьолн. Киселините обаче няма да са от маята, той цял живот хляб с мая е ял, а и турските и италиански хлябове, които купуваме са с мая.

Радвам много се за Мони. 🤗

# 237
Къде съм написала мая?!

# 238
Ами Sauerteig е тесто с квас и изключва мая, доколкото знам. Въобще обаче не говоря за мая и ензими, а за вкус и качество.

# 239
Ами вкусът и хаптиката ги докарват с добавки, които не са deklarationspflichtig 😉. Маята не влиза в това число.
Качеството на око няма как да го прецениш.

Общи условия

Активация на акаунт