Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 532
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря ви, дори не ми е хрумвало подобно нещо.

# 286
  • Немция
Хайде да хвърляме боб... Ще затворят ли училищата до 2 седмици, ако така бавно и славно броя на новозаразените се качва?
Според мен да, поне в по-засегнатите провинции-даже ми се иска, макар и да не е оптимално за учениците. Предпочитам разделени класове, но училищната министърка на образованието в НРВ го забрани... Rolling Eyes Нямало достатъчно учители за такъв вариант .

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 22:45 от Бибит

# 287
Здравейте, имам следния казус. Направихме поръчка, която не ни беше доставена. След като се свързахме с него, той отказва да ни върне парите. Твърди, че не връщал пари при не пълен адрес, което въобще не е така. Адреса ни беше написан абсолютно точно. Въпроса ми е мога ли да се обърна към някоя институция и въобще има ли смисъл?Благодря на отзовалите се.

# 288
Мария2016, през сайт ли е поръчката? С кой сте се свързали, с куриерската фирма или с продавача? Казусът  е неясен,  дайте повече информация.

Бибит,  май май ще го карат присъствено докато не стане съвсем апокалипсис.  В съседното училище до гимназията на малките, има 2 класа с ковид положителни деца. Под карантина са само седящите до тях на един чин, никакви други - нито съученици, нито учители. Нови правила някакви.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 23:00 от Mößbauer-Effekt

# 289
Под карантина са само седящите до тях на един чин, никакви други - нито съученици, нито учители. Нови правила някакви.

Ужас.

# 290
  • Немция
В нашето основно училище карантинираха цял клас. И групата от съседния, която е била на занималня с тях. И учители. И тест за всички под карантина.
Това преди 2 седмици.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 23:07 от Бибит

# 291
Да видим. Двете училища делят една спортна зала, двор и менса, скоро очаквам и при нас случаи.
Съседи са ни две семейства родители от засегнатите класове,  притеснени са и с право.

Ние запазихме часове за тестове за антитела,  защото имаме основание да смятаме, че пак го изкарахме, пак леко. Да видим прави ли сме.

# 292
През сайт е поръчката. Свързахме се с продавача. Те ни изпратиха проследяващ номер,в който е описано че пратката е върната при продавача. Обеснението на DHL е, че липсва табела на звънците, което не е вярно. Всеки ден получаваме други пратки.

# 293
Продавачът трябва да върне парите, след като стоката си е обратно при него. Оплакване през сайта ? При платформи като Амазон и ибей си има ясни инструкции, работещи.
Да се разберете с продавача пак да ви прати стоката? Да се оплачете и в DHL също.

# 294
През сайт е поръчката. Свързахме се с продавача. Те ни изпратиха проследяващ номер,в който е описано че пратката е върната при продавача. Обеснението на DHL е, че липсва табела на звънците, което не е вярно. Всеки ден получаваме други пратки.
И на мен ми се случи, пишеше, че няма такъв получател на този адрес, свързах се с продавача и изпратиха наново пакета.

# 295
  • Немция
Мьос, голям "късмет", ако пак сте изкарали короната....
Как ще се разбере дали сте го минали отново, ако имате още антитела от предишния път? Или по количеството антитела може да се прецени?

При нас в началото на учебната година в едно училище имаше случай на заразен учител и никого не бяха карантинирали. Раздухаха случая в градския вестник, че не е било редно. Дадоха гласност.

# 296
Не знам тестовете тук дали ще са количествени, но абсурд да хванат старите антитела от боледуването ни през март.  През август антителата  бяха вече доста малко, сега сме ноември, ще тестваме през декември. Ще видим.

# 297

Да ви изпрати пак пратката. И на мен ми се случи веднъж с много важна пратка. Служителят от DHL написал, че няма такъв адрес и върнаха пратката на изпращача.
Ако сте платили с Пей Пал се оплачете там, ако не в банката ви.

Мъжът ми има колега, който беше заразен и никого не карантинираха, а даже са пътували нееднократно с него в една кола, освен другите служебни контакти. Излекуван е вече и е обратно на работа.

# 298
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Понякога ДХЛ шофьорите нямат време и въобще не идват и пишат, че няма такъв адрес или никой не е отворил.
Големите фирми оказват натиск върху ДХЛ, но малките нищо не могат да направят.😒

Мьос, кой тест поръчахте?

# 299
  • Berlin
Нашето училище реши да ползва едно приложение - Sdui (рекламират се като по-сигурни от WhatsApp и е само за училища), чрез него ще получаваме съобщения/файлове и има възможност за видео разговор, евентуално при онлайн обучение през него да минават уроците. Имахме тестови видео разговори онзи ден (аз 2, за двете деца). Ми супер зле беше. Връзката беше ужасна, но само на учителите, родителите се чувахме добре и без проблеми. Не знам при урок какво би било. Общо изкарах 1 час в среща, като поне 45 мин бяха оправяне на настройки и "не се разбира" и постоянно учителите ги дропваше и чакахме да дойдат пак. Не съм във възторг нещо. Smile Но явно се готвят за такъв вариант. Имахме писмо, в което пишеше, че имало "einige" случаи на вируса в училището, но те били покрити от есенната ваканция Thinking (така го разбрах).

Аз пък реших, че трябва да се сложа на диета и да отслабна поне малко, че ако се разболея, усложненията са ми в кърпа вързани. Поне се надявам това да ме мотивира достатъчно, че много се отпуснах и без това покрай това седене и работене от вкъщи. Сега само трябва да видя как да стане това. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт