Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 536
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Не сме поръчали тестове, запазих термин в лаборатория.

# 301
Нашите тестове още седят в кутията, така, както пристигнаха. На съпруга ми му правиха операция и отложихме процедурата, но не сме се отказали.
Бройките при нас зашеметяващо растат. На колежка дъщеря й е в карантина в момента заради Ковид в класа.

# 302
Благодаря много за съветите.
С PayPal сме платили, сигнализира и там. Предполагам, че въобще не е стигнал до нас шофьора от ДХЛ. Ще пиша отново на търговеца да ми изпрати поръчката. Но мисля, че и това няма да направи. С две думи няма какво др направя, така ли да разбирам.

# 303
Мария2016, щом сте писали на пейпал, значи или ще ти върнат парите или ще ти го доставят отново. Просто изчакай. На търговеца не пиши повече

# 304
Има ли някой да е летял последните дни от България? И да е кацнал на Кьолн/ Бон? Мъжът ми се прибира тази седмица и му се иска да знам как протича тестването и решението за карантина.

# 305
Момичета, ако има някой, който е минал през смърт на близък тук, ще съм благодарна да ми пише на лични какво и как се прави.
Скрит текст:
свекърва ми днес получи удар и прогнозата не е добра, свекърът ми е след усложнения след химиотерапия в друга болница в интензивното, и аз и мъжът ми днес просто сме смазани и не знаем какво ни предстои, други близки роднини няма и всичко на нас ще чака. Нямат Patientetverfügung, сега подготвихме едно генерално пълномощно ако може свекърът да го подпише и се чувстваме напълно безпомощни.

# 306
  • Берлин
Margolotta, не мога да помогна с инфо. Само те гушкам

# 307
Има ли някой да е летял последните дни от България? И да е кацнал на Кьолн/ Бон? Мъжът ми се прибира тази седмица и му се иска да знам как протича тестването и решението за карантина.

Аз не съм летяла тези дни, но неотдавна летях два пъти от и до Кьолн-Бон. От летището се излиза по нормалния начин, никой за нищо не те спира. Ако идваш от рискова държава имаше задължение да се мелднеш в едни палатки, които бяха до самия изход и да се тестваш или да отидеш веднага в карантина. От миналата неделя редът е друг. Преди да тръгнеш за Германия от рискова държава, каквато е България, правиш онлайн мелдунг. Като пристигнеш, стоиш в 10 дневна карантина, която може да се прекрати с тест направен най-рано 5 дни след пристигането. Тестовете за пристигащи от рискови държави са безплатни до 1 декември само.

https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende.html

Анмелдунг преди идването в Германия се прави тук

https://www.einreiseanmeldung.de/#/

Margolotta, съжалявам и съчувствам много. Не ги отписвай така бързо, може още да им е писано да живеят. Ако се случи най-лошото, знам че транспортът на тленни останки до чужбина е много скъп. Един приятел наскоро погреба майка си тук поради невъзможност да организира и плати всичко по пренасяне и погребване на тялото в България.

# 308
  • Germany
Марголота, не мога да помогна с информация, но имаш прегръдка и от мен!

# 309
Moni, как си?

margolotta, и аз не мога да помогна с информация. Дано всичко да завърши по най-благоприятния начин!

Mößbauer-Effekt, децата пак ли безсимптомни бяха? А защо не са ви тествали докато сте били болни? Или се приключи набързо с масовото тестване...

В гимназия наблизо не карантинирали никого от класа на болно дете, защото докато било на училище, всички били с маски и нямало нужда. Astonished

Положението в БГ много ме плаши. Страхувам се за близките си.

# 310
Благодаря Ви! Те са немци, та поне тревогите за транспорт са ни спестени. Свекърът се надявам да държи още, но ни предупредиха, че е за Pflegeheim с 24 часова грижа. Свекървата днес ни дойде като гръм от ясно небе, за съжаление не ни дават никакви надежди лекарите и казаха да се подготвяме.
И тук става страшно. Днес като извикахме нотарцт звъниха в 4 болници докато намерят къде да я карат, всички бяха пълни интензивните. Докато чакахме пред едната персоналът говореше, че утре очакват хладилни фургони, понеже всичко е пълно.
Мони, надявам се да се възстановяваш вече!

# 311
Marglotta, преди 17 г почина девера ми съвсем внезапно. Мъжът ми се обади на погребална агенция и те свършиха всичко според неговите искания. Ако свекърва ти е била набожна, ще организират опело ден преди погребението и в деня на погребението също има служба. След погребението се прави почерпка в ресторант по принцип. Сега в тази ситуация нямам представа точно как ще се процедира. Най добре да питате погребалната агенция.
Ако имаш още въпроси, питай.

# 312
Marglotta, помислих, че питаш за погребение в България, защото не виждам тук какви организационни трудности може да има. И все пак хората са живи.

# 313

В гимназия наблизо не карантинирали никого от класа на болно дете, защото докато било на училище, всички били с маски и нямало нужда. Astonished
синьо,
Според разпоредби на тукашния Gesundheitsamt, при нас, ако учител се разболее, учениците се водят контактни от 2 ред, ако всички са били с маски в час и не се карантинират. Четох го днес в имейл от училището.

# 314
  • Немция
Марголота, много съжалявам, че се сблъсквате с такъв голям и двоен проблем!
Няма ли възможност за консултация някъде, с някой по такива въпроси?

И лъч надежда- след тежък удар на наш съсед, който беше настанен 2 години в Pflegeheim, лежеше скован, но му бяха приложени иновативни терапии, преди месец го видях прав на ролатор. Flushed
Придружаваше го рехабилитатор, човекът вървеше! За мен видяното беше равносилно на чудо!

Дени, става дума за болно дете, а не учител.
Почвам да се изнервям с този частичен локдаун, от който голям ефект няма. Само ни държат на тръни с учениците.
А ако някой реши, че заради маските няма да се карантинира и тества класа, направо ми иде да измисля някаква причина и да спра временно моите ученици от училище. Колкото и неправилно да звучи!!!
Досега около нас все се тесваше и карантинираше.

И мен ситуацията в България ме изкарва от равновесие.

Общи условия

Активация на акаунт