Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 565
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
С 4 като оценка няма да го изхвърлят, освен ако вие не го преместите .
Ако обаче си харесва училището и учителите и се мотивира може да се справи в крайна сметка . При моя големия 5 клас беше приземяването и не беше с добри оценки и той се движеше около 4, но в 6 ти се оправи и сега сам учи и няма проблеми. Не е отличник, но си учи сам и си се организира и действа в у-щето. 9 ти клас е вече.
Малкия ми е 5 ти. Учим с него. Няма начин.
НАй-големия ужас от всичко са мобилните телефони и игрите . Те губят много време и концентрация.

# 361
The Game,
Не знам, колко голям е синът ти, но току-що получихме нова порция обяснения за карантина и контактни. В училище всички от 5 клас нагоре са по цял ден с маски та затова нова процедура като при Мьос:
Открили заразено дете в един клас в неделя, в понеделник всички от класа са вкъщи, докато разберат с кого седи детето. От вторник най-близко седящите под карантина и ДО, останалите на училище, не били контактни, понеже били с маски. Та аз скоро време с тези процедури повсеместно ДО не виждам.
bella,
Ти пък, аз на 3 се надявам. Имам и ученичка в 8 клас, разликата в ученето е от небето до земята. Там нито знам, какво учи, нито кога има контролни, само се подписвам под 1 и 2. До 4 клас ми показваше домашните, от 5 клас абсолютно самостоятелна. Вижте, нито аз, нито мъжът ми сме занимавали родителите си с нашето учене, просто знаехме, че трябва да се учи и пишат домашни. Затова поведението на сина ни ни хвърля в оркестъра.

# 362
децата са различни и се променят. помагайте му щом има нужда. или ще реши да учи или няма. но според мен му трябва време да се ориентира.
успех. и нас желая успех Yum

нашия има желание и учи и се интересува, подрежда и се организира, но в 5 ти клас идват от различни училища и са с различно ниво. a нашия на всичко отгоре и от монтесори училище ... още не се е приземил. мислч и се надявам да си намери начина. до тогава ние сме с него и помагаме.

но от телефоните и игрите се оплаквам и ме дразнят много

# 363
Телефоните и игрите са повсеместен проблем, както и липсата на желание за четене.😉

# 364
Момичета, имам въпрос, който знам, че беше обсъждан преди време тук, но не успях да намеря старите теми.
Живея от повече от 2 години в Германия, но шофирам с българска книжка. Някъде четох, че трябва да се сменят след 6 месеца престой в Де, а някъде пише, че може да караш с бг книжката, докато изтече валидността и. Сега си мисля да сменям, но да нямам някаква глоба, че не съм я сменила досега?? Има ли някой, сменил книжката си в Де, след повече от 6 месеца престой тук??
В Zullasungstelleto ли се подават документи?
Предварително благодаря на всички, които ми отговорят.

# 365
моето чете. запишете го на библиотека да си избира сам книги и да си чете.

# 366
Има карта за библиотеката, не иска.

anelka87,
Мъжът ми след 7 г. престой в Германия си смени българската книжката с немска, когато му изтече. Не е плащал глоба. Във Хесен сме. Но ние и нямаме кола и той не кара в Германия.

# 367
  • Варна
Анелка, това което си описала важи за МПСтата с бг номера.
Ти следва да си смениш книжката с немска след като ти изтече българската в зуласунгщеле.

# 368
anelka87, моята книжка изтече 2011 г., но така и не си издадох немска, или поднових българската. Сега и аз се чудя как да процедирам. Искам пак да седна на волана, не само да се возя.

Карантинирани деца има постоянно и в училището/ класа на сина ми. Последно, от вчера една съученичка е в карантина.
Моят син също много време губи в игри и телефон, със съучениците си правят срещи он - лайн. Как успява да учи, не знам.  Ляга много късно, често дори  след 24 ч. Днес имаха тест по физика, чакам да видя резултата. Ако е под 2 ще съм вече строга.
Чака го презентация на книга по английски, тест по френски, по немски и т.н. По математика мина, общо взето, се справи.
Откакто дойде пандемията, учебният му навик и процес видимо пострадаха.😐

# 369
Аз карах 10 и повече години с българска книжка и като я смених нямах никакви проблеми.

# 370
И аз искам да я сменя директно на немска. Навремето така смених книжката си на българска ( от трета страна) , но тогава чуждата беше в срок все още. А сега са минали бая години, откакто й изтече срока🤔

# 371
При по-малки деца контролът над екранното време е напълно в ръцете на родителите. Никой не може да ме убеди в противното. При юноши сигурно е по-различно.

По-напред в темата някой беше споменал, че обмисля да си остане вкъщи докато не премине короната. Ако трайно минат децата на ДО и аз ще го обмисля много сериозно. Sad Сега се чувствам в ужасна въртележка (хем съм хоумофис), а ако трябва и да преподавам... В неделя ни се счупи миялната и сега е още по-забавно. Grin

мама-ени, пожелавам ти да не се заразяваш.

Катерица, 'що не отидеш да се пробваш да я смениш? Току-виж мине номерът. Simple Smile

# 372
Лашет казал, че НРВ няма да има ДО. Важно било децата да ходят на училище.

# 373
  • Немция
Синьо, неприятно с миялната. Още по-зле е развалена пералня. Grin

Предпочитам няколко седмици ДО, докато се натисне кривата надолу, но моите момчета са изпълнителни и старателни като цяло и нямам ядове.
На моя позната в България детето най-вероятно е донесло короната от училище. Имало е сополи цяла седмица, преди да "цъфнат" родителите. 2 клас е, ходи на училище.

Софт, на мен Лашет не ми звучи толкова категорично за училищата. Ето негови думи от вчера:
Die Frage, ob Unterricht im Klassenzimmer oder besser digital erteilt werde, sei - je nach Schulform, Altersgruppen und Infektionsraten in den jeweiligen Kreisen - flexibel zu entscheiden.

# 374
  • Germany
В нашето училище минаха по веднъж карантина 11 и 12 клас, сега няма никой. Затишие пред буря ще да е😉 Три имейла вчера получих, как е задължително да не се ходи на  училище, ако детето има дори само хрема или лека кашлица. 24 часа без симптоми или с отрицателен тест, тогава може отново.
Мъжът ми трябваше спешно да лети за България и сега е възмутен, как всеки се навирал в него да му приказва. Явно още има надежди, че не се е заразил.

Общи условия

Активация на акаунт