Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 570
  • 736
  •   1
Отговори
# 375

Софт, на мен Лашет не ми звучи толкова категорично за училищата. Ето негови думи от вчера:
Die Frage, ob Unterricht im Klassenzimmer oder besser digital erteilt werde, sei - je nach Schulform, Altersgruppen und Infektionsraten in den jeweiligen Kreisen - flexibel zu entscheiden.

Аз друго чета.

NRW-Ministerpräsident Armin Laschet hat dem Fern-Unterricht zuhause während der Corona-Pandemie eine Absage erteilt
. „Uns sind Bildungschancen der Kinder wichtig und deshalb tun wir alles, um für den Präsenzunterricht zu kämpfen“, sagte der Ministerpräsident den „NRW-Lokalradios“ am Dienstag. Das „Solinger Modell“, wonach die Hälfte der Kinder ins Homeoffice geschickt werde, sei allenfalls in Einzelfällen sinnvoll, „eh eine ganze Schule in Quarantäne geht“, so der CDU-Politiker.

https://www.google.com/amp/s/www.wa.de/nordrhein-westfalen/coron … 90096682.amp.html

# 376
И моето дете е старателно, но е от постоянно търсещите внимание и на ден чувам поне по 100 пъти "мама, ...". Та с 2-ма работещи и едно учещо вкъщи е доста забавно. Играхме го този филм няколко месеца, не ща пак. Искам да си ходи на училище и поне той да има що-годе нормално ежедневие.

Бибит, пералнята я сменихме април месец, надявам се да не се налага пак в следващите 20 години. Grin Миялната се налага да я поправяме. Половинката ще се прави на майстор тези дни, резервните части са поръчани.

PeaPink, родителите ми ми разказват потресаващи случки за несъобразяване от страна на познати с болни в семейството. На тях видиш ли нищо им нямало, каква карантина, какви 5 лева... Frowning1

# 377
Като си избирахме кухня, специално я оборудвахме без миялна. Консултантът попита вежливо- "мога ли да попитам, от къде сте? " 😂
Така и не се научих на съдомиялна, нищо, че още в общежитието имах.
Обаче, така имаме една грижа по- малко, ако се повреди.

Синьо, не съм по рискове и номера😊. Ще трябва да проуча как стават нещата, отлагам вече няколко години, че все се налага други, по- важни  подобни задачки да отмятам.

За ДО аз се отказах да мечтая. Сигурно тук трябва да стане мега страховито, за да прибегнем до тази мярка. Вчера колежка, чиято сестра живее в Гърция разказваше как там училищата са в ДО, явно надявайки се и тук да се въведе.

# 378
Аз не си представям живота без миялна машина.

Искам да махам керамичния плот на печката и да слагам газов, но не виждаме къде ще държим бутилката. Нямаме тераса в кухнята. И въобще не знам как става номера с подмяната на бутилките.

# 379
Катерица, просто отиваш и питаш дежурния служител. Нищо не губиш. И риск не виждам никакъв. Ако може – може, ако не може, ще ти кажат какво да направиш, за да я подновиш.

Аз в момента си го представям много реалистично. Laughing Дружно стигнахме до извода, че много ядем и много съдове цапаме.

# 380
Тази година в началото на 5 ти клас направиха тестовете за ниво по немски и математика и учителите казаха, че толкова слаби резултати до сега не били виждали. Особено по немски. Няа нужда да обяснявам, че поне 70% от класа са деца с мигрантски произход, но на висококвалифицирани специалисти, ... такова е нивото в града където е гимназията .
Как да преподават немски тези ... мигранти , които дори в службата си говорят на английски . Повечето.
При нас пролетта учителките обчвиха вторника ден за диктовка и искаха да диктуват онлайн. Ами на първия термин се появи само нашето дете и после отказаха термина, защото не давали частни уроци .

Неприятностите с училището се отразяват пряко на децата, а те не са виновни с нищо. Това, което мога да призная на ноемврийската активност е , че оставят децата да учат колкото се може по-нормално  .

# 381
При нас тази вечер се обади директора на училището - в класа на синът ми има второ дете с положителен корона тест. От утре целия клас е в карантина до получаване на отрицателен тест от всички деца. Тестът за всички деца е задължителен. Аз продължавам да ходя на работа до евентуален положителен тест на синът ми или симптоми.

# 382
  • Немция
Синьо, и на мен ми се иска присъствено, но се вижда, че и учениците са част от епидемиологичната верига.
Аз си представям например 2 седмици ДО, преди да почне коледната ваканция.
Не държа да продължава дълго.

В Грундшулето ни казаха, че детето със симптоми на настинка може и 48 часа да се остави вкъщи под наблюдение. Бележка от лекар и без това им е нужна след 3 дни отсъствие.

Мама Ени, неприятно. Дано да не сте заразили!

# 383
Знае ли някой, мъжът ми като се върне от България и остане в карантина в къщи, аз ще мога ли да продължа да ходя на работа и трябва ли да информирам някого?

# 384
Ако не е тестван и положителен, няма причина да уведомяваш някого и да стоиш в карантина.

# 385
  • Germany
Само човекът, който пътува е в карантина  10 дена, като след 5-я ден може да направи тест и ако е отрицателен  да съкрати карантината. Поне в Бавария е така, сигурно за всички провинции е еднакво.

# 386
Тази година в началото на 5 ти клас направиха тестовете за ниво по немски и математика и учителите казаха, че толкова слаби резултати до сега не били виждали. Особено по немски. Няа нужда да обяснявам, че поне 70% от класа са деца с мигрантски произход, но на висококвалифицирани специалисти, ... такова е нивото в града където е гимназията .
Как да преподават немски тези ... мигранти , които дори в службата си говорят на английски . Повечето.
Скрит текст:
При нас пролетта учителките обчвиха вторника ден за диктовка и искаха да диктуват онлайн. Ами на първия термин се появи само нашето дете и после отказаха термина, защото не давали частни уроци .

Неприятностите с училището се отразяват пряко на децата, а те не са виновни с нищо. Това, което мога да призная на ноемврийската активност е , че оставят децата да учат колкото се може по-нормално  .
Слабо е нивото, вярно е. В добавка, повечето от говорещите английски също не блестят с особени умения и грамотност. Обикновено се говори един унифициран език, който е далеч от добър британски английски, например.
Тенденции на съвремието.

# 387
Като си избирахме кухня, специално я оборудвахме без миялна. Консултантът попита вежливо- "мога ли да попитам, от къде сте? " 😂
Така и не се научих на съдомиялна, нищо, че още в общежитието имах.
Обаче, така имаме една грижа по- малко, ако се повреди.

Хехе, и аз бях така, само че като проектирахме кухнята и предвидихме миялна. Ами за 7 год я бях пускала 30 пъти и така докато не мухляса буквално. Обаче като забременях с второто казах край..купих нова и от тогава ми е първа приятелка. Чак се чудя как съм могла 7 години да имам миялна и да не я ползвам.
Добре де как процедирате със сополите? Понеже някой написа, че едно дете донесло корона пък само сополиво било.
В нас за един месец два пъти сме сополиви. Първия път имахме и гърлобол няколко дни и децата по ден температура. Лекаря каза, че няма нужда да ги преглежда ако се подобряват. Детето го държах 3 дни вкъщи.
Сега от седмица децата са със сериозни сополи, мъжа също, а той никога не е сополив...наредбата от у-ще казва един ден вкъщи при хрема, ако има температура или други симптоми на лекар...детето си ходи на у-ще.

# 388
  • Немция
Моите деца бяха през септември сополиви. Съвпадна с уикенда. Държах ги още 3 учебни дни  вкъщи, защото тъкмо на единия сополите намаляха и другият застъпи . Следях най-вече при нас, родителите, за симптоми, а нямахме никакви.
На децата взех извинителна бележка от педиатъра.

24 часа за сополи при дете ми се струва кратък период, ако се налага да се следи за корона.

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 00:51 от Бибит

# 389
Катерица за нивото на грамотност не съм съгласна. И за английския не си позволявам да съдя, нито пък по нивото на английския. 
Но децата трябва да имат достъп до образование. Особено искащите да учат.
Имаме доста примери напоследък какви са перспективите ако ги оставят да се самоопределят по разни общности и какви проблеми се създават.
Според мен в момента избират по-малкото зло и се опитват да държат децата в училище за да избегнат по-големи проблеми.
Но това според мен разбира се. Само наблюдавам. Нямам претенции , че зная истината за нещата.

В същност на мен ми е много тежка тази тема с вируса и много ме нервира . Всеки мисли различно, възприема различно, но натоварен е и се тревожи. Sad

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 00:58 от bella_ciao

Общи условия

Активация на акаунт