Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 579
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Незнам какъв страх. При нас народът здраво е по шопинг!

Писалката на детето се счупи след половин година ползване. Не помня дали съм запазила бележката.
От всички пробвани, само тази му хареса.

Кои са най-държеливи? Като е ядосан и не е много внимателен 😑

Точно на резбата, от другата страна също зелената пластмаса се е спукала:

# 406
мен вируса не ме плаши. мен ме нервира ситуацията.

# 407
И аз уплашени не виждам и също ме нервира ситуацията.

# 408
Аз пък виждам. Но докато децата могат да ходят на училище, ще преживея и надебеляването, и маските, липсата на плуване, затворени кафенета и коледни базари, както и близки по телефона само. Стигне ли се до ДО за учениците, започвам да мрънкам.
Тъй като аз съм, око да види, ръка да пипне, докато не ме стигне тази болест, не се паникьосвам. Но срещу мерките няма да протестирам.

# 409
  • Немция
Ася, не знам кои писалки са най - издръжливи. На първо място трябва да е удобна на детето.
Големият ми син в 3 и 4 клас все повреждаше перата. Пишеше редовно с Тинтенролер.
От 5ти клас проблемът с перата изведнъж изчезна.

Аз ходя на шопинг, но това не значи, че не съм предпазлива.
Около нас масово хората се пазят и вземат ситуацията насериозно.

Не се чувствам изплашена, но и не желая да пипвам вируса. Горе описах как от едно леко каране с една висока температура се развива пневмония, без да подозираш.

# 410
Аз за пнвмонията знам , че протича при ниска Т  около 37 .
Също така не съм сигурна откога вируса циркулира между хората . Това не е доказано от кога, но съм имала преди години много тежки грипове, ама м за които са ме пращали в къщи на чай ... През няколко години съм имала наистина грипове от които съм се чудила ще оживея ли. Сега не съм сигурна кога кой точно грипен вирус съм карала.
Затова сега не се стряскам на този и също не съм сигурна дали този не съм го минала за ранообразие без да усетя.

Но и аз както Дени каза ще преглътна всичко докато децата ходят на училище вместо да се правя на пъдар и на учител , какъвто не съм, в къщи.
Което пък не значи че не ме нервира страхотно ситуацията. Искам Коледни базари и т.н.

# 411
  • Немция
Белла, има вирусни пневмонии с ниска Т. Има такива, които прерастват в бактериални с висока Т.
Ковид се кара и с ниска, и с висока Т.
Различно е.
И не е само до пневмониите.
Има и дългосрочни последици при някои.

Всеки възприема по свой начин ситуацията.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 18:02 от Бибит

# 412
Може. Аз не съм сигурна дали всичко няма дълготайни последици. Иначе от къде тези хронични синузити и пр. и какво ли не. А това са неща , които винаги ги е имало.
Казах само че ме нервира ситуацията. Както и да е . Сега няма да върша и на лекарите работата и да мисля и заради тях. Нали се моткам с маска където трябва и не ходя на кино? Повече няма какво да го бистрим.

# 413
  • Немция
Белла, ковид не е грип.
Второ, поразява съдове, органи, тоест пневмонията не е типична пневмония.
Последици има, но не са тип синузит.

Не ми иска да превръщам темата във форум за ковид.
Има проблем и се налага да се съобразим с него, това е положението.

# 414
Бибит, при нас в Зегмюлер в някои абтейли няма начин да пазиш дистанция.
Иначе аз не казвам, че е проблемно да се ходи на шопинг. За мен е индикатор, че хората не са уплашени, дотолкова, че да си стоят вкъщи.

При нас не дават май с тинтенролер. 🙄
Няма и как да го залепя, резбата няма да работи...

Мьос, тествахте ли се?

# 415
На мен свръхпредпазливите, много уплашените, крайно притеснените, дори психираните не ме тревожат, нито ми пречат.

Пречат ми едни други - ония, които приемат всичко за конспирация, световен заговор, антиваксърите, облъчените от рептили, вярващите в чипирането, пръскането на отрови от небето, великият пръст на Гейтс и Мъск и т.н. Лошото е, че тия същите са шумни и много вредни, увличайки в брътвежите си по-семпли умове.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 18:29 от Mößbauer-Effekt

# 416
  • Немция
Ася, има писалки с дървен корпус на LAMY , но моите деца не ги харесват. Сигурно са по-издръжливи.

В Грундшулето на децата дават с Тинтенролер. В 3ти клас имат все още избор.
Само на тест по музика са ги задължили да пишат с писалка.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 18:32 от Бибит

# 417
Бибит, голяма му е ръката за дървената, пробва я.

# 418
Майка ми е вече три седмици с корона. Не го споделях,защото самата аз бях уплашена и не коментирах с никого освен с близките ми. Изпратих й пари, отишла е до банкомат да си ги вземе, не е пазарувала, но се движила с автобус. Еднасъседка я видяла и я поканила на кафе. Това й беше излизането и общуването за доста дни. Данни че на съседката й има нещо засега няма.
Симптомите бяха всякакви, но температура вдигна само веднъж. Като цяло беше ужасно, защото казваше, че нищо такова не е усещала никога. Адски силно главоболие, болки в тялото и умора до степен, че не може да стане. Сега започва да се подобрява, но е станала кожа и кости и още не може да яде.
Тъй че не съм от невярващите във вируса, но съм наясно, че шансът да ни подмине е малък. В София тези дни всичките ни колеги са болни, буквално няма ой да работи. Страхувам се истински за брат ми, който е млад, но със сърдечно заболяване и през последните седмици е с майка ми за да се грижи за нея. В карантина е, но досега не се е заразил. Всъщност той отиде при нея 7-8 дни след първите симптоми, защото не беше в страната. Може би затова не се е заразил. Абе гадост велика.

# 419
  • Немция
Ох, Софт, стискам палци да мине леко заболяването при майка ти ! А брат ти да го подмине!
Това е и моето най-голямо притеснение- за възрастните ни близки, за липсата на адекватна здравна грижа!

Общи условия

Активация на акаунт