Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 583
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Mößbauer-Effekt  мен пък изброените от теб не ме дразнят. Всеки има право да вярва в каквото иска . Както виждаме цели държави се управляват с предтекст, че в облаците седи някакъв дядка и следи кой яде свинско и подобни, а пък други цели милиарди се пазят да не изядат божествената крава  ...
И подобни ...
След като ще има разнообразие и ще сме толерантни все пак нека си мисли кой каквото иска.

Като гледам Бил Гейтс не го бърка особено. Не разбирам защо аз трябва да си поръся главата с пепел , че някой го споменава . Да се оправят помежду си.

Soft Click стискам палци при майка ти да е леко , а брат ти изобщо да не го хване. В случая и аз по бих се тревожила за брата . Стискам палци.

# 421
На мен свръхпредпазливите, много уплашените, крайно притеснените, дори психираните не ме тревожат, нито ми пречат.

Пречат ми едни други - ония, които приемат всичко за конспирация, световен заговор, антиваксърите, облъчените от рептили, вярващите в чипирането, пръскането на отрови от небето, великият пръст на Гейтс и Мъск и т.н. Лошото е, че тия същите са шумни и много вредни, увличайки в брътвежите си по-семпли умове.
Тъкмо това щях да напиша и аз, но по-нежно опаковано. И супер се дразня как има мерки обаче никой не спазва разстояние, блъсканици по магазините. Ми не ми е приятно да ми дишат във врата било то и с маска. То и преди ковид не ми беше.
Тези конспиративните пък като се съберат на купчинки без маски и много ме хваща яд. Борили се били за правата си. За други неща се борят, но няма да ги обиждам. Не заслужават. Гледяхте ли по новините как са се държали в парламента вчера ей такива хорица?
Онзи ден имаше опит за някакво демо в центъра и като кряснал един как ходил из зяла Европа, но не се бил разболял. И защо не се бил разболял? Ами защото нямало вирус беее! Еврика!

# 422
С вярванията много се злоупотребява. И става лесно манипулиране и промиване на мозъци.

На всички, които имат близки болни, пожелавам скорошно оздравяване.

# 423
Хм. Ако си сложат маските нека си демонстрират и да си разправят каквито истории си искат. Може пък човека така да мисли. Н едразнят ли повече тези, които както описа си слагат маските и после се бутат в магазините ? Ама без да протестират нещо или да си поддържат някаква идея. Просто си правят каквото си искат?

Както и да е . Мен ме дразни цялата ситуация изцяло, вкл. разделението между хората ...  затова спирам по темата. Няма смисъл.

Интересно ми е много какво ще стане с дизела и бензина и дали ако се мине само на електро както днес пишеше че е планирано ще са възможни дълги пътувания с кола. Или това вече няма да е на дневен ред?
И също е интересно какво ще стане със самолетите. Те на какво гориво ще я карат ?

# 424
Колите скоро няма да спрат да се движат на бензин и дизел, но нещата отиват със сигурност на ток. Забравих от коя година в Германия ще почнат да произвеждат само електро автомобили, макар че в момента вече почти половината производство е на такива. Аз ей сега бих си купила, но още са много скъпи тези, които харесвам. Според мен няма никакви проблеми с дългите пътувания, в бъдеще съвсем няма да има.

# 425
ами БМВ щели да оставят в Германия само производството на електро двигатели, бензина и дизела щели да прехвърлят в чужбина .
ние искахме да вземем електро, но според ADAC през последните години най-много повиквания са имали заради батрии . и се отказахме. също нямаме гараж Confounded а как им издържат батериите на студено не знам .
Да видим. Ние ползваме много колите и се надяваме ако минат на електро да е поне уредено така, че да нямаме пречки .
Влаковете са на електро. Сега да видим самолети, кораби и пр. как ще направят.

# 426
  • Berlin
Няма още достатъчно станции за зареждане на електроавтомобилите. Ние обмисляхме, но засега това много ни спира. За дълъг път ще трябва много да се съобразяваш къде да заредиш и колко ще чакаш, ако има и други. И ако тези коли стават все по-разпространени, а няма къде да заредиш.... а и не става за 5 минути.

# 427
  • Немция
За електромобил е от голямо значение също да можеш да го зареждаш в домашни условия.
Друг вариант е, докато си на работа, да можеш да оставяш колата да се зарежда.

Във Великобритания имали планове след 2030 да не допускат нови коли на бензин и дизел.

# 428
И в Германия ще е така.
Приятел автомонтьор каза, че електромобилите на практика се развалят много по-малко, отколкото тези с ДВГ. На практика нямало какво сериозно да се развали.

# 429
Ася,  синът ми ползва същата писалка. Скоро му купих нова, защото старата се предаде  вече. Но при нас издържа около 2 години. Голямата ми щерка изкара няколко години с една стара писалка от ученическите години на баща си. Не искаше да я смени за нищо на света. Сега пише с химикал вече.
Относно електроавтомобил - и ние се замисляме след известно време да сменим едната кола с такъв. На работните ни места има възможност да се зарежда и това е голямо предимство.
Софт, бързо оздравяване на майка ти.

# 430
Интересно ми е как ще уредят по бензиностанциите нещата. Те са на малка площ. Колко коли едновременно могат да се зареждат и колко ще чакат?

В къщи не особено безпроблемно, защото трае по-дълго .
Отгоре на всичко сега май няма възможност да се избира и прескача на различни доставчици , за да се ползват оферти. Нали спряха тази възможност. И ще качват цената на тока. Да видим как ще го уредят. 
С хоум офис е малко трудно да се зарежда на раб. място , а доста са сега така.

# 431
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз съм скептична към е-колите.
Първо дългото зареждане, второ -батериите ( климакилър, скъпи при повреда).
Аз се замислям за хибрид. Също една ми хареса много, но е само с две места, на мен ми трябва с 4.

Джей, благодаря, че сподели. Аз някакси си представях, че купувам и стига толкова. Ама толкова бързо не очаквах да търся нова.
Явно проблемът е в пластмасата, друга ще трябва да търся.

# 432
  • Немция
Aся, Honda Jazz Hybrid e с 4 места. Дори я направиха по-голяма от бензиновата Honda Jazz, а тя не беше съвсем малка и преди.

# 433
Кога са спряли смяната на доставчици на ток? Аз от първи декември минавам на нов доставчик, преди месец направих смяната.

# 434
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, тази имах предвид:
https://www.automobil-industrie.vogel.de/leichtbau-e-auto-mit-br … 00-euro-a-969049/

Децата са със сополи вкъщи. Мъжът ми в хоум офис. Искам да затворя вратата. Отвън.
Обаче е студено. 🤐

Общи условия

Активация на акаунт