Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 493
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Да в бг след вече регистриран брак ,само с молба до съда ,като  трябва адвокат да оформи и пусне документите.Тук не ми е ясно как би станало.

# 661
Но и в съда в БГ не е лесно. Тук по-лесно може да стане.

# 662
Тук става много лесно при получаването на немско гражданство. Служителката твърдеше, че можем да си изберем каквито си искаме имена. Open Mouth Аз все още не съм си "поправила" името навсякъде тук, а е крайно време, че направих доста радикални промени в изписването.

# 663
Това е интересно ,ако става при смяна на гражданството ,няма да се наложи сега да търся начини.

# 664
Срещу нас живеят семейство руснаци, сложили тази вечер ботушките на децата пред вратата. Аз като мила новодомка сложих по няколко десертчета. Или само играчки се оставят?

# 665
Срещу нас живеят семейство руснаци, сложили тази вечер ботушките на децата пред вратата. Аз като мила новодомка сложих по няколко десертчета. Или само играчки се оставят?
Според моя опит, обикновено се слагат фъстъчки в шушулки, ябълка, десертче, някое малко моливче/ книжчица.

# 666
Защо се слага изобщо нещо в чужди обувки?

# 667
  • в сърцето на един мъж...
А защо не? Мил жест, в крайна сметка на 6ти е Николаус.

# 668
Ами на знам. Аз ще се изненадам неприятно, ако намеря нещо в обувките, но и на бих ги оставила пред вратата. Ако искам да дам нещо на дете, направо ще му го дам.
Питам просто, наистина се изнанадох.

# 669
  • Немция
Sankt Nikolaus, мила ми Софт. Grinning
Традиция. Децата остават ботушките пред вратата и Николаус им подарява нещо. Сутринта ще се втурнат да видят какво им е оставено.

Слагат се сладости обикновено. Всяко от децата ми имат вече оставен от съседи 2 шоколадови Дядо Коледа или Николаус по-скоро. Аз направих комплект с шоко Дядо Коледа, мандарина, орехи и фъстъци в шушулка.

# 670
Soft Click, това са декоративни ботушки, обикновено се закачат на вратата и са от плат. Като торбички. Не са истински ботуши.

# 671
  • Немция
А, не, истински ботуши са. При нас са си изкарали ботите навън.
По традиция децата трябва да си ги почистят сами, преди да ги изнесат.
Всичко е опаковано, така че нищо няма да им стане на децата.
Имаме и съседи турско семейство. И на техните деца оставих двама шоко Дядовци, върху салфетка Grinning. Нямаше изнесени детски обувки.

# 672
  • в сърцето на един мъж...
Ако помня правилно - децата трябва да си почистят обувките и да ги оставят пред вратата, а Николаус минава да види и ако са били послушни, оставя по нещо пред вратата или в тях. За мен е много хубава традиция Simple Smile Ако имаше деца тук в блока и аз бих оставила.

# 673
Около мен са предимно декоративни.  😊
Истински ползваха само в грундшулето, докато сина ми беше малък. Учителката им пъхаше скришом в техните си обувки  по един шоко- николаус.

# 674
  • Немция
Ако помня правилно - децата трябва да си почистят обувките и да ги оставят пред вратата, а Николаус минава да види и ако са били послушни, оставя по нещо пред вратата или в тях. За мен е много хубава традиция Simple Smile Ако имаше деца тук в блока и аз бих оставила.
А тези, които не са били послушни, получават парченце въглища, с което ги нацапват по лицето. Grinning Така е поне в нашия миньорски район. Моя съседка ми е разказвала. Била е овапцана веднъж като дете с въглища, тъй като не била слушала. Stuck Out Tongue Winking Eye

Катеричке, много сте модерни.

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 09:57 от Бибит

Общи условия

Активация на акаунт