Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 509
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Какво стана? Аз мислех, че е някаква рутинна операция. Тя така сппкойно говореше за това.

# 166
Стискам палци на Мони бързо да се възстанови и скоро самата тя да се включи с хубави новини. Hug

# 167
  • Berlin
Стиснати палци и от мен! Дано всичко е добре!

# 168
Момичета,
Искам да пратя на роднина пари в Бг.
От немската банка евро в бг левова сметка - знаете ли какъв процент взимат банките в Бг, таксата каква е? (в райфайзен бг и в дск са сметките)

# 169
Аз изпращам от Шпаркасето чрез превод до Банкова сметка на ДСК в България,парите с там за 2 работни дена ,а за такса мисля ,че е минимална -дори не съм забелязала колко. Thinking
Flushed

# 170
Аз изпращам от Шпаркасето чрез превод до Банкова сметка на ДСК в България,парите с там за 2 работни дена ,а за такса мисля ,че е минимална -дори не съм забелязала колко. Thinking
Flushed

Мерси, но малка сума ли превеждате
Защото искам да преведа над 1 000 евро, знам че за 100 евро няма такса само 😕

# 171
Bella_mi,
По-добре питай в твоята банка. Редовно всяко лято прехвърлям от 500 до 1000 евро в българската си карта, не съм забелязала да липсват пари. При превода, макар и електронен, пиша, че таксите са за сметка на изпращача.

# 172
Превеждам всеки месец над 100 евро ot Comdirekt, пристигат същия, най-много на другия ден, няма такса при    немската банка. По правило, таксата в EС е същата както в рамките на Германия, ако няма за Германия, няма и за EС. ИНГ също нямат такса.

# 173
Flushed

Мерси, но малка сума ли превеждате
Защото искам да преведа над 1 000 евро, знам че за 100 евро няма такса само 😕
Превеждала съм и 1000€,не съм забелязала голяма такса да има.

# 174
Най-лесния и евтин начин за изпращане на пари е чрез Revolut. Само трябва да имате вие и получаващия акаунти при тях. В момента, в който пуснете превода, парите са вече пристигнали от другата страна - без никакви такси за никого.

# 175
  • München, Deutschland
Бела Ми, при превод от 3000 eвро, пристигна сумата по референтен курс минус около 27-30лв.

За Револют съм съгласна, много хора го казват, макар аз лично да не съм го ползвала още.

# 176
Аз също съм изпращала като живеех в Германия 400-500 евро от немската ми карта (Шпаркасе) в евро към българската ми в лева и такса нямаше.

# 177
  • в сърцето на един мъж...
Трябва да се провери какви са условията на банките. Ако са кореспондентни, няма такса.
Надявам се Мони вече да е добре! Ако някой има новини, да пише!

# 178
Момичета,аз започнах да планирам коледния пакет с подаръци за Бг,но се чудя дали може от тук да изпращаме и някаква храна,която е пакетирана! Зет ми е фен на един швацвалдски шпек във вакуумна опаковка,та се чудех дали може да го добавя в колета? Christmas Tree

# 179
Според мен може,стига да издържи по време на пътуването,защото знам че около седмица отиват доставките до Бг.
Аз мисля да изпратя джинджифил до Бг Sweat Smile ,че май килограма му там е станал около 30лв. Dizzy Face
Мисля да изпратя с Хермес ,някой пращал ли е пратки до Бг с тях,нека сподели,чеза първи път ще изпращам ,а DHL гледам са скъпички..

Общи условия

Активация на акаунт