Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 586
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
asyalein,
Какво като е студено навън. Обличаш децата и мъжа топло. Даваш им лаптопите и тетрадките и марш в градината да учат и работят. А ти затваряш вратата отвътре на топло.😉

# 436
И аз почвам да полудява в къщи, но поне ме разсмяхте.

# 437
Снощи получихме лаконичен стегнат мейл, че днес гимназията на големия ще учат неприсъствено онлайн в реално време. Всички предположихме корона ситуация, логично.  Преди малко се разбра, че било ден за тренировка, нямало случаи на инфектирани.  Можеха да кажат още снощи, ама ... що да спестят на хората притесненията, нека сме на тръни.

# 438
При двете деца в гимназиите набутаха всички класни които можеха да измислят тази и следващата седмица.
Децата луднаха.
Може да очкват по-рано начало на ваканция или просто да се подготвят.

Тъпо е да не може да се пътува поне за празниците защото ние сме си оставили някои неща за свършване и сега се чудим как да ги свършим онлайн.

# 439
  • Berlin
Какво за доставчика на ток? Не може да се сменя или нещо друго? И аз исках да пробвам една смяна, че вече трета година, откакто сме тук, доплащаме и вноската ни се увеличава съответно, от 23 евро, сега е 89.🤔

# 440
Значи попитах за тока един познат, който от години следеше в търсачките за доставчици и промоции и сменяше мислч всчка година за да ползва промоционалната цена . После прекратяваше договора и сменяше пак. Това не позволявали вече . Или май търсачките.

А цената ако погледнеш добре мислч не се качва особено на потреблението , а на базата. abs виж си добре разбивката. Там пише. И това доколкото знам е таксата за еко енергията. Тя се разпределя само върху частните потребители . Мисля предприятията с голям разход не я плащат.
Вчера имаше статия , че тока поскъпва още.
Повече инфо нямам.

# 441
Позволено е, просто трябва да ти изтече договорът, за да можеш да го прекратиш. Аз с Check24 го правя, те проверяват срока на договора, пращат кюндигунг, на нас препращат бещетигунг и новия договор, на всичкото отгоре дават бонус. Преди това разбира се търсят и намират най-изгодните оферти. Всичко става да няколко дни. Сега и застраховката на колата ми чрез тях смених, че стариият застраховател рязко решил да си промени тарифата. За тока ги сменаме след изтичане на всеки договор.

Всъщност четох, че замислят някакво ограничение, но не че не можеш да смениш доставчика, а че ще са длъжни да проверяват бонитет. Май не са го приели.

# 442
Софт, бързо оздравяване на майка ти и незаразяване на брат ти пожелавам!

Синът ми имаше днес корона тест. Целият клас трябваше да се тества, заради двете позитивни деца. Бърз тест само със секрет от носа. Мъжът ми разказа, че са му похвали в носа почти педя дълга клечка. Горкото дете. И той и другите от класа са излезли със зачервени очи. Дано никога повече да не му се налага такава гадост. Иначе резултата излезе за 30 мин. и слава богу е негативен.
И да споделя инфо от двудневното ни онлайн обучение- микрофоните в мудъл работят само с хетсет.

# 443
  • Немция
Мама Ени, негативни тестове ви пожелавам!
Бързите тестове са от "новото" поколение, с точност като pcr-тестовете. Тоест може да се разчита на тях.

При двете деца в гимназиите набутаха всички класни които можеха да измислят тази и следващата седмица.
Децата луднаха.
Може да очкват по-рано начало на ваканция или просто да се подготвят.
В коя провинция е това?

При моя шестокласник няма разместване на класните. С изключение на едно, тъй като в НРВ решиха, че ваканцията ще почне вместо на 23ти, на 18ти, петък. Очаквах повече да отпуснат. Laughing

Около нас има градове с по 320-330 заразени на 100 000, но не - учениците ходят на училище, както обикновено. Rolling Eyes

# 444
Постнах го в корона темата, но за който не чете там, поствам и тук.

Висшият административен съд в Мюнстер отмени изискването за карантина за хора, които се връщат от рискови зони, което е регламентирано в правилата за връщане в Северен Рейн-Вестфалия (както и в цяла Германия).  Според съда страната не е взела предвид факта, че пътниците са изложени на по-висок риск от инфекция, когато се връщат от страни с по-малък брой инфекции, отколкото по местоживеене след завръщането си у дома.  Съдът заяви, че карантината в момента не е подходящо средство за ограничаване на пандемията на короната в Германия.

https://www.tagesschau.de/newsticker/liveblog-coronavirus-freita … ueckkehrer-in-NRW

Все пак може и да си отидем във Варна за Коледа.

# 445
Soft Click,
Току-що го съобщиха и по вечерните новини. При нас пък стачка на градския транспорт днес и утре. Уж днес стачкували само работниците от сервиза на градския транспорт, ама като нямало сервиз, автобусите също не можели да тръгнат, та днес също няма автобуси, утре официално и шофьорите стачкуват. За Висбаден става въпрос.

# 446
Deni-meni къде ще е стачката ? В цяла провинция или град?
Отмяната на карантината сега за цяла Германия ли важи или само за Северен Рейн-Вестфалия

# 447
Знам за Висбаден и Франкфурт в Хесен. Във Франкфурт метрото и трамваите няма да вървят, влаковете и автобусите - да.

# 448
ок. защото при нас не са казали нищо, но моите ходят с трамвай на у-ще и не ми се иска да карам подире им по пижама  за да гледам иде ли трамвай .

# 449
  • Немция

Отмяната на карантината сега за цяла Германия ли важи или само за Северен Рейн-Вестфалия
Само за НРВ важи.

Общи условия

Активация на акаунт