Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 585
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Bella,
Стачката е днес и утре (събота!!!), в неделя всичко трябва да е нормално. Освен, ако не ходят в събота на училище.

# 451
Sleepy  не е честно!
сега всички да си събираме багажа и да пристигаме в Нордрайн-?

Последна редакция: пт, 20 ное 2020, 22:51 от bella_ciao

# 452
А ние утре вероятно ще се възползваме от 24-часовото правило и ще идем набързо до близка Франция, че ми се е прияло нещо. Simple Smile То дали ще ида до мазин там или тук, все е толкова голям рискът...

Mößbauer-Effekt, как може да сте толкова черногледи и веднага за корона да си помислите! 🤪 Шегата настрана. Ужас! Чак пък толкова да са несъобразителни...

И аз вече имам близки (не родителите ми) с корона в БГ. Някой може ли да ми обясни защо там директно изписват антибиотик (по телефона!) без индикации за каквито и да било усложнения?! Бибит, имаш ли представа тук с какво лекуват?

# 453
Синьо,
Ако отвориш темата за ковид, ще разбереш, че в България масово сами си предписват антибиотиците при съмнение за Ковид, презапасяват се, защото "няма да се лекуват само с чайче и аспиринче, я". Та тези с предписаните от лекар антибиотици поне имат предписание от лекар.

# 454
  • Немция
Синьо, какво е това 24-часово правило?

При леко протичане на ковид нямам представа какво изписват, но не вярвам превантивно да се изписва антибиотик . По-запозната съм с тежкото протичане.
При усложнения също се дава антибиотик.

В България вирусът е много разпространен вече. Имаме вече приятели, по-млади роднини болни. Обаждат се по телефона за консултация.

Имаме и починали съседи от моя роден град, с единия бяхме близки.

Притеснени сме за родителите ни. Дано имат късмет и не се заразят отнякъде.

# 455

Отмяната на карантината сега за цяла Германия ли важи или само за Северен Рейн-Вестфалия
Само за НРВ важи.

Докато няма съдебни решения в други провинции. След това решение ще завалят жалби. Германците като цяло може да са коне с капаци, но има и много хора в час и те са достатъчни. Съдилищата ме кефят с независимостта си обаче.

# 456
Soft Click,
А не мислиш ли, че това решение се дължи на това, че НРВ е от най-засегнатите провинции. В други провинции може заразените на 100 000 да са по-малко, отколкото рисковите държави/региони. Тогава правилото за карантина си остава.

# 457
  • Germany
Момичета, някой да е намирал тук сушени червени чушки? Постните чушки за Бъдни вечер ги правя от сушени чушки и ще съм много благодарна, ако някой може да ме насочи от къде мога да си купя. Всяка година си нося от БГ или се прибираме за Коледа и не съм търсила до сега.

# 458
р
Soft Click,
А не мислиш ли, че това решение се дължи на това, че НРВ е от най-засегнатите провинции. В други провинции може заразените на 100 000 да са по-малко, отколкото рисковите държави/региони. Тогава правилото за карантина си остава.

Не съм сигурна, защото рискова държава не се степенува. поне според настоящото степенуване има само рискова държава. Няма ниско-рискова, по-рискова, най-рискова ...
Така че ще важи.
Сега би трябвало да натиснат да се започне ваксинирането. За да се приключва с този ужас. Иначе всички ще се изпокарат.

# 459
  • в сърцето на един мъж...
Момичета, някой да е намирал тук сушени червени чушки? Постните чушки за Бъдни вечер ги правя от сушени чушки и ще съм много благодарна, ако някой може да ме насочи от къде мога да си купя. Всяка година си нося от БГ или се прибираме за Коледа и не съм търсила до сега.

Мони, за сушени чушки не знам, но майка ми прави едни червени чушки, лопани се казват, затваря ги в буркан и после прави от тях за коледа ядене. Много са хубави, стават както за трушия, така и за готвене. Пълни ги със зеле с ориз, разкошни са. Аз тази година си направих от тях и затворих в един буркан, понеже не знам какво ще се случи и дали ще мога да пътувам. Ако искаш мога да ти дам рецептата, стават бързо и лесно.

# 460
Moni,
Аз сушени червени чушки съм виждала само в българските магазини тук. Оттам си купувам и сушените плодове за ошафа. Дали качеството на чушките е добро, не знам, защото не тях не ги купувам и ползвам. Градско чедо съм, каквото има в магазина, това купувам. По тукашните съботни пазари няма ли?

# 461
  • Deutschland/HE
Мони,
виждала съм в турските магазини, но са някакми много дребни и вътре може да се събере само една супена лъжица боб/ориз. За да има на масата купувам от другите магазини пипер (не този тумбестия, а дълъг като нашия) 4-5бр и пълня, както сушения и става Simple Smile.

# 462
  • Germany
Geia, дай рецепта моля.
Дени, не съм виждала по пазарите. Май ще помоля някоя приятелка да ми прати от БГ.

# 463
Мони, сушени червени чушки видях вчера съвсем случайно в Реве на испанския щанд, докато си търсех сушени домати. Не знам дали е точно това, което търсиш, но погледнете там.
Дени е права, това, че съдът в Мюнстер е решил едно, не означава, че и например този в Шлезвиг-Холщайн ще реши същото.

# 464
Soft Click,

Да в слабо засегната провинция не биха взели такова решение. От друга страна тук съдилищата редовно се позовават на съдебната практика, а в случая е и решение на върховен съд. Ще видим.

В турските магазини има сушени чушки, камби и патладжани.

Общи условия

Активация на акаунт