Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 593
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Moni,
Аз пълнени чушки правя само с пресни или замразени чушки - т.нар. от мен нормални, т.е. дълги.😁 Така съм видяла у дома, така готвя.

# 466
Moni, можеш и сама да си изсушиш. Купуваш от дългите червени чушки, махаш дръжката и семето и слагаш някъде на проветриво да съхнат. Можеш и с фурната да си помогнеш. Можеш и цели да ги нанижеш и да ги окачиш някъде в кухнята. За един месец ще изсъхнат със сигурност. Ние така си сушим реколтата от терасата в момента. Ще ги правим на пипер, че нашите са люти повечето.

Deni-meni, сушените имат съвсем различен аромат. Вкъщи като бях малка зимата се готвеха само сушени. Мъжът ми обаче никога не беше ял пълнени сушени чушки, но той е от друг край на БГ. Иначе и за мен нормални са дългите чушки. Laughing

# 467
  • DE
Дългите са тесни и не много месести, трудни за пълнене, но вероятно лесно ще се изсушат. Тези които приличат на нашите камби са много месести и по-сладки, лесни са за пълнене, но не знам дали ще станат за сушене Thinking
Хубава идея дадохте за сушенето сигурно ще пробвам и аз да изсуша Grinning

# 468
Мони, аз предните години купувах от турските магазини, стоят при нас до консервите и до сушените патладжани, много са дребни, но стават за отбиване на номера. Миналата година купих много хубави български от БГ магазина в града, надявам се тази година пак да заредят декември. Ако искаш мога да ти пратя, аз ще търся и купувам така или иначе.

# 469
  • в сърцето на един мъж...
Geia, дай рецепта моля.
Дени, не съм виждала по пазарите. Май ще помоля някоя приятелка да ми прати от БГ.

Мони, ето

Лопани чушки, червени
смесват се сол и захар 1:2 - /сол 100 гр :200 гр. захар/
1 ч. л. сол, 2 ч. л. захар, с лъжичка се слага във всяка чушка и се разтърсват хубаво самите чушки. Нареждат се изправени в тенджера или в някакъв удобен съд. Стоят 24 часа така /аз ги наредих в тенджера, с отвора нагоре/ След 24 часа се изсипва сока в отделен съд. Измерва се и на 2 части сок се слага 1 част оцет. Нареждат се в буркан, разпределя се и се варят 5 мин, за да се запечатат капачките. Много лесно се правят - аз си слагах с лъжичка солта и захарта в отделната чушка. Майка ми каза, че смесвала сол и захар заедно и така ги сипвала Simple Smile Факт е, че се получават страхотни и много вкусни. Аз на коледа ям почти само това Simple Smile

# 470
  • Germany
Страхотни сте! Благодаря за идеите, ще потърсим и в Реве и в турският, както и ще пробваме да си изсушим.

# 471
Какво харесват 9-10 годишните девойки? В училище ще си разменят подаръци и трябва да купим за момиче до 5 евро. Много съм затруднена. На всичкото отгоре точно сега не е много за обикаляне по магазини.

# 472
Не мога да не се похваля.
След 10 г в бизнеса, кандидатствах в дружеството А професионални детски фотографи тук. И ме приеха!
Днес дойде известието.
Много съм щастлива!

# 473
  • Варна
Вечерница, честито Simple Smile
Много успехи ти желая.
Би ли споделила каква е целта на кандидатурата ти и въобще за тази програма. Стана ми интересно, защото знам, че снимаш в собствено студио.

# 474
Даливали, това е един вид признание високото качество на работа, което предлагам, защото цедката е много сериозна и само много добри и отлични колеги биват приети. Дружеството организира семинари, конкурси и други неща, които са от полза на членовете за развитието им

# 475
Вечерница, предполагам ще сложиш сертификата в студиото и на сайта си, а както знаем, за германците тези неща са от огромно значение. Честито и успех!😊

# 476
Вечерница, честито признание и успех в бизнеса занапред! Надявам се, че все пак има родители, които са се записали за коледни сесии🙏

Синьо, когато сина ми си разменяше коледни подаръци, си подаряваха дребни уни- секс нещица-напр. слайм, гумички-тип флуми, моливчета с фигурки, игра за път( от типа на "4 in einr Reihe"), мини Bastelset - за момиченца много подходящи са тези с гумичките за Armband flechten, подарявали са си и фенерчета. Има един с УВ- светлина и   флумастер, мастилото на който при oсветяване, свети, а иначе е безцветен.
Има и едни много приятни малки кубчета, единични опаковки, които се сглобявят на принципа на пъзел, но са 3D.

# 477
  • Германия
Вечернице, честито и много доволни клиенти ти пожелавам!
За подаръка на 9-10 годишното, миналата година взех едни Ohrenwärmer, имаше и малко брокат по тях и момичето после каза, че много и харесал подаръка.

# 478
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вече, честито! Направо като предколеден подарък! Дано ти докара и коледни клиенти!

# 479
Случайно да имате проблем тия дни с мобилните оператори? От вчера почти нямам обхват и като звъня на някого, почти винаги се свързвам с мейлбокс. Интернетът е изключително бавен, въпреки че имам още GB. И моят приятел има такъв проблем, въпреки че той е на Водафон, а аз на О2.

Общи условия

Активация на акаунт