Предколеден локдаунски бюлетин с аромат на канела. 209-та немска тема.

• 29 595
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • Hamburg
Случайно да имате проблем тия дни с мобилните оператори? От вчера почти нямам обхват и като звъня на някого, почти винаги се свързвам с мейлбокс. Интернетът е изключително бавен, въпреки че имам още GB. И моят приятел има такъв проблем, въпреки че той е на Водафон, а аз на О2.

Водафон имаха голяма авария вчера.

https://www.spiegel.de/netzwelt/gadgets/vodafone-stoerung-sim-ka … 98aa-04754b71e7b7

# 481
  • Berlin

Сефте! 🙄

Вечерница, честито!

В класа на големия ще си правят Коледен календар и всеки ден едно дете ще получи подаръче от друго дете, изненада. Гледам, че последното дете по списък е за 23.12, а ваканцията започва на 18ти.🤔
И също нещо по повод границата на наемите в Берлин, не знам дали някои от момичетата под наем са в подобна ситуация. Получихме писмо от агенцията, че наемът ни се намаля и каква е новата сума, но при евентуално решение на съда, че това е незаконно, ще трябва да връщаме разликата по някое време и някакви банкови сметки искат където да се събира тая разлика, ала бала, това много не го разбрах, но от декември ще сме на по-нисък наем. 😯

# 482
не се съгласявай на сметки .

# 483
  • München, Deutschland

И също нещо по повод границата на наемите в Берлин, не знам дали някои от момичетата под наем са в подобна ситуация. Получихме писмо от агенцията, че наемът ни се намаля и каква е новата сума, но при евентуално решение на съда, че това е незаконно, ще трябва да връщаме разликата по някое време и някакви банкови сметки искат където да се събира тая разлика, ала бала, това много не го разбрах, но от декември ще сме на по-нисък наем. 😯

Абс, това важи само за Берлин, прие се преди около 2 седмици, поредната промяна в закона за Mietdeckel.

С този закон се ограничават наемодателите за максималните им наеми (дотук го имаше), като се добави сега, че който е с мисля че 15% или 20% над средния определен наем за района, трябва да намали наемите за наемателите си.

Тъй това това е груба намеса в пазара, наемодателите в голямата си част са казали, че ще изпратят на наемателите си шрайбен с по-ниската сума (какъвто и вие сте получили явно), НО същевременно клагват в Карлсруе по въпроса, като ако съдът в Карлсруе им даде право, парите за месеците с намален наем, трябва да се върнат от наемателите със задна дата, тъй като този закон е бил неправомерен.

Вече за банковата сметка, явно по този начин искат да се подсигурят, че ако наемателите имат да им връщат наем в последствие (според решението на Карлсруе), да са сигурни, че ще си ги получат и затова ги шперват в такава сметка, да не вземе някой да ги похарчи за друго.

# 484
  • Berlin
chrissy, благодаря! Само не разбирам защо ни трябва тази сметка за заделяне на пари, аз разбирам, де, но те не пишат, че ще продължим да плащаме стария висок наем, за да отделят разликата и да връщат/взимат после.🤔 И ще направят на всички наематели такива сметки, ако те се съгласят и не дадем ние изрично наша. Изобщо голяма хамалогия ми се струва, ама не се учудвам. Anyway, 😊 да не се отплесвам много.

# 485
abs,
За коледните календари: при сина ми в началното училище имаше 2 подхода: 1. всяко дете с дата - тогава децата от събота и неделя получаваха подаръците си с децата от понеделник, а на последния учебен ден всички, чиито дати се падат след него. 2. Избират се само учебни дни с по 2-3 деца на ден.

# 486
Дъщеря ми  почна шофьорски курс и направо ми става лошо като си я представя зад волан. Надявам се инструкторът да не я пусне лесно да се измъкне.

# 487
Много ви благодаря! Наистина е голяма чест за мен.
Софтклик, задължително ще сложа логото на дружеството на страницата, те самите препоръчват да го правим

# 488
Коледната ваканция май ще почва от 16 декември.

https://www.tagesschau.de/newsticker/liveblog-coronavirus-dienstag-161.html

# 489
До колкото днес разбрах, утре ще се взимат решенията.

# 490
Да, но вече са решили какво ще решават. 😂

# 491
ама то на световно ниво ... ето и Боцко утре ЩЯЛ да реши ... и кой ли не.

# 492
Хм...за ББ нищо не съм чела, но пък в контраст на Германия, за Великобритания ми попадна инфо, че от 2- ри дек. няма да има локдаун.
Т.е. ресторанти, фитнеси и пр. лека полека се отварят.

# 493
  • Немция
Вечке, честито признание от профитата! Да те води все по-нагоре в ложата на фотографите!

Софт, какво да се прави - майчино сърце!

Чета, че плануват редуващи се класове от 7ми клас нагоре, при хотспотове. Коя ли е определящата цифра дали районът е силно засегнат... Ще го разберем утре.
Ние сме 260 на 100 000.
Имаме наблизо град с 330 на 100 000.

# 494
Веч, честито! Много доволни клиенти ти пожелавам!
Великобритания са с по-строг локдаун в сравнение с нас в момента. При нас магазините си работят, докато при тях само супермаркетите са отворени.

Общи условия

Активация на акаунт